SiolNET. Sportal Rekreacija
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Dobrodelna ekstremnost

Beba Ščap in Andrej Težak v ekstremnem projektu #Kristalna 24 #video

0,23

termometer

 | Foto: osebni arhiv
Foto: osebni arhiv

Beba Ščap in Andrej Težak - Tešky sta znana dobrodelneža, ki sta se podala na ekstremen podvig. Od polovice današnjega do polovice jutrišnjega dne bosta "štela" stopnice najvišje stolpnice na Slovenskem s ciljem zbrati čim več sredstev za ljubljansko Pediatrično kliniko.

479 stopnic, 21 nadstropij, 89 metrov. Mere Kristalne palače v BTC, najvišje stolpnice na Sklovenskem, ki jo bosta Beba Ščap in Andrej Težak - Tešky danes premerila po dolgem in počez. Gre za znana "lovca" na humanitarne projekte, ki sta si tokrat zastavila za (ekstremni) cilj med torkovim in sredinim poldnevom vzpenjati in spuščati se po stopnišču omenjene zgradbe.

Seveda ne za rekreacijo, temveč v dober namen. Zbirata denar za Pediatrično kliniko, "kjer otroci in starši, potrebni nege in zdravniške oskrbe, ne bi smeli nikoli trpeti na račun razprtij". Oba sta dan pred velikim projektom obiskala Oddajo Dan., kjer sta predstavila to in druge svoje človekoljubne akcije: "Težko je govoriti o človeku pri zdravi pameti. Ker midva to nisva," je med drugim duhovito dejal Tešky.

[video: 66073 / ]Nihče od njiju ni še zdaleč ni novinec na tem področju. Predstavili smo že Bebin projekt Kalvarija 111 in Andrejevo akcijo stand-up maratonec. Cilj 24-urne ekstremne akcije pa je, da bi se jima pridužilo čim več ljudi, ki bi za plemenit namen zbrali čim več sredstev.  Prispeval pa lahko prav vsak, ne glede na to, ali jima bo v Kristalni palači delal družbo. In sicer prek telefonskih donacij: na številko 1919 pošljete SMS z besedo OTROK ali OTROK5.
delitve: 33
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin