Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 1. 2020,
15.05

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Tabor Sežana Mauro Camoranesi

Petek, 10. 1. 2020, 15.05

4 leta, 3 mesece

Mauro Camoranesi

Predstavilo se je največje ime v slovenski prvi ligi do zdaj #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

Nogometni klub Tabor Sežana je predstavil novega trenerja. To je nihče drug kot član svetovnih prvakov iz leta 2006 Mauro Camoranesi. Nekdanji dolgoletni zvezdnik torinskega Juventusa in italijanske reprezentance je na trenerskem stolčku zamenjal Almirja Sulejmanovića, ki bo zdaj njegov pomočnik.

Za 43-letnega nekdanjega italijanskega reprezentanta in igralca Juventusa je izziv na klopi sežanskega prvoligaša prva trenerska izkušnja v Evropi po krajših izzivih v Mehiki in Braziliji pred leti. "To je izjemna priložnost za delo v Evropi. Prišel sem v ambiciozno okolje, kjer se dela z mladimi," je Mauro Camoranesi povedal na današnji novinarski konferenci v Sežani.

Želi razviti pozitivno energijo

Mauro Camoranesi je vajen manjših stadionov. | Foto: Planet TV Mauro Camoranesi je vajen manjših stadionov. Foto: Planet TV Prvi cilj Tabora je obstanek. Camoranesi meni, da bo trenutno osmouvrščenemu moštvu to tudi uspelo. "Stvari bodo šle v pravo smer. Moja želja je, da razvijem pozitivno energijo, taktiko, prilagojeno igralskemu kadru, ki bo posledično prinesla rezultate."

Meni, da težav s prilagajanjem na slovensko ligo ne bo imel, niti s prilagajanjem na manjše stadione, kot jih je bil vajen v svoji igralski karieri. "Jaz sem se igralsko razvijal še na manjših stadionih," je dejal, pri tem pa dodal, da si je za pripravo ogledal posnetke tekem iz prvenstva. "Ampak se predvsem osredotočam na lastno ekipo, prva naloga je razvoj lastne igre."

Almir Sulejmamović o svoji novi vlogi:

Največje ime v slovenski prvi ligi do zdaj

Češnjice iz Sežane nastopajo v 1. SNL šele drugo sezono v klubski zgodovini. | Foto: Žiga Zupan/ Sportida Češnjice iz Sežane nastopajo v 1. SNL šele drugo sezono v klubski zgodovini. Foto: Žiga Zupan/ Sportida Prihod Camoranesija v sežanskem klubu, ki je v treh letih kar dvakrat napredoval v višjo ligo, vidijo kot pomemben korak v želji po novih dosežkih.

"Gre za logičen korak v razvoju Tabora, saj že nekaj časa presegamo lokalno okolje. Z Maurom uvajamo svetovno znanje, kar predstavlja veliko dodano vrednost za nadaljevanje sezone," ocenjuje direktor kluba Davor Škerjanc.

Poleg nogometnega znanja je prihod Camorenesija za klub tudi velika marketinška pridobitev, kar dokazuje že izjemna obiskanost današnje novinarske konference. Na njej je bilo okoli 20 novinarjev z obeh strani meje in številne snemalne ekipe.

"To je največje ime, ki se je pojavilo v slovenski prvi ligi do zdaj," je ocenil Škerjanc, ki je ob tem finančno konstrukcijo prihoda nekdanjega igralskega zvezdnika označil za vzdržno.

Direktor Davor Škerjanc o novem trenerju NK Tabor Sežana:

Ob Camoranesiju v klub prihajata še dva njegova pomočnika, po besedah Škerjanca pa naj bi bil strošek celotnega novega strokovnega štaba manjši od plače vsaj enega od zdajšnjih trenerjev v prvi ligi.

Klub bo moral sicer ob tem vložiti še nekaj v igralski kader, saj je novi trener danes napovedal prihod določenih okrepitev. "Ni dvoma, da se moramo okrepiti, tako da nekaj novih igralcev bo prišlo," je po poročanju STA odgovoril na novinarsko vprašanje o morebitnih okrepitvah.

Tabor Sežana
Sportal Tabor predstavil avstrijsko okrepitev
Predrag Sikimić
Sportal V Sežani se dogaja: prišel svetovni zvezdnik, odšel pa najboljši igralec
Mauro Camoranesi
Sportal V Maribor prihaja migrant, ki je v Italiji sprožil veliko polemik
Ne spreglejte