Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 12. 2019,
20.01

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

3

Natisni članek

NK Rudar NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 4. 12. 2019, 20.01

4 leta, 4 mesece

Poročilo s tekme Rudar : Maribor

Maribor prejel novo zaušnico, Rudar presenetil prvaka #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

3

Darko Milanič | Darko Milanič si je od zadnjih dveh tekem v letu 2019 obetal bistveno več kot pa poraz proti Triglavu (0:2) in remi z Rudarjem (1:1). | Foto Reuters

Darko Milanič si je od zadnjih dveh tekem v letu 2019 obetal bistveno več kot pa poraz proti Triglavu (0:2) in remi z Rudarjem (1:1).

Foto: Reuters

Nogometaši velenjskega Rudarja in Maribora so se v 20. in zadnjem jesenskem krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1). Velenjčani, ki jesenski del končujejo brez zmage, so še drugič na svojem igrišču v tej sezoni igrali 1:1 proti državnim prvakom. Ti so po porazu proti Triglavu doživeli še eno zaušnico, kar pomeni, da bo šla ljubljanska Olimpija na zimsko spanje z vsaj štirimi točkami prednosti, če premaga Domžale, pa kar sedmimi pred izbranci Darka Milaniča in tudi Aluminijem.

Mura Bravo
Sportal Bravo pokvaril načrte Muri, 1. SNL se vrača 22. februarja! #video
Rudar : Maribor 1:1 (1:1)

Stadion ob jezeru, sodniki: Glažar, Gabrovec in Skok.

Strelca: 0:1 Kronaveter (20.), 1:1 Petrović (45.).

Rudar: Radan, Pušaver, Filipović, Čosić, Ejup, Džinić, Anđelković, Črnčič (od 65. Vošnjak), Kobiljar (od 81. Kuzmanović), Petrović, Radić (od 90. Kadrić).

Maribor: Pirić, Klinar, Mitrović, Peričić, Viler, Dervišević, Pihler, Požeg Vancaš (od 79. Hotić), Kronaveter (od 75. Tavares), Mešanović (od 67. Kotnik), Zahović.

Rumeni kartoni: Mešanović, Pihler, Viler.
Rdeči karton: /.

Mariborčani so sicer takoj prevzeli pobudo na igrišču in v 20. minuti tudi povedli, ko je domača obramba pustila preveč prostora Roku Kronavetru za strel s približno 20 metrov, nogometaš Maribora pa je to izkoristil z natančnim strelom ob levi vratnici za 1:0 in svoj deseti gol sezone.

Zadetek Roka Kronavetra:

V 29. minuti je do strela malo z desne prišel Luka Zahović, a je meril previsoko, tako kot Denis Klinar v 33. minuti. Čeprav so bili praktično ves čas v podrejenem položaju, pa so Velenjčani ob koncu polčasa izenačili. Po hitrem protinapadu je Dominik Radić z desne podal v sredino, kjer je Borna Petrović ob premalo odločnem Nemanji Mitroviću prišel do neoviranega strela z glavo.

Zadetek Borne Petrovića:

V drugem polčasu je prvi nevarno zagrozil Zahović v 59. minuti, ko je prišel v kazenskem prostoru do strela malce z leve, Matej Radan pa je bil na mestu, tako kot po poskusu Rudija Požega Vancaša od daleč v 63. minuti. Le malce pozneje je Mešanović z glavo iz bližine žogo poslal čez gol, podobno pa je bilo tudi v 70. minuti po poskusu Špira Peričića.

V 78. minuti je Radan moral posredovati še po strelu Andreja Kotnika od daleč, v 89. pa je z glavo previsoko meril še Marcos Tavares, tako da je ostalo pri delitvi točk.

Dogajanje v Velenju v živo:

Konec dvoboja v Velenju. Maribor je bil boljši v strelih proti vratom (23:2), v okvir vrat (5:1), na semaforju pa je ostalo 1:1. V zadnjih sekundah sodnikovega podaljška se je zaiskrilo, ko je Špiro Peričić padel v kazenskem prostoru Rudarja po stiku s Harisom Kadrićem in zahteval 11-metrovko. Sodnikova piščalka je ostala nema.

Padec Špira Peričića v kazenskem prostoru Rudarja:

89. minuta: Kapetan Maribora Marcos Tavares, zaposlil ga je Dino Hotić - oba sta v igro vstopila v drugem polčasu, je poslal žogo po udarcu z glavo za malo nad prečko.

77. minuta: Andrej Kotnik je prisilil Mateja Radana k atraktivni obrambi. Ostaja 1:1.

