Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 7. 2020,
22.11

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Bravo NK Domžale

Sobota, 11. 7. 2020, 22.11

3 leta, 9 mesecev

Poročilo s tekme Domžale : Bravo

Vratar Brava se je po drami v Domžalah poslovil od Slovenije #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Domžale Bravo | Domen Gril je zadnjič branil za Bravo pred selitvijo v Nemčijo. | Foto Grega Valančič/Sportida

Domen Gril je zadnjič branil za Bravo pred selitvijo v Nemčijo.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Domžal in Brava so se v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli brez zmagovalca z 1:1 (0:0).

Damjan Trifković
Sportal Rudar zapravil veliko priložnost za prvo zmago sezone

Domžale : Bravo 1:1 (0:0)

Športni park, sodniki: Skomina, Pospeh, Mikača.
Strelci: 1:0 Jakupović (56.), 1:1 Drkušić (90).

Domžale: Mulalić, Žinič, Ilić, Vujadinović, Makovec (od 46. Šoštarič Karić), Husmani, Jakupović, Mavretič (od 61. Sikimić), Svetlin (od 67. Pišek), Ibričić, Podlogar (od 80. Sikošek).

Bravo: Gril, Trontelj, Španring, Drkušić, Kurtović, Žinko, Nukić (od 72. Kancilija), Ogrinec, Primc (od 63. Baturina), A. Matko, Kramarič.* Rumeni kartoni: Ibričić, Sikimić; Nukić.

Rdeči karton: Nikola Vujadinović (78.).

Ob Kamniški Bistrici, kjer zaradi poostrenih ukrepov vlade za zajezitev novega koronavirusa ni bilo gledalcev, sta se še zadnjič v tej sezoni pomerili ekipi Domžal in Brava. Vse je že kazalo na zmago domačih, a so v sodnikovem dodatku za delitev točk poskrbeli Ljubljančani in vknjižili deveti remi v sezoni. Domžalčani po sedmem remiju v sezoni ostajajo na osmem mestu s 37 točkami, Bravo pa je še naprej na šestem mestu s 45 točkami.

Fotogalerija s tekme, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 50

Oba ekipi sta v primerjavi s prejšnjim krogom opravili pet sprememb. V ekipi Domžal zaradi poškodb ni bilo Slobodana Vuka, Matica Finka, Dejana Lazarevića, Marca Da Silve, Jošta Urbančiča in Tilna Klemenčiča. Zaradi kazni je bil odsoten Damjan Vuklišević, ki ga je zamenjal izkušeni Branko Ilić.

Nogometaši Brava so morali tokrat igrati brez kaznovanih Besarta Abdurahimija in Ovbokhe Agboyija, v prvi enajsterici pa ni bilo prostora za drugega najboljšega strelca Ljubljančanov Roka Baturino.

Prvi polčas brez zadetkov ...

Domžale so bile v prvem polčasu bližje zadetku, a je ostalo pri 0:0. | Foto: Grega Valančič/Sportida Domžale so bile v prvem polčasu bližje zadetku, a je ostalo pri 0:0. Foto: Grega Valančič/Sportida Domžalčani so po napaki v zvezni vrsti že v drugi minuti gostom ponudili priložnost, a je z 20 metrov mimo vrat sprožil Martin Kramarič. V 16. minuti so do prve obetavne priložnosti prišle tudi Domžale, ko je po desni strani ušel Matej Podlogar in iz zahtevnega položaja dobro ogrel dlani Domna Grila, ki se po tej tekmi vrača v Hoffenheim.

Minuto kasneje sta kombinirala še Svetlin in Mavretič, a je slednji nenatančno meril z roba kazenskega prostora. V naslednjih 20 minutah prave nevarnosti za oba vratarja ni bilo, je pa v kazenskem prostoru Brava v ugodnem položaju za podajo v sredino spodrsnilo Senijadu Ibričiću in priložnost je splavala po vodi.

V 37. minuti so centimetri ločili Aljošo Matka, da bi v mrežo pospravil žogo po sicer slabem strelu Kramariča. Na drugi strani pa je v 39. minuti obramba Brava blokirala strel Ibričiću za domžalski udarec iz kota. Po njem je do strela z glavo prišel Til Mavretič, a je žoga na poti v mrežo v glavo zadela Podlogarja in se odbila prek Grilovih vrat.

