SiolNET. Sportal Rekreacija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lov na prijave na Nočno 10ko je odprt!

2

termometer

Od danes naprej se lahko prijavite na enega najatraktivnejših tekaških dogodkov v tem delu Evrope, Nočno 10ko. Osma edicija te pop tekaške prireditve bo na sporedu v soboto 12. julija.

Limit za prijave bo letos nekoliko večji, saj bodo sprejeli 2501 tekača oziroma tekačico na 10-kilometrskem teku, na otroškem in na Ozarinem rekreativnem teku pa omejitev ni, zato računajo na vsaj 3500 tekačev vseh starosti in sposobnosti.

Organizatorji ponovno pričakujejo krepko čez 10.000 obiskovalcev prireditve, ki je zanimiva tudi za navijače in turiste.

Prijave bodo odprte do zapolnitve vseh mest. Enotna štartnina za 10km tek znaša 28 evrov, za krajša teka štartnine ni. Poleg darilne vrečke bodo za vse tekače na voljo tudi tradicionalne blejske kremne rezine.

Novosti: nove infrastrukturne rešitve in presenečenja

Tudi letos prireditev obljublja več novosti: nove infrastrukturne rešitve, štart v dveh valovih, še boljšo oskrbo tekačev na progi, plačevanje s kreditnimi karticami in še kako presenečenje, kot je bil lanski ognjemet z gradu. Za začetek je prireditev dobila novo spletno stran.

Tekači bodo tudi letos dobrodelni. Od vsake prijave bo namreč po en evro romal v sklad, namenjen Ozari, nacionalnemu združenju za kakovost življenja, za katerega je lani tekel tudi predsednik republike Borut Pahor.

Organizatorji so na Nočno 10ko povabili tudi najboljše slovenske tekače, ki se bodo lahko podali v lov za trenutnim rekordom proge, 30.21, katerega lastnik je še vedno maratonec Primož Kobe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin