Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 11. 2019,
16.50

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Dario Vizinger Prva liga Telekom Slovenije NK Rudar Velenje NK Celje Dominik Radić Borna Petrović Žan Benedičič Mitja Lotrič Mićo Kuzmanović

Sobota, 9. 11. 2019, 16.50

4 leta, 5 mesecev

Poročilo s tekme Rudar : Celje

Strelska loterija v Velenju brez zmagovalca #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
NK Celje, NK Bravo, prva liga Telekom Slovenije | Celjani so v Velenju vknjižili točko. | Foto Miloš Vujinović/Sportida

Celjani so v Velenju vknjižili točko.

Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Nogometaši velenjskega Rudarja in Celja so se v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 3:3 (3:2).

Mura Aluminij
Sportal Olimpija se je vrnila na vrh, Hrvati poskrbeli za nadaljevanje pravljice Aluminija #video

Petinosemdeseti savinjsko-šaleški derbi se je končal brez zmagovalca. Rudar je tako še 17. tekmo zapovrstjo brez zmage (rekorder je Jadran s 30 tekmami brez zmage) in je trdno na zadnjem mestu, Celjani, ki so prvo medsebojno tekmo v sezoni doma dobili s 3:0, pa so trdno na petem mestu.

Prvi polčas v Velenju je ponudil kar pet zadetkov, od tega so tri dosegli domači nogometaši. Po zapravljenih polpriložnostih Aljaža Krefla na eni in Daria Vizingerja na drugi strani (oba sta bila premalo natančna) v 14. in 21. minuti so Velenjčani povedli v 27. minuti.

Takrat je Robert Pušaver z desne strani podal pred vrata, od koder je Borna Petrović žogo le potisnil v prazno mrežo. Šest minut pozneje so knapi vodili že z 2:0, ko je Josip Ćalušić v kazenskem prostoru igral z roko, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel Dominik Radić.

Dario Vizinger je dosegel že svoj enajsti zadetek v tej sezoni prve lige. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Dario Vizinger je dosegel že svoj enajsti zadetek v tej sezoni prve lige. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Sledile so minute Celja, ki je v vsega dveh minutah izid poravnalo. Najprej je v 39. minuti Žan Benedičič (ta je poskusil tudi v uvodnih minutah) sprožil z več kot 30 metrov, žoga pa se je od prečke odbila v mrežo, v 40. minuti pa je Mitja Lotrič dobil podajo Ivana Božića v kazenskem prostoru in malce z desne z diagonalnim strelom premagal Tomaža Stopajnika za svoj sedmi gol sezone.

Kuzmanović v sodnikovem podaljšku za novo vodstvo knapov

Že v sodniškem dodatku pa je sledilo novo veselje domačinov, ko je Matjaž Rozman žogo slabo izbil, in sicer zgolj na glavo Mića Kuzmanovića, ki je zadel za 3:2. Toda tudi to vodstvo ni dolgo zdržalo, že v 51. minuti so Celjani izid spet poravnali, ko je Elvedin Džinić storil napako in izgubil žogo 20 metrov od svojih vrat, to pa je Vizinger nato popeljal v kazenski prostor in zadel s 14 metrov. Zanj je bil to 11. gol sezone.

Sledilo je rahlo zatišje, je pa takoj po vstopu v igro nase opozoril Rijad Kobiljar, čigar strel je obranil Rozman. V nadaljevanju je pobudo prevzelo Celje, a v 86. minuti so bili znova nevarni domači, tik pred golom je bil malce nespreten pri zaključku Pušaver.

Prav nad slednjim je Tadej Vidmajer v 90. minuti storil prekršek za svoj drugi rumeni karton in predčasno pot v slačilnico. V zadnji akciji na tekmi pa je po kotu David Hrubik s strelom z glavo zadel le prečko, tako da je ostalo pri delitvi plena.

Velenjčani bodo v 18. krogu 23. novembra gostovali pri Bravu, Celjani pa bodo gostili Olimpijo.

Rudar : Celje 3:3 (3:2)

Stadion ob jezeru, sodniki: Vinčić, Klančnik in Kovačič.

Strelci: 1:0 Petrović (27.), 2:0 Radić (34./11 m), 2:1 Benedičič (39.), 2:2 Lotrič (40.), 3:2 Kuzmanović (45.), 3:3 Vizinger (51.).

