Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 2. 2022,
14.54

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Prva liga Telemach 1. SNL NK Aluminij Tomislav Turčin

Četrtek, 10. 2. 2022, 14.54

2 leti, 2 meseca

Tomislav Turčin

Aluminij okrepil še peti Hrvat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Tomislav Turčin | Kot zadnji se je rdeče-belim iz Kidričevega pridružil Hrvat Tomislav Turčin. | Foto NK Aluminij

Kot zadnji se je rdeče-belim iz Kidričevega pridružil Hrvat Tomislav Turčin.

Foto: NK Aluminij

Nogometni klub Aluminij je v zimskem prestopnem roku pripeljal v Kidričevo že osem igralcev. Po Juretu Matjašiču, Davidu Kwolokorju, Karlu Plantaku, Luki Branšteterju, Lovru Juriću, Dinu Špeharju in Maju Fogecu se je Aluminiju pridružil še 24-letni krilni napadalec Tomislav Turčin. Postal je že peti hrvaški nogometaš, ki se je letos pridružil Kidričanom.

Olimpija Mura
Sportal Olimpija ugnala prvaka in poslala sporočilo Mariboru

Kidričevski klub je v zimskem prestopnem roku prevetril zasedbo, s katero si želi zagotoviti obstanek v druščini najboljših. V jesenskem delu mu ni šlo najboljše, zbral je enako število točk kot Tabor in Radomlje ter se zasidral pri dnu lestvice. V spomladanskem delu mu bo poskušal pomagati do boljših rezultatov tudi 24-letni hrvaški krilni napadalec Tomislav Turčin. Nazadnje je igral v hrvaškem prvenstvu za zagrebški klub Hrvatski Dragovoljac, z Aluminijem pa je sklenil pogodbo do konca maja 2023.

Začel v Vinkovcih, nazadnje igral v Zagrebu

Pred trenerjem Oskarjem Drobnetom je zahtevna naloga, saj bo moral čim prej uigrati zasedbo, polno novincev. | Foto: Vid Ponikvar Pred trenerjem Oskarjem Drobnetom je zahtevna naloga, saj bo moral čim prej uigrati zasedbo, polno novincev. Foto: Vid Ponikvar Prve nogometne korake je naredil v Vinkovcih, nato nadaljeval pri Rijeki, kjer pa ni dočakal priložnosti, tako da je kot posojen igralec reškega kluba nabiral izkušnje pri Rudešu, Širokem Brijegu (BiH) in Varaždinu. Nato se je preselil v Zagreb, nastopal za drugo ekipo zagrebškega Dinama, nazadnje pa je igral za Hrvatski Dragovoljac, ki mu grozi izpad iz hrvaške klubske elite. Do obstanka bo poskušal po novem pomagati Aluminiju.

''Že nekaj dni sem v Kidričevem in moram priznati, da gre za urejen klub, vse je v najlepšem redu. Kot nogometaš sem lahko tukaj osredotočen samo na svoje delo, to je na igranje nogometa, za vse drugo je zares dobro poskrbljeno. Verjamem, da bomo brez večjih težav dosegli zastavljeni cilj, to je zagotoviti si obstanek med elito. Nekaj novih soigralcev poznam že od prej, tako da s prilagajanjem nimam nobenih težav, komaj čakam, da se začne zares in da s svojimi igrami pomagam Aluminiju v borbi za čim boljše rezultate,'' sporoča novi varovanec Oskarja Drobneta.

Iz Olimpije sta se k Aluminiju do konca sezone preselila Dino Špehar in Maj Fogec. | Foto: NK Aluminij Iz Olimpije sta se k Aluminiju do konca sezone preselila Dino Špehar in Maj Fogec. Foto: NK Aluminij

Aluminij bo v spomladanski del prvenstva vstopil v ponedeljek, ko ga čaka zelo pomemben derbi začelja proti Radomljam.

Maribor Marcos Tavares
Sportal V slovenskem nogometu se vse bolj govori hrvaško

Aluminij v letošnjem zimskem prestopnem roku:

Prišli: Jure Matjašič, David Nwolokor/Nig (Rijeka/Hrv), Karlo Plantak/Hrv (Kustošija/Hrv), Luka Branšteter/Hrv (Osijek/Hrv), Lovro Jurić (Istra/Hrv), Dino Špehar/Hrv (Olimpija), Maj Fogec (Olimpija), Tomislav Turčin/Hrv (Hrvatski Dragovoljac/Hrv)

Odšli: Tilen Pečnik (Leoben/Avt), Robert Pušaver (Wildon/Avt), Lucas Mario Horvat (konec kariere), Timotej Dodlek (Voitsberg/Avt), Tibor Banić/Hrv (Brežice), Aljaž Krefl (Olimpija)

Ne spreglejte