Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 12. 2021,
18.30

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68

12

Natisni članek

1. SNL Nk Olimpija

Sreda, 15. 12. 2021, 18.30

2 leti, 4 mesece

NK Olimpija ob koncu leta 2021

Pri Olimpiji napovedali velike spremembe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68

12

NK Radomlje : NK Olimpija, 1. SNL | Pri Olimpiji se, kot vse kaže, obetajo spremembe. | Foto Nik Moder/Sportida

Pri Olimpiji se, kot vse kaže, obetajo spremembe.

Foto: Nik Moder/Sportida

Ob koncu jesenskega dela 1. SNL so se oglasili iz vodstva Nogometnega kluba Olimpija, kjer so potegnili črto pod koledarsko leto 2021. "Poletje in jesen sta bila za naš klub pestra in zanimiva, hkrati so se v tem obdobju začeli postavljati temelji nove Olimpije," so med drugim zapisali pri ljubljanski ekipi, ki je v zadnjem obdobju prestala številne spremembe, jesenski del prvenstva pa je končala na tretjem mestu.

V moštvu Olimpije so v zadnjem obdobju prestali številne spremembe. V sredini oktobra se je po dobrih šestih letih s položaja predsednika kluba umaknil Milan Mandarić. Prvi mož zmajev je po skupščini postal Nemec Adam Delius. Že pred tem se je na klop Olimpije vrnil Dino Skender, Ljubljančani pa so prestali tudi številne kadrovske spremembe. Zatem so imeli še obilico težav z okužbami s koronavirusom. Jesenski del 1. SNL so končali na tretjem mestu, v spomladanski del pa se bodo z dvema odigranima tekmama manj podali z osmimi točkami zaostanka za vodilnim Mariborom.

Ob koncu koledarskega leta 2021 so se v ljubljanskem klubu zazrli v preteklo leto in napovedali nekatere spremembe. "Z zmago nad Radomljami se je Olimpija na najboljši mogoči način poslovila tako od prvega dela sezone 2021/22 kot tudi leta, ki se počasi izteka. Poletje in jesen sta bila za naš klub pestra in zanimiva, hkrati se je v tem obdobju začelo postavljati temelje nove Olimpije," so zapisali pri Olimpiji.

Adam Delius je zamenjal Milana Mandarića. | Foto: Vid Ponikvar Adam Delius je zamenjal Milana Mandarića. Foto: Vid Ponikvar

"Na čelu kluba so se zgodile korenite spremembe. Vsake zgodbe je nekoč konec. In vsak konec pomeni začetek nečesa novega. Olimpija bo v letu 2022 dokončno stopila na novo pot, na pot, ki bo drugačna od prejšnje.

Vsi se več kot zavedamo, da je bil prevzem kluba opravljen v sila neprimernem trenutku. Zgodil se je, ko se je Olimpija šele dobro pobirala po rezultatskih težavah na začetku aktualne sezone. Hkrati smo prevzeli ekipo, ki je bila sestavljena in ki je delovala po načelih in filozofiji gospoda Mandarića. Za nameček se je zavlekel tudi formalnopravni prevzem kluba, zaradi česar skoraj do danes novo vodstvo Olimpije ni imelo možnosti odločanja. Kot da vse to še ne bi bilo dovolj, se je zgodil tudi izbruh koronavirusa v garderobi naše članske ekipe. Osemnajst članov Olimpijinega tabora je bilo okuženih, dva sta čutila resnejše posledice bolezni," pojasnjujejo pri Olimpiji.

Klub je oktobra znova prevzel Dino Skender. | Foto: Vid Ponikvar Klub je oktobra znova prevzel Dino Skender. Foto: Vid Ponikvar Napovedali velike spremembe

"Kljub številnim nevšečnostim in težavam delo na novi poti, na katero želimo usmeriti Olimpijo, poteka od prvega dneva. Temeljito smo analizirali igralski kader, ki ga imamo na voljo. Poskrbeli smo za nekatere tehnične novosti in pridobitve, ki bodo ekipi zgolj koristile v nadaljnjih izzivih. V upravi kluba že poteka reorganizacija dela, čeprav navijači tega morda ne vidijo. Na začetku naslednjega meseca bo na sporedu tiskovna konferenca, na kateri bomo temeljito predstavili novo klubsko vodstvo in spregovorili o vseh idejah, željah in ciljih. Že zdaj pa je naša vizija kristalno jasna: Olimpijo želimo popeljati na vrh! Zavedamo se moči vseh svojih tekmecev v slovenskem nogometu, vse tudi spoštujemo in cenimo. Toda mi se bomo bojevali do zadnjega atoma moči in zmaja bo težko premagati! To je obljuba, ki jo dajemo vsem navijačem Olimpije."

"Vsem tistim, ki Olimpijo nosite v srcu, in seveda tudi vsem našim prijateljem ter preostalim v Sloveniji na tem mestu želimo mirne božično-novoletne praznike. Zeleno-beli zmaj je zdaj legel k počitku. A le zato, da si nabere moči, preden se prebudi in se, nabit z močmi, loti lova na lovorike! O vsem, kar spada zraven, vas bomo obveščali. Toda spremembe so se že začele," so še zapisali pri ljubljanskem moštvu, ob tem pa svojim navijačem voščili tudi vesel božič in srečno novo leto.

Preberite še:

NK Maribor : NK Domžale, 1. SNL
Sportal Razburljiv derbi v Kopru, Mura pomagala Mariboru do naslova jesenskega prvaka
NK Radomlje : NK Olimpija, 1. SNL
Sportal Olimpija strla odpor Radomelj
NK Olimpija Trening Dino Skender
Sportal Olimpija remizirala v Celju in prehitela Muro
Ne spreglejte