Rudar: Stopajnik, Filipović, Džinić, Hrubik, Krefl, Anđelković (od 73. Kitek), Črnčič, Pušaver, Kuzmanović (od 83. Kadrić), Radić, Petrović (od 69. Kobiljar).

Celje: Rozman, Vidmajer, Ćalušić (od 53. Travner), Stojinović, Brecl, Zaletel, Benedičič, Lotrič, Kerin (od 76. Koritnik), Božić (od 87. Štusej), Vizinger.

Rumeni kartoni: Petrović, Kitek; Ćalušić, Vidmajer.
Rdeči karton: Vidmajer (90.).

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Velenju. Knapi in Celjani so se razšli brez zmagovalca (3:3).

Kakšna priložnost v zaključku tekme za Rudar! Po podaji s kota je z glavo poskusil David Hrubik, a je njegov poskus zadel prečko.

Video: priložnost Hrubika:

GOOOL! Poplava zadetkov se nadaljuje tudi na začetku drugega polčasa. Napako obrambe Rudarja je v 51. minuti znal izkoristiti Dario Vizinger, ki je dosegel že svoj enajsti zadetek v tej sezoni in izid poravnal na 3:3.

Video: gol Vizingerja:

Začetek drugega polčasa v Velenju. Lahko Rudar vknjiži prvo zmago v tej sezoni?

Konec izjemno razburljivega prvega polčasa. Rudar po prvih 45-ih minutah vodi s 3:2.

GOOOL! Rudar znova vodi! V 46. minuti je Velenjčane znova v vodstvo s strelom z glavo po odbiti žogi popeljal Mićo Kuzmanović.

Video: tretji gol Rudarja:

GOOOL! Uf, kakšna vrnitev Celjanov. Le minuto in pol po prvem golu so grofje zadeli še drugič. Na 2:2 je izenačil Mitja Lotrič.

Video: drugi gol Celja:

GOOOL! Celjani so znižali zaostanek! V 39. minuti je izjemen evrogol dosegel Žan Benedičič in zaostanek Celja znižal na 1:2.

Video: evrogol Benedičiča:

GOOOL! Rudar je podvojil vodstvo! Josip Čalušić je ob strelu z glavo Dominika Radića v kazenskem prostoru Celja igral z roko, sodnik pa je takoj pokazal na najstrožjo kazen. Odgovornost je prevzel Radić, ki je z bele pike z natančnim strelom premagal vratarja Rozmana.

Video: enajstmetrovka Rudarja:

GOOOL! Rudar je v 27. minuti povedel z 1:0! Pred vrata Celja je lepo podal Robert Pušaver, Borna Petrović pa je žogo spravil za hrbet vratarja Rozmana. Kakšen bo odgovor Celjanov?

Video: gol Rudarja:

Za nami je že 25 minut tekme v Velenju. Zaenkrat še brez pravih priložnosti na obeh straneh, Celjani so za zdaj sprožili edini strel v okvir vrat nasprotnika.

Začetek tekme v Velenju.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v ekipi?

Uvodno dejanje 17. kroga bo v Velenju, kjer so znali šaleško-savinjski derbiji prerasti v nekaj več. To so tekme, kjer nogometaši obeh ekip ne potrebujejo dodatne motivacije, saj ga ni lepšega, kot prekrižati načrte sosedom. Le malo pa je bilo v zgodovini takšnih, kjer so Celjani kot gostje tako odkriti favoriti kot danes. Kosićevi četi gre imenitno, saj se druži z najboljšimi klubi, napada Evropo in za vodilno Olimpijo zaostaja le šest točk.

 

Povsem drugače je pri knapih, ki se kopljejo v težavah. Zmage sploh še niso dočakali, točk ni v izobilju, zaostanek za tekmeci pa se viša iz tedna v teden, tako da v prestolnici lignita že pošteno diši po drugi ligi. Velenjčane bo skušal iz zagate rešiti Andrej Panadić, že četrti trener v tej sezoni. Proti Celjanom ne bo mogel računati na rojaka Marka Ćošića, ki je bil izključen na zadnji tekmi na Krasu, kjer je bil Rudar od krstne zmage v tej sezoni oddaljen le nekaj minut. Celjani ne podcenjujejo knapov, kar dokazujejo tudi besede vratarja Celja Matjaža Rozmana: ''Položaj Rudarja na lestvici ni realen, vendar moramo gledati nase, svojo predstavo in se držati principov.'' Dvoboj se bo začel ob 14.45, v neposrednem prenosu si ga boste lahko ogledali na Planet 2.

Ne spreglejte