Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 8. 2020,
16.18

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

4

Natisni članek

Koronavirus Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 11. 8. 2020, 16.18

3 leta, 8 mesecev

Začetek prestavljen na 22. avgust, tekme do nadaljnjega brez gledalcev

Uradno: Sezona PLTS se bo začela z zamikom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

4

Celje Olimpija | Celjani bodo branjenje naslova začeli dober teden pozneje, kot je bilo predvideno. | Foto Grega Valančič/Sportida

Celjani bodo branjenje naslova začeli dober teden pozneje, kot je bilo predvideno.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Napovedi so se uresničile. Sezona slovenskega nogometnega prvenstva se bo zaradi zadnjih pozitivnih testov na novi koronavirus začela deset dni pozneje, kot je bilo predvideno, in sicer 22. avgusta. Do nadaljnjega bodo tekme potekale brez prisotnosti gledalcev.

Olimpija Navijač
Sportal Testiranih skoraj 450 oseb, okuženi pa trije. Vsi pri Olimpiji.

Epidemija novega koronavirusa je zarezala tudi v novo sezono slovenskega nogometnega prvenstva. Potem ko so o pozitivnih testih poročali pri NK Domžale in NK Aluminij, je dan pred predvidenim začetkom novega tekmovalnega obdobja prišla še novica o treh okuženih v taboru NK Olimpija.

Začetek deset dni pozneje

Odbor za nujne zadeve Nogometne zveze Slovenije (NZS) je tako po današnjih rezultatih obveznega testiranja na novi koronavirus odločil, da se začetek tekmovanja v Prvi ligi Telekom Slovenije prestavi na 22. avgust. 

Sprejeti sklepi, ki predvidevajo, kdaj se tekma kljub okužbam lahko odigra

Sprejeli so tudi sklepe za tekmovanje v prvi ligi, ki po vzoru tujine predvidevajo minimalno število na covid-19 negativnih nogometašev posamezne ekipe, da se tekma kljub posameznim okužbam lahko odigra.

Gledalcev na tekmah, ki bodo potekale pod okriljem Nogometne zveze Slovenije, do nadaljnjega ne bo. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Gledalcev na tekmah, ki bodo potekale pod okriljem Nogometne zveze Slovenije, do nadaljnjega ne bo. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Do nadaljnjega brez gledalcev

Na uradni strani NZS so zapisali še, da bodo vse tekme pod okriljem NZS - začenši z jutrišnjim dnem - do nadaljnjega potekale brez prisotnosti gledalcev. "Na ta način želi NZS pokazati, da se zaveda resnosti položaja ter na prvo mesto postavlja varnost in zdravje nogometašev in preostalih udeležencev," so zapisali na uradni strani ter klube in igralce pozvali k odgovornemu ravnanju ter strogemu upoštevanju sklepov in predpisov NZS ter odločb pristojnih državnih organov.

"Z izzivi, ki smo jim priča v teh negotovih časih, se bomo lahko uspešno soočali le z doslednim spoštovanjem varnosti in zdravja, profesionalnim ravnanjem ter konstruktivnim sodelovanjem. Le tako bomo lahko dosegli, da se varno in v celoti izvedejo aktivnosti, ki so temelj naše dejavnosti," so dodali.

Pri NZS pozivajo klube in igralce k odgovornemu ravnanju ter strogemu upoštevanju sklepov in predpisov. | Foto: Vid Ponikvar Pri NZS pozivajo klube in igralce k odgovornemu ravnanju ter strogemu upoštevanju sklepov in predpisov. Foto: Vid Ponikvar

Almir Sulejmanović
Sportal Triglav po nepričakovanem izpadu začel zmagovito

Prestavitev PLTS ne vpliva na druga tekmovanja

Prestavitev Prve lige Telekom Slovenije ne vpliva na začetek preostalih tekmovanj pod okriljem NZS, ki se začnejo v skladu s sprejetim koledarjem tekmovanj in z upoštevanjem novih "covid-19 sklepov" za tekmovanja.

Preberite še:

Žiga Frelih
Sportal Olimpijo okrepil vratar, ki je zatresel mrežo na Hrvaškem #video
Bravo Maribor
Sportal Maribor, Olimpija in Mura dobili evropske tekmece!

 

Ne spreglejte