Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 11. 2020,
19.00

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Filip Dangubić NK Domžale NK Celje

Nedelja, 22. 11. 2020, 19.00

3 leta, 5 mesecev

Poročilo s tekme Domžale : Celje

Prvakom je drugič v sezoni uspelo povezati dve zmagi in zmagati v gosteh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
NK Domžale, NK Celje, november 2020 | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Celja so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Domžale z 1:0 (0:0). Prvaki iz Celja so šele drugič v tej sezoni uspeli povezati dve prvenstveni zmagi, prav tako pa so sploh prvič prišli do polnega izkupička na gostujočih tleh.

NK Domžale, NK Celje, november 2020
Sportal Prvaki do prve zmage, Tabor pa do prve točke v gosteh

Ekipi iz spodnjega dela prvenstvene razpredelnice v Domžalah nista navdušili z zanimivostjo predstave. Na spolzkem terenu je bilo sicer veliko discipline, a malo idej, tako da so bile priložnosti redke. Bilo je sicer kar nekaj poskusov strelov od daleč, toda vratarja nista imela veliko dela, bolj kot ne sta do same končnice tekme, ki je postregla z malo več dramatičnosti, zmrzovala med vratnicama.

Domžalčani so bili blizu vodstva v 40. minuti. Tamar Svetlin je Celjanom ušel po desni strani, lepo usmeril žogo na rob kazenskega prostora do Zenija Husmanija, njegov strel ni bil nič posebnega, a je žogo pred golom preusmeril Dušan Stojinović, toda na domžalsko nesrečo le v prečko.

NK Domžale, NK Celje, november 2020 | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Prvaki so imeli v 56. minuti več sreče. Domača obramba je pred kazenskim prostorom pozabila na Filipa Dangubića, ta se ni odločil za prodor proti golu, ampak za takojšen strel, ki je bil dovolj natančen, da vratar Gregor Sorčan ni imel možnosti za obrambo.

Do konca tekme sta imela priložnost za izenačenje Predrag Sikimić, ki je po podaji Husmanija z glavo streljal mimo gola, in v zadnjih trenutkih tudi Andraž Žinič. Izid se ni spremenil, Celjani, ki bi iz dveh protinapadov prek Dangubića v 89. minuti in Mića Kuzmanovića, ki je sam pritekel pred Sorčana, lahko vodstvo še povišali, so prišli do druge zaporedne zmage, tretjega zaporednega pozitivnega rezultata (točka v Murski Soboti) in prve zmage v sezoni v gosteh.

V 13. krogu bo Celje gostilo Maribor, Domžale bodo gostovale v Sežani.

Fotogalerija
1 / 15

Domžale : Celje 0:1 (0:0)

Stadion v športnem parku Domžale, sodniki: Perić, Praprotnik, Gabrovec.

Strelec: 0:1 Dangubić (56.).

Domžale: Soršak, Žinić, Vuklišević, Pišek (od 79. Sikimić), Svetlin (od 61. Vuk), Kolobarić, Ibričić, Sikošek, Karič Šoštarič, Podlogar (od 61. Jakupović), Husmani.
Celje: Rozman, Stojinović, Pungaršek (od 46. Čalušić), Šporn (od 46. Benedičič), Bezjak (od 85. Rorič), Vrbanec (od 63. Novak), Brecl, Božić, Zaletel, Dangubić, Kadušić (od 77. Kuzmanović).

Rumeni kartoni: Pungaršek, Bezjak, Benedičič.

Potek tekme v živo:

KONEC TEKME! Celjani so prišli do prve prvenstvene zmage v gosteh v tej sezoni.

92. minuta:
zdaj pa velika priložnost za gol na drugi strani. V proti napadu je šel sam proti vratarju Domžal Gregorju Sorčanu napadalec Celja Mičo Kuzmanović, a ni zadel.

91. minuta: velika priložnost Domžal za izenačenje. Z desne strani je streljal Andraž Žinič in le za las zgrešil cilj.

82. minuta: po predložku Predraga Sikimića je do strela z glavo iz zelo ugodnega položaja prišel Zeni Husmani in imel lepo priložnost za izenačenje Domžal, ampak ni bil dovolj natančen.

75. minuta: po predložku z desne je do strela z glavo v kazenskem prostoru Celja prišel Arnel Jakupović, ki pa se ni izkazal.

VIDEO: gol Filipa Dangubića:

GOOOL!!! No, pa smo v 56. minuti le dočakali prvi nedeljski gol. Po strelu izven kazenskega prostora je s četrtim prvenstvenim golom v tej sezoni zanj poskrbel Filip Dangubić, ki je premagal Gregorja Sorčana. Ta je tako gol prejel še na deseti prvenstveni tekmi, ki jo je v tej sezoni odigral.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA! Za nami je že 135 minut nedeljskega prvoligaškega nogometa v Sloveniji, gola pa še nismo dočakali. Ga bomo v drugih domžalskih 45 minutah?

POLČAS! Za nami je prvih 45 minut tekme med zdajšnjimi in nekdanjimi državnimi prvaki v Domžalah. Nevarnejši so nogometaši Domžal, ki so zatresli tudi okvir vrat, a so za zdaj tudi oni pokazali premalo, da bi bil rezultat drugačen. Na odmor sta ekipi odšli z rezultatom 0:0.

VIDEO: prečka po strelu Zenija Husmanija:


40. minuta: zdaj pa je bilo v Domžalah vroče. Streljal je Zeni Husmani, nogo sta podstavila branilec Celja Dušan Stojinović in Klemen Zaletel, žoga je že premagala vratarja Matjaža Rozmana, potem pa končala v prečki. Ostaja 0:0:

23. minuta: za nami je prva polovica prvega polčasa tekme v Domžalah, ki za zdaj ni bila preveč zanimiva. Rezultat še vedno 0:0.

6. minuta: prva priložnost na tekmi je pripadla Domžalam. Do strela v kazenskem prostoru je prišel Matej Podlogar, a streljal slabo, tako da reprezentant Slovenije v vratih Celja Matjaž Rožman ni imel težav.

ZAČETEK TEKME! S sredine igrišča so krenili nogometaši Celja.

Pred tekmo:
Zadnja tekma 12. kroga bo v Domžalah. V mestu ob Kamniški Bistrici je zaznati vedno več pozitivne energije. Klubski jubilej, praznovanje 100. rojstnega dneva, je obudil spomine na vse podvige domžalskega kluba, ki je iz majhnega kolektiva zrasel v enega najuspešnejših slovenskih nogometnih klubov. Zmaga v Kidričevem, prva v prvenstvu pod vodstvom Dejana Djuranovića po 20. septembru, ko je v Domžalah padel Tabor, je bila zelo sladka.

Preobrat je rumene nogometaše pahnil višje na lestvici. Ker imajo tekmo manj od večine tekmecev, saj jih prihodnji mesec čaka še prestavljena tekma z Bravom, bi se lahko rumeni ob nadaljevanju zmagovitega niza približali celo vrhu. S pomočjo vročega mladega napadalca Daria Kolobarića bodo skušali streti celjski oreh.
Ne spreglejte