Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 8. 2012,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rekreacija

Petek, 17. 8. 2012, 12.11

8 let

Gorski tekači osvajajo Klopni vrh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Približuje se vikend in z njim rekreativni tekaški pokali. Štajerci gostijo tek, na katerem bodo na svoj račun prišli gorski tekači, ki jih v nedeljo, 19. avgusta, čaka vzpon na Klopni vrh.

Po maratonu Kralja Matjaža Štajerci hitro nadaljujejo z rekreativnimi tekaškimi prireditvami, ki potekajo v okviru Štajersko-koroškega pokala 2012, ki se je že prevesil v drugo tekmovalno polovico. Prihajajoči vikend bodo še posebej aktivni, saj bodo gostili kar dva teka, in sicer bo nedelja, 19. avgusta, rezervirana za ljubitelje gorskih tekov. Organizatorji DTV Partizan Lovrenc na Pohorju prirejajo 3. Gorski tek na Klopni vrh – v spomin Antonu Garnežu, dvanajstega v seriji 18 tekov, katerih rezultati bodo šteli za letošnji pokal.

Ljubitelje gorskega teka bo v nedeljo ob 10.00 na štartu na Kovaški cesti pri Škarjarni pričakala 6,65 kilometra dolga trasa, na katero se bodo moški podali v osmih, dekleta pa v šestih starostnih kategorijah. Na poti, ki poteka večinoma po gozdu, se bodo tekači morali spopasti z 887 metri višinske razlike, saj jih bo cilj čakal na 1262 metrov visokem Klopnem vrhu (medtem ko bo štart na 375 m. n. v.). Trasa orientacijsko ni zahtevna, poteka namreč po markirani planinski poti Lovrenc-Klopni vrh in je po zagotovilih prirediteljev dobro označena. Si bodo pa tekači lahko pomagali s palicami. Lansko leto je absolutni zmagovalec gorskega teka na Klopni vrh postal Jožek Manfreda, ki je ciljno črto prečkal s časom 41:30 in za seboj pustil kolega iz reprezentance v gorskih tekih Gašperja Bregarja in novega rekorderja Slovenske planinske transverzale Klemna Trilerja. Kdo bo slavil letos, bomo videli v nedeljo po 11.00, bo pa najboljših deset moških in žensk (absolutno) prejelo denarne nagrade, kar bo še dodatna spodbuda za udeležbo.

Na gorski tek se morate prijaviti, in sicer boste prijave lahko oddali na dan tekmovanja med 8.00 in 9.30, ko bo prijavnina znašala 15 evrov.

Ne spreglejte