SiolNET. Sportal Prva liga
0,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger
VAR v hrvaški ligi

Hrvati oznanili revolucijo, kaj pa Slovenci?

0,33

termometer

Rudi Požeg Vancaš
V Sloveniji še nič ne kaže na to, da bi sodnikom pomagal VAR. Foto: Vid Ponikvar

Potem ko bodo video tehnologijo VAR s sezono 2019/20 uvedli v hrvaški nogometni ligi, so vse bližje temu tudi v srbski. V Sloveniji pa je vse skupaj še v fazi zbiranja informacij o VAR in vsem, kar je s tem povezano.

Hrvaška bo VAR dobila z naslednjo sezono, pri čemer je bil strošek po poročanju hrvaških medijev 1,5 milijona dolarjev, od tega pa je 80 odstotkov pokrila Mednarodna nogometna zveza, preostalo pa Hrvaška nogometna zveza. Klubi morajo le zagotoviti sobico za sodnike VAR.

Korak k temu so naredili tudi srbski klubi, 28 od 32 klubov je glasovalo za uvedbo VAR. Združenje superlige in prve lige v Srbiji je na skupščini, kjer ni bilo predstavnikov Crvene zvezde, tako potrdilo predlog beograjskega Partizana.

Ustanovili so delovno telo, ki bo pripravilo načrt, kako bi funkcioniralo vse skupaj, pa tudi kako bi rešili finančne in infrastrukturne težave, povezane s to tehnologijo. Načrt je, da bi VAR v elitni srbski ligi začeli uporabljati v sezoni 2021/22.

Video tehnologija se sicer med drugim že uporablja v Italiji, Španiji, Nemčiji, Franciji, pa tudi v ligi prvakov, v naslednji sezoni bo VAR tudi v angleški ligi.

Preberite še:

Triglav Bled Sportal Konec je pripravljalnih tekem: Triglav boljši od Bleda #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin