SiolNET. Sportal Rekreacija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Olimpijski tek na Obali

3

termometer

Na Obali se obeta športni vikend, v soboto, 23. junija, bo v Kopru v počastitev začetka olimpijskega gibanja potekal Olimpijski tek, ki se ga bodo udeležili tudi nekateri slovenski olimpijci.

Prihajajoči konec tedna bo v Kopru športno pester, saj se bodo odvile številne športne prireditve. V petek bodo na svoj račun prišli ljubitelji ulične košarke, v soboto, 23. junija, pa bodo tekaško pripravljenost na Olimpijskem teku lahko preverili ljubitelji teka in hkrati občutili olimpijski duh. Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez in Športna zveza Koper bosta ob pomoči Adriatica Slovenice in Mestne občine Koper priredila tradicionalni olimpijski tek, s katerim se bodo udeleženci pridružili praznovanju začetka olimpijskega gibanja.

Olimpijski tek bo tudi letos v Kopru, kjer se bodo v olimpijskem duhu na štadionu Bonifika družili ljubitelji rekreacije, ki se jim bodo pridružili tudi nekateri olimpijci. Na teku, ki ne bo tekmovalne narave, (organizatorji želijo s tekom spodbuditi druženje in medsebojno sodelovanje), bodo tekači lahko tekli na 8,5-kilometrski progi. Trasa dobrih osem kilometrov dolgega olimpijskega teka bo tekače popeljala iz Športno rekreativnega centra Bonifika, mimo podjetja Adriatic Slovenica v center Kopra. Nato bodo tekli še po koprski promenadi in tek zaključili na štartnem mestu v Bonifiki. Na 8,5-kilometrski tek se morate prijaviti Olimpijski tek 2012, in sicer boste to lahko storili tudi na dan prireditve, ko bo prijavnina znašala 10 evrov.

Mini olimpijada za najmlajše

Komur se zdi 8,5 kilometra preveč, se bo lahko preizkusil na kilometrskem teku ali hoji, organizatorji pa so poskrbeli tudi za najmlajše. Otroci se bodo v "olimpijskem Kopru" lahko udeležili Asko mini olimpijade, s katero želijo pri OKS najmlajše na zabaven način poučiti o olimpijskem gibanju. Olimpijska zastava, zaprisega in himna je le nekaj vsebinskih delčkov, ki jih bodo otroci skupaj z olimpijci, med katerimi bo tudi Petra Majdič, doživeli na mini olimpijadi.

Olimpijsko dogajanje, ki se bo v Kopru pričelo ob 15.00 in ga bo spremljal tudi pester glasbeni program, bo potekalo vse do 20.00.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin