Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 8. 2019,
22.10

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Rudi Požeg Vancaš Luka Zahović NK Bravo

Nedelja, 25. 8. 2019, 22.10

4 leta, 8 mesecev

Poročilo s tekme Maribor : Bravo

Maribor si je v nekaj minutah zagotovil mir pred evropskim četrtkom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Maribor - Bravo - PLTS 7. krog | Po zmagi nad Bravom se bo lahko Darko Milanič mirno pripravljal na četrtek, ko v Ljudski vrt prihaja Ludogorec. | Foto Miloš Vujinović/Sportida

Po zmagi nad Bravom se bo lahko Darko Milanič mirno pripravljal na četrtek, ko v Ljudski vrt prihaja Ludogorec.

Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Nogometaši Maribora so v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagal Bravo s 4:0 (1:0).

Maribor po slabem začetku v državnem prvenstvu počasi postavlja stvari na svoje mesto. Na domačem igrišču je zabeležil drugo zmago, po Taboru je premagal še enega novega prvoligaša Bravo. Spektakularne igre sicer ni pokazal, sredi prvega polčasa so se v Ljudskem vrtu po seriji napak že slišali žvižgi, ki pa bodo na koncu pozabljeni, saj so vijoličasti prebili ljubljanski zid pred golom. Ko so dosegli prvi zadetek, se jim je odprlo, tako da niti v enem trenutku njihova zmaga ni bila vprašljiva, vprašanje je bilo le, kakšna bo na koncu razlika. Varovanci Darka Milaniča so se zdaj vodilni Olimpiji približali na pet točk.

Mariborčani so takoj prevzeli pobudo na igrišču. Veliko so poskušali s streli, v tem sta bila najbolj aktivna Rudi Požeg Vancaš in Dino Hotić. Slednji je bil v 30. minuti blizu cilja, a je žoga na poti v gol zadela Luko Žinka.

Maribor je prišel do druge prvenstvene zmage sezone. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Maribor je prišel do druge prvenstvene zmage sezone. Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Deset minut pozneje pa so vijoličasti le kronali svojo premoč. Bravo, ki njihovega gola ni ogrožal, je v protinapadu izgubil žogo, domači so izkoristili nekoliko več prostora, Rok Kronaveter je na levi strani lepo našel Požeg Vancaša, ta je prodrl v kazenski prostor, natančno podal do Luke Zahoviča, ta pa je pred vratarjem le postavil nogo in žoga je končala v mreži.

Domači navijači so si oddahnili, kamen od srca se je odvalil tudi državnim prvakom, ki bi lahko še v prvem delu izid povišali, a je vratar Igor Vekić po strelu Saše Ivkovića z glavo žogo odbil v kot.

V obdobju od 50. do 52. minute je bil zmagovalec potrjen. Domači so dosegli dva gola, najprej je Požeg Vancaš natančno streljal z roba kazenskega prostora, nato pa je gostujoči branilec Darko Zec žogo po nevarni podaji Martina Milca preusmeril v svoj gol.

Napadi Maribora so nato umirili, najbrž so tudi varčevali moči za četrtkovo odločilno tekmo za vstop v evropsko ligo proti Ludogorcu, vseeno pa so dosegli še en gol. Tavares je sam prišel pred vratarja in ga rutinirano tudi premagal.

Maribor bo v naslednjem krogu gostoval v Domžalah, Bravo pa bo gostil Triglav Kranj.

Fotogalerija
1 / 10

Maribor : Bravo 4:0 (1:0)

Stadion Ljudski vrt, sodniki: Šmajc, Žunič, Kalan.

Strelci: 1:0 Zahović (40.), 2:0 Požeg Vancaš (50.), 3:0 Zec (52., avtogol), 4:0 Tavares (90.).

