Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 9. 2018,
18.19

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Mura Rok Kronaveter

Nedelja, 16. 9. 2018, 18.19

5 let, 7 mesecev

Poročilo s tekme Mura : Olimpija

Zoran Barišić je začel z zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Zoran Barišić | Zoran Barišić je svojo pot na klopi Olimpije začel z zmago. | Foto Morgan Kristan / Sportida

Zoran Barišić je svojo pot na klopi Olimpije začel z zmago.

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Nogometaši Mure so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Olimpiji z 0:2 (0:1).

Novi trener ljubljanske ekipe Zoran Barišić je uspešno začel svoje delovanje. Njegovi izbranci so dosegli zmago na težkem gostovanju v Murski Soboti, kjer se je zbralo približno 5000 ljudi. Olimpija se je s tretjo zaporedno zmago prebila na drugo mesto prvenstvene lestvice, Mura, ki je Ljubljančanom nudila zelo dober odpor, pa po tretjem porazu ostaja šesta.

Prvi polčas so dobili Ljubljančani, ki so imeli žogo precej več v svoji posesti, toda borbeni muraši jim niso pustili prav veliko priložnosti. Prvo je sicer že v peti minuti zapravil Andres Vombergar, ki je z glavo preslabo streljal za Matka Obradovića.

Na drugi strani je enega redkih nevarnejših poskusov v 15. minuti sprožil Rok Sirk, a je bil s "škarjicami" nenatančen. V 26. minuti je moral Obradović posredovati po podaji/strelu Roka Kronavetra z leve strani, vezist Olimpije pa je štiri minute pozneje poskrbel za vodstvo Olimpije, ko je zadel z roba kazenskega prostora. Žoga se je od leve vratnice odbila v mrežo.

Olimpiji je tri točke z lepim golom v prvem polčasu prinesel Rok Kronaveter. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Olimpiji je tri točke z lepim golom v prvem polčasu prinesel Rok Kronaveter. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Precej razburjenja na polnih tribunah Fazanerije pa je bilo v 41. minuti, ko je Matic Črnic igral z roko v kazenskem prostoru, sodniki pa se niso odločili za najstrožjo kazen.

Uvod drugega polčasa je bil mirnejši, v 52. minuti je sicer Črnic streljal z roba kazenskega prostora, a malo mimo cilja, deset minut pozneje pa so bili gostitelji blizu izenačenja, saj je Luka Šušnjara s strelom z glavo zadel vratnico ljubljanskih vrat.

Šušnjara je bil malce pozneje znova nevaren, ko je sprožil s slabih 20 metrov in le za nekaj centimetrov zgrešil cilj. V 68. minuti je ob prekršku Matica Maruška nad Asmirjem Suljićem igralcem zavrela kri, bilo je precej odrivanja in tudi nekaj udarcev, posledica pa izključitvi Šušnjare in Dina Štigleca.

V Fazaneriji je bilo zelo pestro na in ob nogometni zelenici. | Foto: Morgan Kristan / Sportida V Fazaneriji je bilo zelo pestro na in ob nogometni zelenici. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Takoj zatem je Macky Bagnack z glavo meril previsoko, sledilo pa je novo zatišje, kar zadeva nevarnejše akcije. Ljubljančani so predvsem čuvali minimalno prednost, Sobočani pa so se razumljivo bolj posvečali napadu, a niso našli poti skozi obrambo gostov.

Nevarno je sicer v 89. minuti s prostega strela s 25 metrov meril Žiga Kous, a je žoga zletela le malo mimo vratnice. Zato pa so gosti v 90. minuti prišli do podvojitve prednosti. Tomi Horvat je izgubil žogo na sredini igrišča, v protinapad so stekli trije ljubljanski nogometaši, učinkovito pa ga je zaključil Marko Putinčanin.

Sobočani bodo v 9. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Celju, Ljubljančani pa bodo gostili Aluminij.

Mura : Olimpija 0:2 (0:1)

Stadion Fazanerija, gledalcev 5000, sodniki: Skomina, Habibović (oba Koper) in Vidali.

Strelca: 0:1 Kronaveter (30.), 0:2 Putinčanin (90.).

Mura: Obradović, Kous, Maruško, Peričić, Šturm, Kozar (od 81. Horvat), Lorbek, Šušnjara, Kouter (od 81. Pucko), Bobičanec (od 72. Karničnik), Sirk.
Olimpija: Ivačič, Bagnack, Ilić, Maksimenko, Štiglec, Putinčanin, Tomić, Lupeta (od 65. Savić), Kronaveter (od 46. Suljić), Črnic, Vombergar (od 78. Jurčević).