... vratar Brava se je prijel za glavo

Uvod v drugi del dvoboja v močnem dežju ni postregel z obetavnimi priložnostmi, v 56. minuti pa so domačini nenadejano prišli do vodstva. Arnel Jakupović je odbito žogo v kazenskem prostoru lepo zadel z volejem, Gril pa jo je po sicer močnem strelu po sredini izpustil iz rok za vodstvo Domžalčanov.

Zadetek Arnela Jakupovića po napaki Domna Grila:

Prvo priložnost za izenačenje je imel Baturina, ki je v igro vstopil v 63. minuti, deset minut kasneje pa je nenatančno meril v desni spodnji kot vratarja Ajdina Mulalića. Domžalčani so v 78. minuti ostali brez Nikole Vujadinovića, ki je po koronskem nadaljevanju sezone zabeležil že tretji rdeči karton.

Bravo je do konca dvoboja vseskozi pritiskal. Blizu zadetku je bil v zadnjih desetih minutah Matko, ki je slabo meril z neposredne bližine po lepi podaji Luke Žinka. Ko je že vse kazalo na domačo zmago, je po dolgi podaji v kazenski prostor Vanja Drkušić za končnih 1:1 v sodnikovem podaljšku do žoge prišel pred vratarjem Mulalićem, ki je prepozno stekel iz svojih vrat.

Domžale bodo v 34. krogu v četrtek gostovale v Kidričevem pri Aluminiju, Bravo pa bo dan prej v Stožicah gostil moštvo Maribora.

Dogajanje v Domžalah v živo:

Konec srečanja. Bravo je ostal neporažen v Domžalah, ki so v deževnem nalivu doživele hladno prho v izdihljajih dvoboja. Ostale so brez zmage, a prednost pred devetouvrščenim Triglavom s tekmo več povečale na šest točk. Bravo se je utrdil na šestem mestu, za Muro zaostaja le še pet točk.

Goooool! 1:1! Izenačenje v Domžalah. V tretji minuti sodnikovega podaljška, v zadnjih sekundah srečanja, je Vanja Drkušić po strelu z glavo matiral Ajdina Mulalića, ki je zamudil pri posredovanju in omogočil mlademu branilcu Brava, da je v 13. nastopu vpisal strelski prvenec v prvi ligi. Podajo je vknjižil Sandi Ogrinec. Pritisk Brava, ki ima igralca več, je tako obrodil sadove.

Zadetek Vanje Drkušića:

82. minuta: priložnost za izenačenje je zapravil Aljoša Matko. Posojeni nogometaš Maribora je zatresel zunanji del mreže, Ljubljančani z igralcem več oblegajo vrata dvakratnih slovenskih prvakov. 

78. minuta: Domžale so se znašle v težavah. Rezervist Brava Miha Kancilija je ušel domači obrambi. Lahko bi stekel sam proti vratom, a ga je nepravilno oviral Nikola Vujadinović. Glavni sodnik Damir Skomina se ni obotavljal in dolgolasemu branilcu Domžal pokazal rdeči karton. To je že tretji rdeči karton za Črnogorca z bolgarskim potnim listom v tej sezoni!

Izključitev Nikole Vujadinovića:

74. minuta: po dvojni podaji z Aljošo Matkom je do strela prišel rezervist Roko Baturina. Zadišalo je po izenačenju, a je šla žoga mimo desne vratnice. V nasprotnem napadu je Arnel Jakupović znova namučil Domna Grila. Odločil se je za strel z razdalje, znova po sredini vrat, mladi vratar pa je imel znova težave s sprejemom žoge, a jo nato po nekaj sekundah le ukrotil. 

70. minuta: nogometaše Domžal in Brava še vedno spremlja močan naliv. Zapomnil si ga bo zlasti Domen Gril, saj mu je žoga zdrsela iz rok in končala izza njegovega hrbta. 

59. minuta: Sandi Ogrinec je izvedel prosti strel, žoga je za malo zgrešila cilj, ostaja 1:0 za Domžale. V naslednjem napadu je vrata gostiteljev ogrozil še Mustafa Nukić, a je bil domači vratar na mestu. V igro je vstopil Roko Baturina, tako da so Ljubljančani krenili po izenačenje.

Goool! 1:0! 56. minuta. Domžale so prišle do vodstva, v polno je zadel Arnel Jakupović. Proti vratom gostov je sprožil z mojstrskim volejem. Čuvaj mreže Brava Domen Gril ne bi smel imeti večjih težav, saj je šla žoga proti njemu, a mu je ušla med rokama. V deževnem vremenu ga je žoga tako presenetila, da je končala v mreži, rumeni pa so prišli do vodstva. Podajo je prispeval kapetan Senijad Ibričić.

Zadetek Arnela Jakupovića:

Začetek drugega polčasa. V domači ekipi je prišlo do menjave, mladega Ivana Makovca je zamenjal Sven Karić Šoštarič.

Konec prvega polčasa, ki v hudem nalivu ni postregel z velikim številom priložnosti. 

39. minuta: v Domžalah je spet zadišalo po zadetku. Z glavo je proti vratom gostov po predložku Senijada Ibričića streljal Til Mavretič, a je žogo na poti do mreže izbil soigralec Matej Podlogar, tako da je zgrešila cilj. 

37. minuta: tokrat je bilo nevarno pred vrati Domžal. Martin Kramarič je podal Aljoši Matku, ta se je stegnil, kolikor je dolg in širok, a ni zadel žoge. Če bi jo, bi Bravo povedel z 1:0, domači vratar Ajdin Mulalić pa bi bil brez moči. Posojena nogometaša Maribora bi torej skoraj povedla goste v vodstvo.  

Priložnost Aljoše Matka:

32. minuta: po desni strani je v kazenski prostor prodrl Senijad Ibričić, a mu je nato po spolzkem igrišču spodrsnilo, tako da so njegovi soigralci ostali brez nevarnega predložka. Ostaja brez zadetkov, nogometaše še vedno spremlja močan naliv, a je še vedno vse v mejah regularnosti.

15. minuta: resnejših priložnosti ni bilo na spregled, se je pa začel močan naliv. Le nekaj sekund pozneje so prvič zapretile Domžale, a se je po strelu Mateja Podlogarja z obrambo izkazal Domen Gril. Že v naslednji akciji je Til Mavretič ogrozil vrata gostov, a je poslal žogo visoko nad prečko.

2. minuta: gostom se je po napaki Tila Mavretiča hitro ponudila prva priložnost. Z roba kazenskega prostora je nevarno streljal Martin Kramarič, a je žoga švignila mimo leve vratnice. Ostaja 0:0.

Mladi vratar Domen Gril se poslavlja od slovenskih zelenic. Pred srečanjem je prejel priložnostno darilo iz rok športnega direktorja Brava Dejana Močnika. | Foto: Grega Valančič/Sportida Mladi vratar Domen Gril se poslavlja od slovenskih zelenic. Pred srečanjem je prejel priložnostno darilo iz rok športnega direktorja Brava Dejana Močnika. Foto: Grega Valančič/Sportida

Začetek dvoboja v Domžalah.

Ob 20. uri se bo začel uvodni dvoboj 33. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Tribune domžalskega stadiona bodo prazne.

Strateg Domžal Dejan Djuranović bo zaradi zdravstvenih težav pogrešal kar nekaj pomembnih igralcev. Odločil se je za naslednjo začetno postavo:

Trener gostov Dejan Grabić je v začetno enajsterico uvrstil tudi 19-letnega vratarja Domna Grila, ki se bo po tem dvoboju preselil v Nemčijo in pridružil bundesligašu Hoffenheimu. Na klopi bo začel dvoboj Hrvat Roko Baturina, ki na zadnjih štirih tekmah ni zadel v polno, pred tem pa je bil najboljši strelec spomladanskega dela.

Prvoligaška karavana se bo danes ustavila le v Domžalah. Če gostitelji nujno potrebujejo točke, da bi lahko še dodatno pobegnili devetouvrščenemu Triglavu, pa so v taboru Brava že dosegli svoj cilj in lahko v Športnem parku Domžale nastopijo povsem razbremenjeno. Mladi ljubljanski klub je v krstni prvoligaški sezoni uresničil cilj. Štiri kroge pred koncem ima 13 točk prednosti pred Triglavom, tako da si je tudi matematično zagotovil obstanek. To pa še ne pomeni, da v Domžale, kjer bo ob 20. uri delil pravico Damir Skomina, prihaja brez motiva.

Olimpija Maribor Sergej Jakirović
Sportal Milaničev naslednik odkrito priznava: Neumno je razmišljati o naslovu prvaka #video
NK Olimpija NK Rudar
Sportal Olimpija igra poker in zmaguje. Dobesedno! #video
 
Ne spreglejte