Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 5. 2016,
9.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Wings for Life World Run maraton 2016

Ponedeljek, 9. 5. 2016, 9.27

6 let, 6 mesecev

FOTO: Nov fotosafari na najbolj množičnem tekaškem dogodku na svetu. Smo ujeli tudi vas?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Včerajšnji globalni tekaški dogodek Wings For Life World Run, ki je združil več kot sto tisoč ljudi, je bil nova priložnost za serijo atraktivnih fotografij in videoposnetkov s 34 tekaških tras na šestih celinah. Ujeli smo jih tudi v siolov objektiv. Za ogled fotogalerije kliknite na prvo fotografijo!

Na tretji globalni tek Wings For Life World Run, ki je 8. maja potekal istočasno v 33 državah na šestih celinah, se je letos prijavilo rekordnih 130.732 tekačev, od tega tri tisoč v Ljubljani, zaradi česar so organizatorji morali prijave predčasno zapreti.

Tekači so ob 13. uri s Kongresnega trga štartali v sončnem vremenu, na trasi, ki jih je vodila v smeri Kamniško-Savinjskih Alp pa so doživeli večino vremenskega spektra, tudi točo. 

Tekači so se ob 13. uri s Kongresnega trga podali v sončen dan ...  | Foto: Tekači so se ob 13. uri s Kongresnega trga podali v sončen dan ...

Tekači so vzdušje na trasi opisali kot izredno pozitivno, mnogi med njimi so se zavedali, da z udeležbo na najbolj množičnem teku na svetu pomagajo pri financiranju raziskav poškodb hrbtenjače. Celoten izkupiček od prijav (30 evrov za posameznika) se steka na račun fundacije Wings For Life, ki išče rešitve za zdravljenje teh poškodb.

Zmagovalca v globalnem merilu sta postala Italijan Giorgio Calcaterra, ki mu je uspelo preseči magično mejo 80 km – končal je na 88,44 km, pri ženskah pa je slavila Japonka Kaori Yoshida z razdaljo 65,71 kilometra. Za nagrado sta prejela enomesečni vrhunski tekaški trening z najboljšimi trenerji na svetu.

... a so na trasi morali zdržati tudi druge vremenske odtenke. | Foto: ... a so na trasi morali zdržati tudi druge vremenske odtenke.

 

V Sloveniji sta pred zasledovalnimi vozili, ki predstavljajo ciljno črto, najdlje bežala Vid Senica (64,58 km) in Lucija Krkoč (50,84 km), kar je bilo za mnoge presenečenje, saj sta bila v konkurenci tudi mladi Urban Jereb, ki so mu mnogi napovedovali zmago, in prvi lokalni zmagovalec tega teka David Pleše, ter izkušena maratonka Neža Mravlje. Zmagovalca bosta za nagrado lahko izbrala lokacijo, kjer bosta tek WFWR odtekla prihodnje leto. Na voljo imata 33 držav na šestih celinah in 12 časovnih pasovih.

 

Tek je namenjen osveščanju in zbiranju sredstev za zdravljenje poškodb hrbtenjače. Na fotografiji sta ambasadorja teka WFWR Nina Wabra Jakič in njen mož Gal Jakič. | Foto: Tek je namenjen osveščanju in zbiranju sredstev za zdravljenje poškodb hrbtenjače. Na fotografiji sta ambasadorja teka WFWR Nina Wabra Jakič in njen mož Gal Jakič.

 

4. Wings For Life World Run bo na sporedu 7. maja 2017.

Več od dogajanju si lahko preberete v članku: V pravem vremenskem vrtiljaku s točo slavila Lucija Krkoč in Vid Senica.

 

Ne spreglejte