Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 2. 2016,
16.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nočna 10ka maraton 2016

Torek, 9. 2. 2016, 16.14

8 let

Jubilejna Nočna 10ka prinaša tri tisoč prostih mest in novo traso

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Danes, 10. 2. 2016, točno ob 10. uri in 10 minut, se odpirajo prijave na Nočno 10ko. Deseta nočna tekaška prireditev prinaša tri tisoč prostih mest in traso v obratni smeri kot do zdaj.

Vitezi dobrega teka, organizatorji julijske tekaške prireditve, si želijo, da bi bila deseta izvedba več kot posebna, zato so ji vdihnili precej novosti.

Tako bo po novem na voljo kar tri tisoč prostih mest, kar je največ do zdaj, tekači pa bodo tekli v obratni smeri kot v prejšnjih izvedbah prireditve, torej v smeri urinega kazalca.

Štart bo letos pred poslopjem Gorenjske banke na Promenadi, torej bližje središču mesta, tekači pa bodo tekli v smeri proti Mlinemu. Pretekli bodo poldrugi krog okrog Blejskega jezera in tako kot vsa leta cilj dosegli v Veslaškem centru oziroma regatnem centru ali mali Zaki.

Slavnostna akademija v petek, vrhunec v soboto

Tekaški praznik bo letos trajal dva dni. Dogajanje se bo začelo že v petek, 8. julija 2016, ko bodo na slavnostni akademiji v Veslaškem centru pozdravili najbolj zveste udeležence Nočne 10ke – 42 tekačev je teklo na vseh izvedbah Nočne 10ke -, vse njene zmagovalce in partnerje, glavnina dogajanja pa bo skoncentrirana na soboto, 9. julija 2016, ko bo na sporedu Ozarin rekreativni tek, otroška teka in tek na 10 kilometrov.

Tudi letos bodo sodelovali pri projektu Pospeši ritem, v okviru katerega se bodo tekači pripravljali na nočno 10ko, ter skupaj z Ozaro in podjetjem Bolje pripravili ekološko akcijo in poskrbeli za čim manjši ogljični odtis prireditve.

NOVO: leteči cilj na šestem kilometru

Novost Nočne 10ke je tudi leteči cilj z Gorenjsko banko na šestem kilometru - ta bo zagotovila nagrado na najboljšega - ter dodatno udobje za lastnike jeklenih konjičkov. Organizatorji bodo povečali število kapacitet na parkiriščih po vsem Bledu ter uvedli GoOpti shuttle prevoze na prireditveni prostor v Veslaškem centru.

Za najmlajše bo dobro poskrbljeno

Posebna pozornost bo namenjena najmlajšim. Otroci bodo lahko v sobotnem delu programa (9. julij 2016 ob 20.00) tekli na otroškem teku (400 in 800 metrov), se zabavali v Vzajemkovi deželi za najmlajše ali uživali pod okriljem animatorjev iz ŠD Mulček.

Večer se bo tako kot vedno končal s takti glasbene zasedbe Joške vn, ki vztraja pri izvajanju izključno slovenske glasbe, dogajanje pa bodo dopolnili posebni gostje.

Ne spreglejte