Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 4. 2021,
19.16

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Andres Vombergar NK Olimpija NK Olimpija ND Gorica Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 17. 4. 2021, 19.16

3 leta

Poročilo s tekme Gorica : Olimpija

Zadnja Gorica namučila vodilno Olimpijo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
NK Olimpija NK Tabor Sežana | Olimpija je slavila z 1:0. | Foto Urban Meglič/Sportida

Olimpija je slavila z 1:0.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Nogometaši Gorice so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 0:1 (0:0).

NK Bravo : NK Domžale, prva liga, Andraž Kirm
Sportal Olimpija po zmagi ušla na +4, novi trener Tabora debitiral s porazom #video

Čeprav je bila zadnjeuvrščena Gorica večino tekme vsaj enakovreden tekmec vodilni Olimpiji, pa je slednja na koncu prišla do zmage, s katero zdaj na vrhu lestvice drugouvrščenemu Mariboru beži za štiri točke. Na drugi strani so belo-modri v vse hujših težavah, tako da se zdi izpad iz lige vse bolj realen.

Novogoričani so v prvem polčasu povzročali precej preglavic favoriziranim gostom, ki v prvem polčasu vse do konca niso posebej resno ogrozili rezervnega vratarja Uroša Likarja, ki je stopil med vratnici namesto Darka Marjanovića, ta okreva po operaciji prsta.

Ljubljančani, ki so igrali brez kaznovanih Jana Andrejašiča in Uroša Koruna, so nekoliko resneje poskusili le v 16., 17. in 39. minuti, toda streli Michaela Pavlovića, Timija Maxa Elšnika in Đorđeja Ivanovića so bili vse prej kot nevarni.

Zato pa je ob koncu polčasa dvakrat precej nevarno meril Gal Kurež, najprej je zadel prečko z dobrih 20 metrov, nato pa je še izgubil medsebojni dvoboj z Likarjem.

Gorica je zabeležila nov poraz. | Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida Gorica je zabeležila nov poraz. Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

Do priložnosti tudi Gorica

Primorci so tudi imeli svoje napadalne trenutke, med drugim je že v šesti minuti Mathias Oyewusi malce z desne strani močno streljal, toda Žiga Frelih je bil na mestu, v 27. minuti pa je lepo akcijo domačih z malce premalo natančnim strelom končal Tjaš Begić.

Takoj po začetku drugega polčasa je Gorica nevarno zagrozila, med drugim je Lamin Colley zadel vratnico iz bližine po odbiti žogi, Olimpija pa še naprej ni našla recepta za borbene domačine, ki so zlahka in visoko prekinjali akcije zeleno-belih.

Šele v 58. minuti je bilo malce nevarneje pred vrati Gorice, a je Pavlović zadel Ivanovića, tako da ni bilo pravega razburjenja. Minuto pozneje je na drugi strani Frelih posredoval po ne preveč močnem poskusu Begića.

Olimpiji je zmago priboril Andres Vombergar. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Olimpiji je zmago priboril Andres Vombergar. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Vombergar Olimpiji zagotovil zmago

Dotlej čvrsta obramba Gorice pa je kapitulirala v 68. minuti, ob precej neodločnih domačih nogometaših je do žoge prišel Radivoj Bosić, potegnil v kazenski prostor, tam pa je žogo oddal Andresu Vombergarju, ki je rutinirano dosegel svoj deseti gol sezone in je izenačen na drugem mestu lestvice strelcev.

V 75. minuti je znova poskusil Ivanović, a je bil Likar na mestu, pozneje pa posebne nevarnosti ni več bilo, čeprav so se domači trudili priti vsaj do točke. Že v sodniškem dodatku je Adis Hodžić zapravil zadnjo lepo priložnost za domače, ko je iz ugodnega položaja žogo poslal čez gol.

Gorica bo v 29. krogu v sredo gostila Bravo, Olimpija pa Koper.

Gorica : Olimpija 0:1 (0:0)

Športni park, brez gledalcev, sodniki: Glažar, Gabrovec, Burjan.

Strelec: 0:1 Vombergar (68.).

Gorica: Likar, M. Kavčič, Mevlja (od 32. Tomiček), T. Kavčič, Širok, Nkama (od 80. Cvijanović), Mavretič, Begić (od 66. Šehić), Hodžić, Colley (od 80. Vipotnik), Oyewusi (od 66. Velikonja).

Olimpija: Frelih, Maksimenko, Savić, Delamea Mlinar, Pavlović (od 75. Fink), Boakye (od 75. Šme), Ostrc (od 64. Bosić), Pungaršek, Elšnik, Ivanović (od 89. Baskera), Kurež (od 64. Vombergar).

Rumeni kartoni: Oyewusi, M. Kavčič, Širok, Šehić, Nkama; Ivanović.
Rdeči karton: /.

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Novi Gorici, Olimpija je zmagala z 1:0 in ima zdaj pred drugim Mariborom štiri točke prednosti.

90.+2 minuta: Gorica je bila blizu izenačenja! Do strela je najprej prišel Goran Cvijanović, a je bil na mestu Frelih, nato pa je Adis Hodžić odbito žogo poslal preko vrat.

Video: priložnost Gorice:

GOOOL! Olimpija je v 68. minuti povedla. Še četrtič je v tej sezoni proti Gorici zadel Andres Vombergar, ki je skupno pri desetih zadetkih v prvi ligi. Vombergar je zadel le štiri minute po tem, ko je vstopil v igro.

Video: gol Vombergarja:

59. minuta: zdaj so se v priložnosti znašli nogometaši Gorice. Do strela je v kazenskem prostoru Olimpije po predložku Matije Široka prišel Tjaš Begić, z obrambo pa se je izkazal vratar Olimpije Žiga Frelih.

Video: priložnost Gorice:

Začetek drugega dela. Bomo v drugih 45 minutah videli zadetek?

Konec prvega polčasa v Novi Gorici.

45.+1 minuta: nova priložnost za Olimpijo, znova je bil blizu zadetka Gal Kurež, a je bil na mestu vratar Gorice Uroš Likar.

Video: obramba Likarja:

45. minuta: uf, malce je zmanjkalo pa bi v Novi Gorici videli pravi evrogol. Z dobrih 20 metrov je s strelom poskusil 19-letni Gal Kurež, njegov poskus pa je zatresel prečko vrat Gorice. Ostaja 0:0.

Video: strel Kureža:

Za nami je 20 minut tekme med Gorico in Olimpijo. Zaenkrat še brez prave priložnosti na obeh straneh.

Začetek tekme v Novi Gorici.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi?

Ekipa Gorice za obračun z Olimpijo. 🔵⚪ Grudina, Volarič in Kačinari srečanje izpuščajo zaradi lažjih poškodb. #NašeMestoNašPonos #GoričaniSmoMi

Objavil/a ND Gorica dne Sobota, 17. april 2021

Začetna postava za obračun z ND Gorica. 🐉 Klop: Vidmar, Perović, Bosić, Fink, Baskera, Sešlar, Šme, Vombergar, Kapun. #verjamemvzmaje

Objavil/a NK Olimpija Ljubljana dne Sobota, 17. april 2021

Pred tekmo:

Ob 17.15 se bosta spopadli zadnjeuvrščena Gorica in (do tega kroga) vodilna Olimpija. Vrtnice lovijo enega zadnjih vlakov, ki bi jih še lahko popeljal bližje devetemu mestu. V zadnjo četrtino vstopajo z zaostankom osmih točk za Aluminijem in Celjem, tako da bodo morali začeti konkretneje osvajati točke, če še želijo poseči za vsaj devetim mestom. Na smolo štirikratnih državnih prvakov, ki jim grozi vrnitev v drugo ligo, na njihov stadion prihaja Olimpija. Pod vodstvom Gorana Stankovića sploh še ni doživela poraza, v tej sezoni je že trikrat (vselej brez prejetega zadetka) premagala Gorico, a so v taboru gostiteljev prepričani, da bi lahko Ljubljančani v soboto potegnili krajšo.

"Dokler smo matematično še v igri za obstanek, o čem drugem kot o tem, da nam bo uspelo, ne bomo in ne smemo razmišljati," pojasnjuje Matic Črnic, nekdanji nogometaš Olimpije, ki se vrača po daljši odsotnosti. Kot nekdanji zmaj ne skriva posebnega motiva, Aleksandar Jović bi ga lahko proti zeleno-belim poslal v ogenj, med vratnicama ne bo Darka Marjanovića, ki bo zaradi poškodbe prsta na levi roki, nedavno je bil operiran, počival vsaj štiri tedne. Gorica je sicer v zadnji tekmi pred daljšim premorom razočarala navijače in doma izgubila proti Taboru (0:3), s tem pa tudi pokvarila marsikaj dobrega, kar ji je uspelo na prejšnjih dvobojih (zmaga z 1:0 v Celju in remi z 1:1 doma proti Mariboru).

 

Olimpija prihaja po zmago. To sporoča kapetan Timi Max Elšnik, ki je bil razočaran z razpletom na zadnjem srečanju, ko so zmaji doma remizirali z Bravom (1:1), sam pa je navdušil z atraktivnim zadetkom po strelu z razdalje. "Igrali smo prepočasi, da bi si ustvarili več priložnosti. A še vedno smo na prvem mestu, imamo večjo prednost, kot smo jo imeli pred tekmo. To je najbolj pomembno," dodaja mladi Štajerec, ki se želi iz Nove Gorice vrniti s tremi točkami. Olimpija se bo na Primorsko odpravila brez dveh kaznovanih branilcev. Manjkala bosta Uroš Korun in Jan Andrejašič, v zvezni vrsti ne bo poškodovanih Vitje Valenčiča in Anteja Ćorića.

Ne spreglejte