Maribor: Pirić, Milec, Ivković, Peričić (od 46. Klinar), Viler, Vrhovec (od 71. Ogrinec), Pihler, Požeg Vancaš, Hotić, Kronaveter, Zahović (od 75. Tavares).
Bravo: Vekić, Vrljičak, Zec (od 58. M. Matko), Ihbeisheh, Žinko, Kirm, Agboyi, Nukić, Križan (od 65. Krcić), Mensah (od 58. Kancilija), A. Matko.

Rumeni kartoni: Zahović, Klinar, Pihler; Agboyi.

Potek tekme v živo:

KONEC TEKME! Maribor je prišel do pričakovane zmage in se bo tako lahko mirno pripravljal na četrtkovo tekmo sezone v Ljudskem vrtu, kjer bo proti Ludogorcu naskakoval še četrto uvrstitev v skupinski del lige Europa.

VIDEO: gol Marcosa Tavaresa:


GOOOL! No, pa je v zadnji minuti do gola prišel še Marcos Tavares, ki je rutinirano premagal vratarja Brava.

82. minuta: zdaj je imel priložnost za nov gol in povišanje vodstva Maribora Marcos Tavares, ki je na igrišče prišel s klopi, a kapetan vijoličastih ni streljal najbolje. Njegov poizkus je vratar Brava ustavil.

VIDEO: avtogol Darka Zeca:

GOOOL! Zdi se, da je Bravo v Ljudskem vrtu kapituliral. Po lepi dvojni podaji Roka Kronavetra z Martinom Milcem je slednji v 53. minuti z desne prišel pred gol gostov, poslal podajo v sredino, kjer pa je žogo nespretno v svoj gol pospravil branilec Darko Zec.

VIDEO: gol Rudija Požega Vancaša:


GOOOL! Kakšen gol Rudija Požega Vancaša, ki je v sijajni strelski formi, zadel je še četrtič na zadnjih petih tekmah, ki jih je odigral. Zadel je z roba kazenskega prostora.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA! Kaj nas v Ljudskem vrtu čaka v drugih 45 minutah?

POLČAS! Do konca prvega dela igre se izid ni spremenil, Mariborčani na odmor odhajajo z minimalno prednostjo.

VIDEO: priložnost Saše Ivkovića:


42. minuta: velika priložnost za Sašo Ivkovića, ki je meril z glavo in pod prečko, a se je z obrambo izkazal vratar Brava.

VIDEO: gol Luke Zahovića:


GOOOL! Po slabem protinapadu Brava je sledila kazen na drugi strani. Po levi strani je lepo prodrl Rudi Požeg Vancaš, podal v sredino, kjer se je odlično znašel Luka Zahović in Mariborčane v 39. minuti popeljal do vodstva z 1:0.

30. minuta: priložnost za Maribor. V kazenskem prostoru je do strela prišel Dino Hotić, a ni bil dovolj natančen. Ciljal je v branilca Brava.

Bi moral sodnik po padcu Luke Zahovića pokazati na enajstmetrovko?

  • Da
    39,77 %
    68 glasov
  • Ne
    56,73 %
    97 glasov
  • Ne vem
    3,51 %
    6 glasov
Oddanih 171 glasov


VIDEO: padec Luke Zahovića v kazenskem prostoru Brava:



21. minuta: pred gol pritekel Luka Zahović, skorajda istočasno je do žoge prišel tudi vratar Brava Igor Vekić, Zahović je padel in zahteval enajstmetrovko, a je sodnik le zamahnil z roko in napadalcu Maribora pokazal rumen karton.

15. minuta: v uvodnem delu igre bolj malo dogajanja na zelenici Ljudskega vrta. Navijači Maribora prav gotovo niso najbolj zadovoljni ...

ZAČETEK TEKME! Maribor med obračunoma z bolgarskim prvakom Ludogorcem (v Razgradu je v četrtek remiziral z 0:0) prvič v zgodovini kluba doma gosti ljubljanski Bravo, novinca med prvoligaši, in po zelo slabem štartu v novo prvenstvo lovi prvo zmago.
Ne spreglejte