Rumeni kartoni: Kouter, Kozar, Peričić, Karničnik; Tomić, Maksimenko.* Rdeča kartona: Šušnjara (69.), Štiglec (69.).

Potek tekme v živo:

Konec tekme! Olimpija je zmagala z 2:0 in prišla do tretje prvenstvene zmage v nizu.

VIDEO: gol Marka Putinčanina:


GOOOL! Po pritisku Mure je lep protinapad uspel Olimpiji, ki ga je uspešno zaključil Marko Putinčanin in potrdil zmago Ljubljančanov.

89. minuta: od daleč je poizkusil Žiga Kous, a le za las zgrešil cilj. Ostaja pri vodstvu gostov.

85. minuta: še pet minut do konca tekme. Mura napada za izenačenje, Olimpija se brani. Kako se bo razpletlo? Še pet minut in nekaj sodnikovega dodatka, pa bomo dobili odgovor.

VIDEO: kako so si v lase skočili nogometaši Mure in Olimpije:

68. minuta: no, zdaj pa precej neljubi prizori na igrišču, kjer so si v lase skočili nogometaši Mure in Olimpije. Kaj se dogaja? V lase sta si skočila Dino Štiglec, ki je prejel neposreden rdeč karton, in Luka Šušnjara, ki je prejel drugega rumenega, tako da sta morala predčasno z igrišča. Mura in Olimpija bosta tako do konca tekme igrala z desetimi nogometaši na igrišču.

VIDEO: vratnica Luke Šušnjare:


67. minuta: spet je bil nevaren Luka Šušnjara, po strelu z 18 metrov je le za malo zgrešil cilj.

61. minuta: no, pa je bilo vroče! Vratnica Mure, veselje je okvir vrat preprečil Luki Šušnjari.

60. minuta: v prvih 15 minutah se ni zgodilo nič razburljivejšega. Še vedno Olimpija vodi z 1:0.

Drugi polčas se je začel! Zanimiva menjava pri Olimpiji. Z igrišča Rok Kronaveter, ki je zabil edini gol. Nadomestil pa ga je Asmir Suljić, ki sprva sploh ni bil predviden za nastop na današnji tekmi, saj je bil poškodovan.

Je Damir Skomina Olimpiji pogledal čez prste?

  • Da
    82,28 %
    130 glasov
  • Ne
    17,72 %
    28 glasov
Oddanih 158 glasov
Konec prvega polčasa! Olimpija na odmor odhaja z vodstvom, a bo odločitev Damirja Skomine zagotovo dvignila precej prahu, predvsem s štajerskega konca pa verjetno ne bo manjkalo očitkov o tem, da sodniki spet pomagajo Olimpiji. Tokrat, to je treba priznati, verjetno kar upravičeno.


VIDEO: sporna odločitev Damirja Skomine:

41. minuta: tole je bilo pa sporno. Po prostem strelu Luke Bobičanca je z roko v svojem kazenskem prostoru igral Matic Črnic, a je najboljši slovenski sodnik Damir Skomina le zamahnil z roko. Sporna, zelo sporna odločitev.

VIDEO: gol Roka Kronavetra:

GOOOL! Kakšen gol Roka Kronavetra. Če mu v prvo ni uspelo, pa je bil v drugo uspešnejši. Olimpija vodi z 1:0.

VIDEO: atraktivna obramba Matka Obradovića:


26. minuta: spet je poizkušala Olimpija. Od daleč je streljal Rok Kronaveter, a se je z izjemno parado izkazal Matko Obradović.

VIDEO: atraktiven poizkus Roka Sirka:

15. minuta: prvič je bila nevarnejša Mura, z res atraktivnim strelom je poizkusil s petimi goli trenutno najboljši strelec slovenske lige Rok Sirk, a ni bil dovolj natančen. Če bi zadel, bi bil to gol, o katerem bi se govorilo še veliko časa.

5. minuta: Prvi strel na tekmi v okvir vrat je pripadel Olimpiji. Z glavo je poizkusil Andres Vombergar, a njegov strel ni bil dovolj močan, da bi pretental novinca med vratnicama Mure Matka Obradovića.

Vzdušje v Fazaneriji:

Začetek tekme! Če bo na igrišču vsaj podobno, kot je na tribunah, kjer se je zbralo okoli pet tisoč gledalcev, je pred nami sijajna nogometna predstava!

Postava Mure:

Postava Olimpije:

Takšna je kulisa Fazanerije tik pred začetkom tekme. Fantastično!
 

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte