Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 5. 2021,
19.31

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Matic Fink Luka Petek Aljaž Krefl Đorđe Ivanović Nk Olimpija NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 2. 5. 2021, 19.31

2 leti, 11 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Aluminij

V Stožicah je bilo vroče #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
NK Olimpija : NK Aluminij, prva liga | Olimpija in Aluminij sta se razšla z delitvijo točk. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Olimpija in Aluminij sta se razšla z delitvijo točk.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Nogometaši Olimpije in Aluminija so se v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:1).

NK Olimpija : NK Aluminij, prva liga
Sportal Drama in delitev točk v Stožicah, Olimpija na +5 #video

Nogometaši Olimpije, vodilna ekipa državnega prvenstva, v 31. krogu niso povsem izkoristili spodrsljaja najbližjega zasledovalca, Maribora. Proti Aluminiju, ki je bil v boju za prvaka zanjo usoden že v lanski sezoni, so na domačem igrišču osvojili vsega točko, s katero so sicer Štajercem ušli na pet točk prednosti, toda proti ekipi iz Kidričevega so gotovo pričakovali več.

Po prvem polčasu je kazalo, da se bo ponovil scenarij s konca lanske sezone, ko je Aluminij v Stožicah zmagal z 1:0, toda Ljubljančani so v drugem prišli do preobrata. Treh točk pa niso zadržali, gosti so v 88. minuti izenačili iz enajstmetrovke, neodločen izid pa povsem ustreza dogodkom na igrišču.

Olimpija je prvi hladen tuš doživela v 12. minuti, ko so se gostje prvič nevarneje približali njenim vratom. Dokopali so se do kota, ki ga je izvedel nekdanji zmaj Aljaž Krefl, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Luka Petek. Branilec je sicer igral z zaščitno masko na obrazu, a se ni ustrašil zračnega dvoboja z ljubljanskimi branilci in z glavo poslal žogo v mrežo.

Oskar Drobne je s svojimi varovanci prišel do točke v Stožicah.
 | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Oskar Drobne je s svojimi varovanci prišel do točke v Stožicah. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Ljubljančani so v prvem delu sicer napadali, a si resnejše priložnosti niso priigrali. Djordje Ivanović je nekajkrat poskusil s strelom, s strani je prišlo tudi nekaj predložkov za Andresa Vombergarja, a ljubljanska napadalca nista bila pri strelu, tako kot ne tudi mladi Rok Baskera. Na drugi strani je Freliha od daleč ogrozil tudi Krefl, a se je ljubljanski vratar izkazal z lepo parado in jo žogo odbil v kot.

Olimpija v drugem polčasu do preobrata, a ...

Premoč domačih se je nadaljevala tudi na začetku drugega polčasa, v katerem je tako kot v prvem gol padel v 12. minuti in prav tako po kotu, strelec za izenačenje pa je bil prav tako branilec, Vujadin Savić. Olimpija je dobila krila, v 70. minuti pa tudi povedla. Po protinapadu je Ivanović neoviran pritekel v kazenski prostor in z natančnim strelom premagal vratarja Luke Janžekoviča.

Toda prednosti gostitelji niso zadržali. Po pritisku Aluminija je v 88. minuti sodnik Roberto Ponis po stiku domačega branilca Erik Boakyeja s Tilnom Pečnikom dosodil najstrožjo kazen, ki jo je zanesljivo izkoristil Krefl.

Olimpija bo v naslednjem krogu gostovala pri Domžalah, Aluminij pa bo gostil Gorico.

Olimpija : Aluminij, foto: Vid Ponikvar/Sportida:

Fotogalerija
1 / 41

Olimpija : Aluminij 2:2 (0:1)

Stadion Stožice, brez gledalcev, sodniki: Ponis, Vukan, Vidali.

Strelci: 0:1 Petek (12.), 1:1 Savić (57.), 2:1 Ivanović (70.), 2:2 Krefl (88., 11-m).

Olimpija: Frelih, Fink, Delamea, Korun, Pavlović (od 78. Boakye), Savić, Elšnik, Pungaršek (od 65. Ostrc), Baskera (od 46. Kurež), Ivanović, Vombergar (od 78. Perović).

Aluminij: Janžekovič, Krefl, Petek, Pantalon, Bolha, Prša (od 88. Kim), Marinšek (od 69. Čermak), G. Pečnik (od 75. Jakšić), Đerlek (od 69. T. Pečnik), Bosilj, Kadrić (od 69. Krajnc).

Rumeni kartoni: Elšnik, Savić; Kadrić, Krajnc, Prša, Pantalon.
Rdeči karton: /

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Stožicah. Tekmeca sta se razšla z remijem (2:2).

