Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Petek,
28. 4. 2017,
10.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Tek trojk rekreacija maraton Maraton treh src Wings for Life World Run Stand-up maratonec dm tek za ženske

Petek, 28. 4. 2017, 10.00

6 let, 6 mesecev

Tekaške prireditve v maju

Kam se na tek lahko odpravite v mesecu maju?

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
tek trojk | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

Maj je precej pester mesec tekaških prireditev. Na koledarju je kar nekaj največjih. Lahko boste tekli v Ljubljani, na Obali, v Radencih … Ali pa se pridružili stand-up komiku, ki bo prepredel Slovenijo in hkrati še zabaval udeležence.

Tekaška sezona je v polnem zamahu in vsi, ki se radi družite s preostalimi tekači, boste imeli maja za to kar nekaj priložnosti.

Dva teka, ki sta nekaj posebnega, v dveh dneh

Prvi konec tedna bo pestro predvsem v Ljubljani, ko bosta podobno kot lani v dveh dneh dve veliki tekaški prireditvi, vsaka pa je nekaj posebnega. Prva spodbuja ekipni duh, saj skupaj tečejo po trije tekači, pri drugi pa te lovi avtomobil.

Tekači na Wingsih tečejo za tiste, ki tega ne morejo. | Foto: Tekači na Wingsih tečejo za tiste, ki tega ne morejo.

V soboto bo tako na sporedu že tradicionalni tek trojk, ta vsako leto v prestolnico zvabi tekače iz vseh koncev Slovenije, ki se pomerijo na 12,5- in 29-kilometrski progi, začinjeni z vzponom na Golovec.

Nedelja je rezervirana za globalni dogodek Wings For Life World Run, ki se odvija na šestih celinah in 24 trasah hkrati. Udeleženci teka, ki se bo po vsem svetu odvijal istočasno, boste s prijavnino podprli delovanje neprofitne fundacije Wings For Life, ki se ukvarja z raziskovanjem poškodb hrbtenjače.

Wings For Life World Run boste v neposrednem prenosu z začetkom ob 12.30 lahko spremljali tudi na Planet TV in Siol.net.

Tešky vabi, da se mu pridružite pri posebnem podvigu

Le nekaj dni po Wingsih boste spet lahko dobrodelni. In to kar dvakrat.

Slovenski komik Andrej Težak – Tešky se bo lotil posebnega izziva: v desetih dneh bo pretekel 500 kilometrov, vmes opravil 30 stand-up nastopov, zbrana sredstva pa namenil projektu Botrstvo. Lahko se mu pridružite in tečete z njim.

Andrej Težak - Tešky pripravlja poseben projekt. | Foto: Andrej Težak - Tešky pripravlja poseben projekt.

Tek v korist otrok na Pediatrični kliniki v Ljubljani pa bo 14. maja, ko bo premierno zaživel Hop na grad. Osrednji tek bo dolg šest kilometrov, ves denar, ki ga bodo organizatorji zbrali s štartninami in dobrodelnimi prispevki, pa bodo podarili Ustanovi za Pediatrično kliniko.

Tekaški koledar, maj 2017:
6. maj – 61. Tek trojk (Ljubljana), 2. Tek po mariborskih gričih (Maribor)
7. maj – Wings For Life World Run (Ljubljana)
11.–20. maj – Stand-up-maratonec  (po vsej Sloveniji)
13. maj – Nočni tek po ulicah Kranja (Kranj), 14. majski tek (Ajdovščina)
14. maj – Povežimo soline (Sečovlje), 1. Hop na grad (Ljubljana)
20. maj – 37. Maraton treh src (Radenci), 6 ur Španovega vrha (Jesenice)
21. maj – 4. Čaven vertikal kilometer (Ajdovščina)
27. maj – 12. dm tek za ženske (Ljubljana), Krvavec trail vikend (Krvavec)

Povezovalci solin z novim terminom

Tek Povežimo soline, s katerim se je v zadnjih letih začenjala tekaška sezona v mesecu marcu, ima letos nov termin. Tek od Sečoveljskih pa do Strunjanskih solin bo na sporedu prav tako 14. maja, marsikateri tekač pa bi lahko v tem obdobju po prihodu v cilj že preveril temperaturo morja.

Gostoljubni organizatorji v Radencih vsako leto lepo poskrbijo za svoje udeležence. | Foto: Matjaž Vertuš Gostoljubni organizatorji v Radencih vsako leto lepo poskrbijo za svoje udeležence. Foto: Matjaž Vertuš

V Radencih štiri različno dolge proge

Svojo tradicijo nadaljujejo tudi organizatorji v Radencih, kjer bo že 37. Maraton treh src. Tekači bodo imeli na voljo štiri različno dolge proge (na pet, 10, 21 in 42 kilometrov), najkrajša dva teka pa bosta potekala po prenovljeni trasi. Polmaraton bo štel tudi kot državno prvenstvo.

Dekleta bodo spet zavzela Tivoli

Zadnji konec tedna v maju pa je rezerviran za dm-ov tek za ženske, ki vsakoletno poteka v Tivoliju. Gre za tek, ki je namenjen izključno dekletom, letos pa bo na sporedu že 12. izvedba. Tekačice se bodo lahko pomerile na 5- in 10-kilometrski trasi, moški pa bodo tokrat v vlogi navijačev in podpornikov.

Ljubljanski park Tivoli je zadnji konec tedna v maju rezerviran za dekleta. | Foto: Ljubljanski park Tivoli je zadnji konec tedna v maju rezerviran za dekleta.

Če vam prevelika gneča ne godi, vseeno pa radi tečete v družbi, lahko v koledarju najdete še nekaj manjših, a prav tako zanimivih tekaških prireditev.

Ne spreglejte