Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 3. 2019,
14.08

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Maraton treh src

Četrtek, 14. 3. 2019, 14.08

5 let, 1 mesec

39. Maraton treh src

Na Maratonu treh src novost, ki bo razveselila lastnike štirinožnih prijateljev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Radenci treh src maraton 2018 | 39. izvedba Maratona treh src bo na sporedu 18. maja. Zmagovalca 21-kilometrske razdalje bosta nova državna prvaka v polmaratonu. | Foto Mario Horvat/Sportida

39. izvedba Maratona treh src bo na sporedu 18. maja. Zmagovalca 21-kilometrske razdalje bosta nova državna prvaka v polmaratonu.

Foto: Mario Horvat/Sportida

39. izvedba Maratona treh src bo na sporedu v soboto, 18. maja. Organizatorji so se odločili, da tokrat enega od tekov namenijo tudi tekačem, ki bi želeli teči s svojimi psi. S tem bo maraton v Radencih postal prva slovenska tekaška prireditev, ki se je lahko udeležijo tudi lastniki psov s svojimi ljubljenčki. Zanje bo organizirana ločena, kilometer dolga trasa. Polmaraton bo letos štel za državno prvenstvo.

Udeleženci 39. Maratona treh src v Radencih bodo lahko izbirali med štirimi razdaljami, tekom na pet, deset, 21 kilometrov (ta bo letos štel za državno prvenstvo) in 42 kilometrov. Na sporedu bo tudi nordijska hoja na deset kilometrov, v popoldanskih urah pa bodo tekli še otroci na veveričkinem in srčkovem teku.

Dopoldne bo potekal še rekreativni pohod treh src, prvič pa bo na sporedu tudi tek s psi, ki je posvečen promociji rekreacije s štirinožnimi prijatelji in hkrati odgovornega ravnanja s psi.

Letos bo na sporedu Maratona treh src tudi tek s psi. Organizatorji so se v ta namen povezali z društvom Hrtji svet Slovenije, ki skozi problematiko vzrejanja psov za tekmovalne namene širi zavest o humanem ravnanju s psi.   | Foto: Letos bo na sporedu Maratona treh src tudi tek s psi. Organizatorji so se v ta namen povezali z društvom Hrtji svet Slovenije, ki skozi problematiko vzrejanja psov za tekmovalne namene širi zavest o humanem ravnanju s psi. Organizatorji so se v ta namen povezali z društvom Hrtji svet Slovenije, ki skozi problematiko vzrejanja psov za tekmovalne namene širi zavest o humanem ravnanju s psi.

Kot so sporočili iz društva Hrtji svet Slovenije, se zavzemajo za osveščanje o problemu vzreje psov v tekmovalne ali lovske namene ter nudijo pomoč pri posvojitvi 'odsluženih' hrtov, rešenih iz Španije in Anglije.

"Poleg promocije hrtov (ti lahko kilometrsko traso v povprečju premagajo v približno eni minuti) bo Maraton treh src tem hitrim pasmam omogočil tudi brezskrben tek, ki ga tako obožujejo. Hkrati nam bo dogodek ponudil priložnost za zbiranje donacij, s katerimi bomo lahko pripomogli k boljšemu življenju vseh tistih, ki še vedno tečejo za svojo svobodo," še sporočajo iz društva.

Ne spreglejte