GOOOL! Noro, kaj se dogaja v Stožicah! Zdaj je Aluminij v 88. minuti z bele pike prišel do izenačenja. Zadel je Aljaž Krefl.

Video: gol Krefla:

80. minuta: uf, zdaj je završalo v Stožicah! Prišlo je do prerivanja med Maticem Finkom in Alenom Krajncem, v spor pa so se nato vmešali še ostali nogometaši.

Video: 

GOOOL! Olimpija je v Stožicah pripravila preobrat! Za vodstvo je v 70. minuti mrežo Aluminija zatresel Đorđe Ivanović, ki je dosegel svoj enajsti gol v tej sezoni.

GOOOL! Olimpija je v 57. minuti prišla do izenačenja. Po podaji s kota je z glavo zadel Vujadin Savić.

48. minuta: priložnost za Olimpijo! S strelom izven kazenskega prostora je poskusil Matic Fink, a je njegov poskus zletel preko vrat Aluminija.

Začetek drugega polčasa. Bomo videli še kakšen zadetek?

Konec prvega polčasa v Ljubljani, kjer Aluminij vodi z 1:0.

GOOOL! Kakšen začetek gostov v Stožicah! V 12. minuti je Kidričane v vodstvo s strelom z glavo popeljal Luka Petek.

Video: zadetek Aluminija:

Začetek tekme v Stožicah.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi?

Začetnih 11 za današnji obračun. 🐉 Klop: Vidmar, Šme, Maksimenko, Boakye, Kurež, Ostrc, Petrović, Zeljković, Perović. #verjamemvzmaje

Objavil/a NK Olimpija Ljubljana dne Nedelja, 02. maj 2021

Začenjamo z naslednjo postavo. 💪 #rdecebeli #klubnasihsrc

Objavil/a NK Aluminij dne Nedelja, 02. maj 2021

Pred tekmo:

V nedeljo se bo za prvoligaške točke igralo v slovenski prestolnici. Olimpija je hitro prebolela poraz v Fazaneriji (0:3), s katerim se je končal niz neporaženosti pod vodstvom Gorana Stankovića. Zmaji so v nedeljo v Murski Soboti razočarali navijače, vratar Žiga Frelih je moral po žogo v svojo mrežo kar trikrat, Maribor pa se je po srečni zmagi v Spodnji Šiški približal Ljubljančanom na štiri točke zaostanka. Ni manjkalo veliko, pa bi Olimpija v nekaj dneh doživela ponoven šok v Prekmurju, saj se je gostovanje v Lendavi prevesilo v podaljšek. Zmaji so ga odigrali z igralcem manj, Nafta si je priigrala nekaj zrelih priložnosti, a sta nato Nejc Vidmar, ki je po dolgem času stal med vratnicama, in strelec odločilnega zadetka Andres Vombergar le poskrbela, da v Lendavi ni bilo senzacije.

Zmaji so tako ohranili možnost za osvojitev dvojne krone, Stankoviću se je drzna poteza, ko je privoščil počitek nekaj najboljšim igralcem, med njimi tudi kapetanu Timiju Maxu Elšniku, v enajsterico pa uvrstil ogromno mladih varovancev, na koncu le obrestovala. "Za vsakega napadalca je to nekaj najlepšega. Samozavest se ti poveča, če odločiš o takšni tekmi. Zelo sem vesel," je po zlatem zadetku v Lendavi povedal Vombergar, ki v nedeljo proti Aluminiju pričakuje zahteven dvoboj. "Igramo doma in gremo na tri točke. Prvenstvo bo težko do konca, a seveda upam, da nam bo uspelo," je Vombergar, z 11 zadetki tudi najboljši strelec Olimpije v tej sezoni, optimističen pred nadaljevanjem sezone.

Gostitelji bodo v nedeljo, dvoboj se bo začel ob 17.15, pogrešali kaznovanega Radivoja Bosića, ta bo po rdečem kartonu v Lendavi počival na treh tekmah, Aluminij pa zaradi izključitve na zadnji tekmi, ko so Kidričani doma izgubili s Sežančani, ne bo mogel računati na Emirja Azemovića. "Posebnosti ni. Spočili smo se, pozdravili določene manjše poškodbe. V Ljubljano odhajamo pripravljeni na čvrsto tekmo, v prijetno okolje, in upamo, da se bomo po koncu tekme veselili pozitivnega rezultata," sporoča trener Aluminija Oskar Drobne. Njegovi igralci so v primerjavi s številnimi zmaji dobro spočiti, zelo je motiviran tudi nekdanji zmaj Haris Kadrić.

Ne spreglejte