Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
20. 2. 2019,
12.05

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović Dino Hotić Marcos Tavares Darko Milanič Prva liga Telekom Slovenije NK Mura

Sreda, 20. 2. 2019, 12.05

5 let, 2 meseca

NK Maribor pred začetkom spomladanskega dela

Zahović sporočil veselo novico, Milanič skrivnosten glede rekorderja #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

Jesenski prvak NK Maribor ne vstopajo v spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije le z devetimi točkami prednosti pred Olimpijo, ampak tudi s svežim podpisom na pogodbi med vijolicami in Dinom Hotićem, ki je podaljšal pogodbo do leta 2022. Nogometaš Maribora, ki nosi številko 10 in bo v soboto zaigral prvič po vročem večnem derbiju, poudarja, da se v Ljudskem vrtu počuti fantastično.

Vijolice so predstavile cilje za spomladanski del sezone 2018/19, od katere pričakujejo ogromno. Želijo si dvojne slovenske krone, na poti do uresničitve načrta pa jim bo pomagal tudi Dino Hotić. Njemu je bil namenjen začetek druženja vodstva NK Maribor z novinarji. Najprej je za besedo zaprosil Zlatko Zahović in predstavil javnosti še svežo novost.

Zlatko Zahović Miran Pavlin
Sportal Zahović presenetil in zaklenil vrata Ljudskega vrta

''Tukaj sem zaradi vesele kadrovske novice. Fant, ki je prišel v NK Maribor leta 2011, naša številka 10, je podaljšal pogodbo. Imel je že pogodbo do 2021, a smo jo podaljšali še za eno leto. Fant je šel skozi sito in rešeto velikega kluba, danes je zrel človek, fant in igralec. Lahko izrazim veliko zadovoljstvo in zaupanje,'' ni športni direktor najbolj trofejnega slovenskega kluba skrival dobre volje ob podaljšanju pogodbe z enim izmed najboljših igralcev.

Komaj čaka, da se začne zares

Dino Hotić je zaradi rdečega kartona na derbiju proti Olimpiji počival kar na šestih tekmah. | Foto: Vid Ponikvar Dino Hotić je zaradi rdečega kartona na derbiju proti Olimpiji počival kar na šestih tekmah. Foto: Vid Ponikvar ''Ni se bilo težko odločiti. V tem klubu se počutim fantastično,'' je odločitev, da bo podaljšal sodelovanje z Mariborom, obrazložil Hotić. Dodal je, da bo dal vse od sebe, da postane še boljši igralec in pomaga klubu do vseh možnih lovorik. Naslov prvaka se mu že nasmiha, saj je Maribor prezimil s kar devetimi točkami pred največjim tekmecem Olimpijo.

V soboto čaka vijolice uvodni spomladanski preizkus. V Ljudski vrt, kjer se bo trlo navijačev, zbralo naj bi se jih več kot osem tisoč, prihaja najbolj neugoden tekmec Maribora v tej sezoni. Mura je jeseni proti Mariboru na dveh tekmah osvojila kar štiri točke, Hotić pa bo imel proti črno-belim še dodaten motiv za dokazovanje, saj bo lahko zaigral prvič v 1. SNL po hudi kazni, ki jo je prejel na večnem derbiju z Olimpijo (1:2), ko je odrinil sodnika Mateja Juga in se moral hladiti na šestih tekmah.

 

''Komaj čakam, da se začne zares. Tekma z Muro je derbi, mi pa se lotevamo vsake tekme enako. Pričakujem dobro tekmo. Če bomo 120-odstotni, se bo vse izšlo, kot je treba,'' želi Hotić v leto 2019 vstopiti z zmago.

Kdaj se bo vrnil Jan Mlakar?

Jan Mlakar že nekaj tednov ne trenira s prvo ekipo NK Maribor. | Foto: Vid Ponikvar Jan Mlakar že nekaj tednov ne trenira s prvo ekipo NK Maribor. Foto: Vid Ponikvar Podobno razmišlja tudi kapetan Marcos Tavares, ki ga ne skrbi strelska suša na zadnjih tekmah. Maribor na zadnjih treh tekmah v Turčiji sploh ni zadel v polno, za nameček pa se je poškodoval še Jan Mlakar. Rekorder NK Maribor, prvi nogometaš vijolic, za katerega je tuji klub ob prestopu plačal tri milijone evrov, že dalj časa ne trenira z ekipo. Ne bo ga niti proti Muri, podobno velja tudi za Gregorja Bajdeta.

''Poškodba Bajdeta je take narave, da je treba biti zelo pozoren. Najverjetneje bo delal še dva tedna po posebnem programu. Kar pa se tiče Mlakarja, ne morem povedati nič konkretnega. Lahko povem le, da že dolgo ne trenira in bo potrebna podrobnejša diagnoza,'' je bil trener Darko Milanič skop in skrivnosten glede zdravstvenega stanja enega najboljših igralcev 1. SNL in strelca devetih zadetkov v jesenskem delu.

Mariborčani pred tekmo z Muro:

Maribor Mura
Sportal Mariboru napolnil blagajno, zdaj se spopada s težavami

Maribor bo v spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije vstopil v soboto ob 17. uri, ko bo v Ljudskem vrtu gostovala Mura, ki jo bo spremljalo več tisoč privržencev iz Murske Sobote. Spektakel si boste lahko v neposrednem obračunu od 16.45 dalje ogledali na Planetu.

Sportal Verjamejo v svetlo prihodnost slovenskega klubskega nogometa #video
Maribor Kairat
Sportal Konec je pripravljalnih tekem: Triglav boljši od Bleda #video
Rudi Požeg Vancaš
Sportal Hrvati oznanili revolucijo, kaj pa Slovenci?
Ne spreglejte