Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 4. 2012,
13.28

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

velikonočni ponedeljek

Nedelja, 8. 4. 2012, 13.28

5 let

Na velikonočni ponedeljek številni pohodi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Če razmišljate, kam se odpraviti jutri, na velikonočni ponedeljek, lahko izkoristite enega od naših namigov.

Črno jezero na Pohorju

Planinsko društvo Oplotnica organizira že 19. tradicionalni pohod k Črnemu jezeru na Pohorju. Start pohoda bo ob 8.00 izpred blagovnice v Oplotnici. Pot bo vodila preko Lačne Gore, mimo cerkve Svetega Mohorja, Zajčevega gradu, Nadgrada, Črnega jezera do Treh Kraljev. V Planinskem društvu Oplotnica pravijo, da je 5 do 6-urna zmerna pot po razgibanem terenu primerna za vse, ki znajo uživati v naravi. Se je pa potrebno obleči in obuti vremenskim razmeram primerno, saj bo pohod ob vsakem vremenu.

Primorci na Malo goro

Če vas bo pot na velikonočni ponedeljek popeljala na Primorsko, se lahko udeležite 15. velikonočnega pohoda na Malo goro, ki ga organizira Planinska sekcija Kamnje Planinskega društva Ajdovščina. Odhod na planoto na pobočju Čavna (1034 metrov) bo ob 7.30 v Kamnjah. Na poti, ki je zaradi nezahtevnosti primerna za vsakogar, boste lahko opazovali skalne prepade Kuclja, krušljive stene Črne peči, sredi pobočja ob sredčavenski stezi pa vas bodo lovci ob lovskem bivaku pozdravili s čajem. Nato sledi le še pol ure hoje do Male gore, kjer bo ob 11. uri pozdrav pohodnikom in druženje ob zvokih harmonike. Pohod, ki spleta preteklost s sedanjostjo, bo tudi v primeru slabega vremena.

Na Lašček

Na družinski 12. velikonočni pohod na Lašček se lahko podate v ponedeljek, ko bo zbor do 9.00 pri cerkvi v Srednjem Lokovcu. Markirana krožna pot v dolžini 10 kilometrov vodi skozi Reštelo po gozdnem terenu na Lašček, ki ga pohodniki ob zmernem tempu dosežejo po slabih dveh urah hoje. Ob povratku se bodo pohodniki na eni izmed domačij okrepčali s čajem, pot pa jih bo nato vodila skozi Republiko in Novo mesto do izhodišča pred cerkvijo, kjer si bodo lahko ogledali Mali muzej kovaštva in razstavo. Pohod bo ob vsakemu vremenu, zato se za morebitni obisk vrha oblecite in obujte vremenu primerno.

Iz Babnega Polja na Babno Polico

Zavod Rihtarjeva domačija vabi na velikonočni dobrodelni pohod iz Babnega Polja na Babno polico. Nezahtevna pot, primerna za vso družino, vodi po kolovozu, včasih glavni prometni žili do hrvaške meje. Odhod na dvourni vodeni pohod bo ob 11.30 izpred cerkve Svetega Nikolaja v Babnem Polju, prispevki za obnovo Rihtarjeve domačije bodo znašali 5 oziroma 3 evre za otroke. Po prihodu na Babno Polico bodo sledili ogled cerkve Svetega Antona Puščavnika, spoznavanje nekdanjega in današnjega utripa vasice z le 20 prebivalci in druženje z domačini.

Ne spreglejte