Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 3. 2015,
22.57

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Blejsko jezero Matej Markovič Žiga X. Gombač

Nedelja, 1. 3. 2015, 22.57

7 let, 12 mesecev

Na Ruthinem teku ste zbrali rekordnih deset tisoč evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ob 17. uri se je končal 48-urni Ruthin tek, s katerim so ljubitelji teka ta konec tedna obkrožali Blejsko jezero. Zbrana sredstva bodo romala v dober namen.

Ruthin tek je bil letos na sporedu že tretjič. Prvič so ga izvedli leta 2012, takrat še pod imenom Tečem, da pomagam, po smrti priljubljene vrtnarke in ultrašportnice Ruth Podgornik Reš pa so ga organizatorji, Društvo Vztrajaj – Never give up, preimenovali v Ruthin tek.

Bistvo teka je, da vsak preteče toliko, kolikor zmore, stoodstotni izkupiček od prijavnin in prostovoljnih prispevkov pa bodo "nevergiveupovci" predali Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki bo otroke iz socialno ogroženih družin v sodelovanju s Športno unijo Slovenije peljala na športno-življenjski tabor v Mozirje, kjer jim bodo poleg športnih aktivnosti poskušali pomagati tudi z življenjskimi nasveti.

930 srčnežev je ničkolikokrat obkrožilo Blejsko jezero

Teka se je udeležilo 930 tekačev (veliko je bilo takih, ki so Blejsko jezero s tekaškim korakom obkrožili v različnih delih dneva in ne naenkrat), med njimi tudi Matej Markovič, predsednik društva Never give up, ki je zaradi poškodbe obstal na 70. kilometru, ter ultratekaška (Ultrablues) trojka Samo Rugelj, Boštjan Videmšek in Žiga X Gombač.

Gombač, ki se je teka udeležil že lani, je Ruthin tek izkoristil predvsem kot dan za druženje. Opaža, da je zanimanja zanj vsako leto več, tudi če odmislimo, da je lanskega nekoliko skazilo slabo vreme, svoje pa je dodal tudi pustni konec tedna, ki ljudi že tradicionalno prej zanese na pustovanja kot na tekaške prireditve.

Zdi se mi, da zanimanje za Ruthin tek še vedno raste, tako kot v Sloveniji še vedno raste zanimanje za sam tek. Svoje prispevata tudi dober glas o srčnosti in dobri klimi na dogodku, ki se med tekači širi tudi po zaslugi številnih objav na socialnih omrežjih, in kulisa, ki je prav tako nekaj posebnega. Gre za tekaško prireditev, ki nima nobenega tekmovalnega imperativa, ampak gre za tek, s katerim udobno krožiš okrog Blejskega jezera," je sklenil mladinski pisatelj, ki je Blejsko jezero tokrat tekaško obkrožal v družbi razširjene družne.

Ne spreglejte