70. minuta: nova priložnost za Maribor. Tokrat je Špiro Peričić z glavo meril čez vrata. Maribor je veliko nevarnejši, razmerje strelov na gol znaša kar 15:1 v prid vijolic.

63. minuta: Rudi Požeg Vancaš je s strelom z razdalje ogrel dlani Mateja Radana. Ostaja 1:1, Maribor je vedno bližje zadetku.

59. minuta: Napadalec Maribora Luka Zahović je nevarno streljal, a se je izkazal vratar Rudarja Matej Radan.

57. minuta: Maribor pritiska. Jasmin Mešanović se je odločil za strel, a je žoga švignila nad prečko. Ostaja 1:1.

Začetek drugega polčasa. Trenerja nista menjala postav.

Konec prvega polčasa v Velenju. Knapi so pokvarili načrte Mariboru in odšli na premor z aktivnim rezultatom 1:1.

Gooooool! 1:1! 45. minuta. Velenjčani so pokvarili načrte favoriziranemu tekmecu. Dominik Radić je prodrl po desni strani in našel Borno Petrovića, ki je prisilil k predaji Kenana Pirića. Knapi so vrnili udarec Mariboru, rezultat je izenačen!

Zadetek Borne Petrovića:

30. minuta: Maribor je podjetnejši, v pravih zimskih razmerah je proti vratom knapov usmeril že devet strelov, gostitelji pa so to zmogli le enkrat.

Goooool! 0:1! 20. minuta! Tudi dvoboj v Velenju se ne bo končal brez zadetkov. Mariborčane je v vodstvo popeljal Rok Kronaveter. Izkušeni zvezni igralec se je po podaji Rudija Požega Vancaša odločil za strel z razdalje in mojstrsko premagal Mateja Radana. Dosegel je jubilejni deseti zadetek v tej sezoni. 

Zadetek Roka Kronavetra:

10. minuta: Na uvodnih današnjih dveh tekmah je padlo kar 13 zadetkov, v prestolnici Šaleške doline pa ljubitelji nogometa v prvih 10 minutah niso dočakali strelov na gol. Rudar in Maribor sta v dvoboj krenila previdno.

Začetek tekme v Velenju, kjer se na stadionu Ob jezeru ni zbralo veliko gledalcev.

Ob 17.55 se bosta v Velenju pomerila Rudar in Maribor. Kakšni bosta začetni postavi? Velenjčani bodo nastopili z enajsterico Radan, Pušaver, Filipović, Čosić, Ejup, Džinić, Anđelković, Črnčič, Kobiljar, Petrović in Radić, gostje pa bodo zaigrali v postavi Pirić, Klinar, Mitrović, Peričić, Viler, Dervišević, Pihler, Požeg Vancaš, Kronaveter, Mešanović in Zahović. Tako se v zasedbo Maribora vrača Rok Kronaveter, Rudi Požeg Vancaš pa je odpravil vse težave, zaradi katerih ga je v izdihljajih srečanja s Triglavom obšla slabost.

Tretje dejanje pestre nogometne srede bo v Velenju. Zadnjeuvrščeni Rudar ima še zadnjo priložnost, da vsaj malce popravi izrazito bled vtis v tem jesenskem delu in v 20. poskusu ujame vsaj prvo zmago. Želja knapov je velika, a bodo z vratarjem Matejem Radanom na čelu naleteli na zelo motiviranega tekmeca, ki je absolutni favorit. A tako je veljalo tudi pred sobotno tekmo med Mariborom in Triglavom, ki je nato osrečila Gorenjce.

''Moramo stopiti skupaj, dvigniti glave. Treba se je popolnoma zbrati, odmisliti sobotno dogajanje,'' želi popraviti vtis Nemanja Mitrović in jesenski del končati z zmago. Branilci naslova prihajajo v Šaleško dolino brez kaznovanega reprezentanta Martina Milca, ki ga bo nadomestil Denis Klinar.

Manjkal bo tudi izkušeni vratar Jasmin Handanović, tako da bo nekdanji reprezentant ogrožal starostni rekord 1. SNL Amela Mujčinovića šele prihodnje leto. Veseli podatek, da je Rudi Požeg Vancaš, kralj prvoligaških zelenic v prejšnji sezoni, po neprijetnih prizorih na zadnji tekmi nared in bo kandidiral za srečanje, v enajsterico se vrača tudi Rok Kronaveter. ''Tekma bo drugačna kot proti Triglavu in ne dvomim, da bo drugačen tudi naš odziv,'' trener Darko Milanič o čem drugem kot zmagi pri knapih niti ne razmišlja.

Ne spreglejte