Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 9. 2019,
15.55

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Dominik Radić NK Domžale NK Rudar Velenje Prva liga Telekom Slovenije Slobodan Vuk Rauno Sappinen

Nedelja, 22. 9. 2019, 15.55

4 leta, 7 mesecev

Poročilo s tekme Rudar Velenje : Domžale

Domžale skoraj zapravile zmago, Rudar še naprej brez uspeha #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Domžale Malmö | Domžale so slavile proti Rudarju. | Foto Reuters

Domžale so slavile proti Rudarju.

Foto: Reuters

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 2:3 (0:3).

NK Triglav, NK Maribor, prva liga Telekom Slovenije
Sportal Olimpija po zmagi nad mestnim tekmecem skočila pred Aluminij #video

Domžalčani so šele v prejšnjem krogu prišli do svoje prve zmage v ligi, danes pa so vpisali drugo, potem ko so že v prvem polčasu domačim nasuli tri zadetke. Knapi, ki so v četrtek v pokalu presenetljivo izločili Olimpijo, pa v prvenstvu - kljub precej boljšem drugem polčasu - ne najdejo poti iz krize, še naprej so edini brez zmage in na zadnjem mestu.

Izbranci Andreja Razdrha so zmagovalca odločili že v prvih 36 minutah, ko so v mrežo Mateja Radana spravili tri žoge. Prvo že v 11. minuti, ko je po podaji Senijada Ibričića sam pred velenjskega vratarja prišel prišel Slobodan Vuk in malce z leve zadel za 1:0.

V 20. minuti je Radan dobil nov dvoboj z Vukom, v 34. pa je Rauno Sappinen pobegnil Nejcu Pušniku in nato ugnal še velenjskega čuvaja mreže za 2:0. Le dve minuti zatem je bilo že 3:0, ko je najprej Ibričić streljal, domači so strel blokirali, nato pa je Ibričić spet prišel do žoge, jo na kratko oddal do Vuka, ta pa je z dobrih desetih metrov dosegel svoj drugi zadetek na tekmi.

Gostitelji so bili nevarni zgolj enkrat, in sicer v 26. minuti, ko je poskusil David Hrubik, Ajdin Mulalić pa je strel obranil. So bili pa malce bolj nevarni v uvodu drugega dela, najprej je Pušnik z glavo streljal mimo vrat v 48. minuti, zatem je Mulalić v 53. minuti obranil nov Hrubikov poskus, v 57. pa je posredoval še po strelu Rijada Kobiljarja iz bližine.

Slobodan Vuk je dosegel dva zadetka. | Foto: Vid Ponikvar Slobodan Vuk je dosegel dva zadetka. Foto: Vid Ponikvar

Rudar ogrozil zmago Domžal

V 73. in 75. minuti so Velenjčani spet poskušali, in sicer prek Aljaža Krefla in Borne Petrovića, slednji je s peto le za malce zgrešil cilj. V 87. minuti pa so domači le prišli do zadetka, ko je Dominik Radić preigraval na desni strani kazenskega prostora in nato iz bližine žogo poslal pod prečko.

V 90. minuti je nekaj upov domačim sicer vzbudil Radić, ko je unovčil najstrožjo kazen po prekršku Svena Karića Šoštariča nad Kobiljarjem, za kaj več pa je zmanjkalo časa.

Velenjčani bodo v 11. krogu v sredo gostovali v Mariboru, Domžalčani pa bodo gostili Ljubljančane.

Rudar - Domžale 2:3 (0:3)

Stadion ob jezeru, sodniki: Vinčić, Benc in Horvat.

Strelci: 0:1 Vuk (11.), 0:2 Sappinen (34.), 0:3 Vuk (36.), 1:3 Radić (87.), 2:3 Radić (90./11 m).

Rudar: Radan, Filipović, Pušnik, Kašnik (od 46. Krefl), Hrubik, Črnčič, Lovenjak, Trifković (od 53. Kuzmanović), Kobiljar, Koprivnik (od 70. Petrović), Radić.

