Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
26. 9. 2018,
20.26

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Dino Hotić Darko Milanič Zlatko Zahović Luka Zahović NK Maribor NK Maribor

Sreda, 26. 9. 2018, 20.26

5 let, 7 mesecev

Maribor pred prvo tekmo druge četrtine prvenstva

Poseben dan za Mariborčane. Vračata se Zahovića.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Nogometaši Maribora bodo v četrtek v Prvi ligi Telekom Slovenije gostili velenjski Rudar in lovili novo zmago, s katero bi ohranili ali pa celo povišali prednost pred Olimpijo na vrhu lestvice. To je tekma, na kateri se bo po krajši odsotnosti zaradi poškodbe vrnil Luka Zahović, po polletnem suspenzu pa se vrača tudi njegov oče, športni direktor vijoličastih Zlatko Zahović.

NK Olimpija, ND Gorica
Sportal Nora tekma v Ljubljani, Maribor ušel Olimpiji #video

Maribor, ki ima na vrhu lestvice štiri točke prednosti pred najbližjo zasledovalko Olimpijo, je s prvo četrtino prvenstva opravil odlično, saj ni izgubil niti enkrat in je nabral 21 točk. Edina slabost so bile domače tekme. Od štirih domačih tekem je zmagal le na eni. V nadaljevanju prvenstva želi to statistiko popraviti, že v četrtek pa se vijoličastim ponuja odlična priložnost.

V Ljudski vrt prihaja zadnjeuvrščeni Rudar, ki so ga v prvem krogu sezone v Velenju premagali s kar 5:0. Na tekmi proti moštvu, ki ga s klopi vodi njihov nekdanji trener Marijan Pušnik, bodo sicer precej oslabljeni. Predvsem s sestavo obrambe bodo imeli precej težav. Od osrednjih branilcev ne bo na voljo Aleksandra Rajčevića, ki je kaznovan, in Marka Šulerja, ki je poškodovan. Še vedno za igro ni pripravljen niti bočni branilec Martin Milec, odsotna pa bosta tudi krilna napadalca Martin Kramarič in Gregor Bajde.

Zlatko Zahović se vrača po polletnem suspenzu, ki so mu ga naložili pri Nogometni zvezi Slovenije. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Zlatko Zahović se vrača po polletnem suspenzu, ki so mu ga naložili pri Nogometni zvezi Slovenije. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Luka Zahović nazaj po eni tekmi, Zlatko Zahović po polovici leta

Zato pa bodo pri Mariboru pozdravili povratek strelca petih golov na sedmih prvenstvenih tekmah Luke Zahovića, ki se vrača po eni tekmi odsotnosti zaradi lažje poškodbe. Še veliko več pozornosti pa bo vzbudila vrnitev njegovega očeta Zlatka Zahovića. Športnemu direktorju Maribora je namreč v nedeljo potekel polletni suspenz, ki so mu ga pri Nogometni zvezi Slovenije izrekli po nastopu na znameniti marčevski novinarski konferenci, na kateri se je neprimerno vedel do enega od novinarjev, tako da bo spet lahko sedel ob trenerju Maribora.

Žiga Škoflek
Sportal Rudar že v Ljudskem vrtu z novim orožjem

"Največ bo odvisno od nas in naše izvedbe. Vemo, da ni mogoče pričakovati lahkega dela. Ker je bilo pri Rudarju v zadnjem času veliko sprememb v moštvu, se bo treba ustrezno pripraviti. Menjali so nekaj posameznikov, niso pa strategije. Treba bo imeti odličen odnos. Pričakujem pa našo zelo dobro igro, s pravo miselnostjo in potem bi morala priti do izraza kakovostna razlika. V napadu igramo dobro. Verjamem, da bomo našli rešitve in pot do mreže. Večkrat," pred tekmo pravi Darko Milanič.

Dino Hotić je že po prvi četrtini nove sezone popravil svoj do zdaj rekorden strelski učinek (4 goli). | Foto: Mario Horvat/Sportida Dino Hotić je že po prvi četrtini nove sezone popravil svoj do zdaj rekorden strelski učinek (4 goli). Foto: Mario Horvat/Sportida

Dino Hotić vesel, da je tukaj nova tekma

"Ponovili smo še nekatere zadeve, se pogovorili o načrtu in se pripravili na nov izziv. Proti Domžalam smo imeli nekaj nesreče, nekaj nezbranosti. Dobro je, da je hitro naslednja tekma in da takoj pokažemo tisto pravo podobo," pa pred tekmo pravi Dino Hotić, ki je že pri petih prvenstvenih golih v tej sezoni. Dva je dosegel prav v mreži Rudarja.

"To sem pričakoval sam in tudi vsi preostali. Popravil sem konkretnost v napadu in upam, da bo to trajalo čim dlje. Daleč najbolj pa je pomembno, da ekipa zmaguje ne glede na to, kdo dosega zadetke ali asistira. Igramo zelo dobro, moramo popraviti le to, da ne dobimo nepotrebnih golov. Kot vse ekipe bo tudi Rudar proti nam igral z dodatnim motivom, zdaj so po dolgem času zmagali. Čaka nas zahtevna tekma, a moramo narediti svoje. Čas je, da spet zmagamo v Ljudskem vrtu," je še povedal 23-letni vezist.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte