Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 11. 2020,
22.53

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39

3

Natisni članek

Tifozi Prva liga Telekom Slovenije Terror Boys ND Gorica NK Koper FC Koper

Sobota, 21. 11. 2020, 22.53

3 leta, 5 mesecev

Primorski derbi zaznamovala tudi pirotehnika

Ni manjkalo veliko, pa bi bakla zadela kapetana Kopra #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39

3

Primorski nogometni derbi med Koprom in Gorico je vedno poln čustev in navijaškega naboja. Nič drugače, pa čeprav je dvoboj 12. kroga Prve lige Telekom Slovenije zaradi znanih razlogov potekal pred praznimi tribunami Bonifike, ni bilo niti v soboto. Ni manjkalo tudi pirotehničnih vložkov, vrag pa bi skoraj vzel šalo v zadnjih minutah dvoboja, ko je ena od bakel skoraj zadela domačega kapetana Kopra!

NK Domžale, NK Celje, november 2020
Sportal Prvaki do prve zmage, Tabor pa do prve točke v gosteh

Navijači Kopra in Gorice so pred in med tekmo dali vedeti, kako važen jim je uspeh, dokazovanje na tem prestižnem spopadu. Ko so vrtnice odpotovale na Obalo, so jim navijači, člani skupine Terror Boys, v Novi Gorici priredili pirotehnični špalir in jih na pot v Koper pospremili z obilico prižganih bakel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ND Gorica (@ndgorica)

Domači navijači, zbrani v skupino Tifozi, so na drugi strani pred primorskim derbijem priredili prvovrstno pašo za oči. Klub se jim je javno zahvalil za dodatno spodbudo, ko so okrasili glavno tribuno koprskega stadiona, na katerem je po novem izpisano Forza 1920 Koper. Kulisa za primorski derbi je bila tako lepša.

Letos koprski klub praznuje 100. rojstni dan, o tem, kako močno navijači pogrešajo tribune, pa je pričal tudi prizor ob koncu prvega polčasa, ko so z druge strani Bonifike priredili pirotehnični šov.

Mnoge bakle so zagorele v želji, da nogometašem Kopra še dodatno dvignejo krila. Takrat so gostitelji zaostajali z 0:1. V drugem polčasu so izbranci Mirana Srebrniča le izenačili, odločitev sodnika Slavka Vinčića, ki je po padcu Žana Žužka pokazal na belo točko, je razburila goste iz Nove Gorice, nato pa je sledil napet zaključek srečanja. V zadnji minuti rednega dela pa je z druge strani stadiona priletela še ena bakla. Tokrat je vrag vzel šalo, saj je padla neposredno med akterje.

Miran Srebrnič Koper
Sportal Gorica povedla, Koper izenačil po sporni 11-metrovki

Ni priletela na zunanji del igrišča, ampak zelenico, na rob kazenskega prostora, kjer pa je takrat v neposredni bližini stal nič hudega sluteč kapetan domačega moštva Ivica Guberac. Prižgana bakla je padla blizu njega, domači nogometaš se jo je ustrašil, nato pa je sledila krajša prekinitev tekme.

Na srečo je bakla padla le na igrišče, poraja pa se vprašanje, kaj bi se zgodilo, če bi zadela katerega od igralcev. To bi bil škandal, ki bi verjetno odmeval v slovenskem nogometnem okolju, lahko bi prišlo tudi do poškodbe, a se je na srečo vse izteklo v redu. Primorski derbi, ki se je le nekaj minut pozneje končal brez zmagovalca, se je tako vendarle končal brez neprijetnosti.

Ne spreglejte