Domžale: Mulalić, Karić, Klemenčič, Vuklišević, Ćorluka, Pišek, Svetlin (od 77. Käit), Ibričić, Vuk (od 81. Jakupović), Podlogar, Sappinen (od 62. Lazarević).

Rumeni kartoni: Črnčič, Trifković, Krefl; Podlogar, Vuklišević, Ćorluka.
Rdeči karton: /.

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Velenju. Domžale so na koncu slavile s 3:2.

GOOOL! Rudar v polno še drugič! Nad Rijadom Kobiljarjem je v kazenskem prostoru Domžal prekršek storil Sven Šoštarič Karič, sodnik Slavko Vinčić pa je takoj pokazal na najstrožjo kazen. Strel z bele pike je uspešno izkoristil Radić.

Video: drugi gol Radića:

GOOOL! Rudar je vendarle prišel do zadetka. V 86. minuti je po samostojni akciji pod prečko zadel Dominik Radić.

Video: gol Radića:

51. minuta: priložnost za Rudar, ki je odločno krenil v drugi polčas. Proti vratom Ajdina Mulalića je sprožil Nace Koprivnik, a je bil vratar rumenih na mestu.

Video: priložnost Rudarja:

Začetek drugega polčasa. Rudar je pred nadaljevanjem opravil eno menjavo, namesto Davida Kašnika je v igro vstopil Aljaž Krefl.

Konec prvega polčasa v Velenju. Na odmor se z visokim vodstvom podajajo nogometaši Domžal, ki so v prvem polčasu zadeli kar trikrat.

GOOOL! Domžale v 36. minuti v polno še tretjič! Akcijo gostov je začel Tilen Klemenčič. Ta je prodrl do kazenskega prostora Rudarja, kjer je našel Ibričića, ki je poskusil s strelom proti vratom, nato pa sprejel še odbito žogo. Domžalski kapetan je našel Slobodana Vuka, ki je še drugič na tekmi poslal žogo za hrbet vratarja Rudarja.

Video: drugi gol Vuka:

GOOOL! Domžale so v 34. minuti podvojile vodstvo! V samostojni akciji je bil Rauno Sappinen, ki je brez težav premagal velenjskega vratarja.

Video: gol Sappinena:

GOOOL! Domžale vodijo z 1:0. Domžalski kapetan Senijad Ibričić je s podajo zaposlil Slobodana Vuka, ki se je po preigravanju sam znašel pred vratarjem Radanom in ga s strelom po tleh tudi premagal. 

Video: gol Vuka:

Začetek tekme v Domžalah. S sredine igrišča so krenili nogometaši Domžal.

S kom bo začel tekmo trener Domžal Andrej Razdrh?

Kakšno enajsterico je za dvoboj z Domžalčani izbral domači strateg Nikola Jaroš?

Pestro nedeljo bosta v Velenju v času kosila ob 14. uri odprla Rudar in Domžale. Knapi so v četrtek priredili ogromno pokalno senzacijo in sredi Ljubljane izločili Olimpijo (1:0), dvoboj v Stožicah pa je s prekrasnim zadetkom zaznamoval Damjan Trifković. Izbranci Nikole Jaroša želijo zdaj boljšo igro prenesti tudi v prvenstvo, kjer so trenutno na zadnjem mestu in še niso dočakali prve zmage.

V derbiju začelja jo bodo, okrepljeni z najnovejšo pridobitvijo Leom Ejupom, iskali proti rumenim, ki želijo nadaljevati uspešen niz pod vodstvom Andreja Razdrha. Nanizal je dve zmagi, najprej tesno v Kranju za tri točke v prvenstvu, nato še visoko v pokalu nad Brici.

''V Velenje gremo po tri točke,'' je odločen Dejan Lazarević, ki je imel skupaj s soigralci 24 ur več premora za obnovitev moči po pokalnih obveznostih. Prenos dvoboja v Velenju bo na Planet 2.

Ne spreglejte