Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 5. 2018,
6.26

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

1

Natisni članek

Tek trojk Pohod ob žici

Sobota, 5. 5. 2018, 6.26

5 let, 11 mesecev

Na tisoče jih bo spet hodilo in teklo po poteh okupirane Ljubljane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

1

Tek trojk 2017 | Foto Anže Petkovšek/Sportida

Foto: Anže Petkovšek/Sportida

V Ljubljani bo danes v okviru 62. tradicionalnega pohoda Pot ob žici potekal osrednji del prireditev, tek trojk in pohod okrog prestolnice, kjer je med 2. svetovno vojno stala žičnata ograja italijanskih in kasneje nemških okupatorjev. Prireditev se je s tekmami najmlajših začela že v četrtek.

V teku trojk sta za starejše na voljo razdalji v dolžini 12,5 kilometra oz. 29 kilometrov. Start bo na Stritarjevi ulici, cilj pa na Kongresnem trgu. Na krajši razdalji se bo tekmovanje začelo ob deveti uri, pol ure pozneje pa na daljši.

Ključno pri tem teku je sodelovanje in tovarištvo, saj je najpomembnejši tretji, najšibkejši člen ekipe, čigar čas se upošteva kot končni čas trojke.

Štart teka trojk bo ob 9. uri oz. 9.30 na Stritarjevi ulici. | Foto: Anže Petkovšek/Sportida Štart teka trojk bo ob 9. uri oz. 9.30 na Stritarjevi ulici. Foto: Anže Petkovšek/Sportida

Prijave na pohod niso potrebne. Žigi za opravljen pohod bodo na voljo ob poti na kontrolnih točkah. Poleg krajših bo najdaljši potekal na 35 kilometrov.

Od šeste ure se lahko pohodniki registrirajo na vhodnih kontrolnih točkah Vič, Šiška, Bežigrad, Jarše, Polje, Fužine, Rudnik in Livada, kjer bodo dobili kontrolne kartončke, s katerim bodo pri naslednjih točkah zbirali žige.

Cilji na pohodu bodo odprti do 17. ure. | Foto: STA , Cilji na pohodu bodo odprti do 17. ure. Foto: STA ,

Cilji bodo odprti do 17. ure, vsak bo lahko prehodil razdaljo po želji, tisti, ki bo opravil celotno pot, dolgo 35 kilometrov, pa bo dobil posebno kolajno.

Skušali bodo pripraviti prireditev brez odpadkov, ob poti bo na voljo voda iz pitnikov, je navedel vodja prireditve Gojko Zalokar. Sklepno dogajanje bo tudi letos na Kongresnem trgu, kjer bodo v kulturnem programu nastopili pevci Partizanskega pevskega zbora, ob koncu pa bosta pripravila koncert še Nipke in Trkaj.

Ne spreglejte