Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 2. 2020,
13.40

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek Ilirija lasje rekreacija šport

Ponedeljek, 24. 2. 2020, 13.40

4 leta, 2 meseca

Izpadanje las, ki ga povzročite sami

Oglasno sporočilo

Šport je nesporno zdrav. Po njem se počutimo živi, polni energije in okrepljeni za nove izzive vsakdanjika. Zlasti, če ste resni športniki, pa se lahko zgodi, da pomeni telesna obremenitev tudi stres za telo. Pri povečani telesni aktivnosti se namreč sproščajo škodljivi prosti radikali, ki pospešujejo staranje in žal tudi izpadanje las.

iLIRIJA | Foto:

Izpadanje las je normalen pojav. Dnevno lahko izpade od 60 do 80 las. Kadar pa je motena presnova v celicah lasišča, se lasna čebulica ne razvije in lahko odmre. V tem primeru izpadanje las ni v mejah normale in je treba ukrepati.

Vzroki izpadanja las so povezani z dednimi dejavniki, hormoni, nezadostno prehrano in procesom staranja, pa tudi s psihofizičnim stresom. Prekomerna telesna aktivnost je lahko takšen stres in lasje izpadejo prej, kot bi drugače. Na srečo lahko, ko prepoznamo pravi vzrok, ukrepamo.

Če uživate v športu in ste posledično zelo aktivni, seveda ne boste tega zmanjševali. Vseeno se vam ni treba sprijazniti s čedalje bolj redkimi lasmi. Pomoč nudijo zdrava prehrana z veliko vitamini, ki imajo antioksidativno moč in s tem delujejo proti prostim radikalom. Takšna živila so denimo banane, jabolka in paradižnik, pa tudi kava in rdeče vino v majhnih količinah. Poskrbite za zadostno regeneracijo med športnimi intervali, izogibajte se dodatnim dejavnikom stresa in spite dovolj. Pomagate si lahko tudi s kozmetiko z učinkovinami, ki delujejo neposredno skozi lasišče. Takšen izdelek je na primer Subrina Recept šampon After Sport, osvežujoč šampon, ki obnavlja lase ob povečani telesni aktivnosti. Namenjen je moškim, ki se ukvarjajo s športom. Vsebuje antioksidant tavrin, ki deluje proti prostim radikalom in posledično oslabljenim lasem. Poprova meta in mentol dodatno stimulirata prekrvavitev v lasišču in poskrbita za podaljšano svežino.

Ne nazadnje, tavrin izhaja iz latinske besede taurus, ki pomeni bik ali vol. Lasje, ki so močni kot vol, verjetno uspejo premagati tudi delovanje prostih radikalov.

iLIRIJA | Foto:


Naročnik oglasne vsebine je ILIRIJA, D.O.O.

Ne spreglejte