Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 3. 2019,
22.45

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 16. 3. 2019, 22.45

5 let, 1 mesec

Poročilo s tekme Olimpija : Maribor

Olimpija napadala z vsemi topovi, a je Maribor zdržal in zadržal prednost #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

1

Nogometaši ljubljanske Olimpije in Maribora so se v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

Triglav Gorica
Sportal Konec mračnega niza za Gorico in Aluminij, večni derbi še buri duhove #video

Ljubljančani, ki so med drugim igrali brez kaznovanega Asmirja Suljića, so si želeli, da bi v dvobojih z Mariborom po skoraj natančno petih letih dosegli domačo zmago in tako ohranili upe na naslov prvaka. Čeprav so bili gostitelji v drugem polčasu precej boljši, imeli tudi več priložnosti, pa niso premagali Kenana Pirića. Štajerci, ki so pogrešali Denisa Klinarja, Marka Šulerja, Jana Mlakarja, Blaža Vrhovca, Gregorja Bajdeta in Luke Uskokovića, imajo tako še naprej velikih deset točk prednosti.

Prvi polčas je minil v enakovredni predstavi, v kateri sta imeli obe ekipi obdobja premoči. Ne enim ne drugim pa ni uspelo resno ogroziti tekmečevih vrat. A kljub temu velja izpostaviti nekaj poskusov, prvega v deseti minuti, ko je Stefan Savić zgrešil cilj.

Rok Kronaveter je imel veliko priložnosti, a njegovi streli so švigali na vse strani. | Foto: Vid Ponikvar Rok Kronaveter je imel veliko priložnosti, a njegovi streli so švigali na vse strani. Foto: Vid Ponikvar

Pet minut pozneje so imeli Mariborčani prvo nevarnejšo akcijo, po kotu z desne strani je Alexandru Cretu prišel sam do strela na drugi vratnici, a je žogo slabo zadel, tako da je končala nazaj v igrišču. Deset minut zatem je Luka Zahović prišel do strela z osmih metrov, blokiral pa ga je Macky Bagnack. Mariborčani so ob tem zahtevali najstrožjo kazen zaradi Bagnackovega igranja z roko.

V 29. minuti je Jan Adrejašič z volejem žogo poslal mimo gola, v tistih trenutkih je imela Olimpija svoje obdobje pritiska, ki pa ga kljub nekaj konkretnejši igri v napadu ni unovčila.

Fotogalerija iz Stožic (fotografa: Vid Ponikvar in Matic Klanšek Velej):

Fotogalerija
1 / 40

Najlepšo priložnost dotlej je v 48. minuti zapravil Rok Kidrič, potem ko je po podaji z leve strani s strelom z glavo zatresel prečko. V 49. minuti je s 25 metrov sprožil še Goran Brkić ter zadel vratnico.

Isti igralec je v 58. minuti izvedel še prosti strel malce z leve strani z 20 metrov, Kenan Pirić je žogo odbil v kot. V teh trenutkih je imela domača zasedba pobudo na igrišču, Brkić in Pirić pa sta se znova "srečala" v 72. minuti, spet je bil uspešnejši mariborski vratar.

Le nekaj trenutkov pozneje je z glavo iz ugodnega položaja zgrešil Savić, na drugi strani pa je Mario Jurčević v zadnjem trenutku blokiral še en Zahovićev strel. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija tekme.

Olimpija bo v 24. krogu 30. marca gostovala v Domžalah, Maribor pa bo gostil Celje.

Olimpija : Maribor 0:0

Stadion Stožice, sodniki: Skomina, Vukan in Žunič.

Strelci: /.

Olimpija: Vidmar, Andrejašič (od 53. Črnic), Bagnack, Maksimenko, Jurčević, Tomić, Brkić, Boakye, Kronaveter (od 90. Kadrić), Savić (od 90. Kregar), Kidrič.

Maribor: Pirić, Milec, Rajčević, Ivković, Kolmanič, Cretu, Pihler, Hotić, Kramarič (od 63. Tavares), Mešanović (od 71. Vršič), Zahović.

Rumena kartona: Andrejašič, Brkić.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Stožicah:

Konec tekme!

84. minuta: Lepa akcija Maribora. Kombinirali so Marcos Tavares, Aleks Pihler in Luka Zahović, na koncu pa je najbrž lahek zadetek z blokado v zadnjem trenutku rešil Mario Jurčević.

Kako enostaven je lahko nogomet:

58. minuta: Napadi Olimpije se nadaljujejo. Vratarja Kenana Pirića je ponovno preizkusil Brkić, a je bil Bosanec na mestu.

Nova lepa obramba Pirića:

49. minuta: Še ena vratnica Olimpije! Po strelu  z razdalje je okvir Maribora zadel še Goran Brkić! Koliko sreče za goste iz Maribora.

V manj kot minuti Olimpija še drugič zadela okvir vrat:

48. minuta: Kakšna priložnost za Olimpijo. Po podaji Maria Jurčevića je visoki Rok Kidrič z glavo odlično streljal, njegov strel pa je zaustavila prečka.

Koliko sreče za Maribor:

Začetek drugega polčasa!

Sporna odločitev v prvem polčasu: Po strelu Luke Zahovića je žoga v roko zadela Mackyja Bagnacka, sodnik Damir Skomina pa se ni odločil za najstrožjo kazen v prid Maribora.

Bi moral Damir Skomina v tem primeru pokazati na belo piko?

  • Da.
    71,05 %
    2656 glasov
  • Ne.
    28,95 %
    1082 glasov
Oddanih 3738 glasov

Konec prvega polčasa! Akcije in priložnosti ni bilo. Obe ekipi sta sprožili le en strel v okvir gola.

15. minuta: Kakšna priložnost za Maribor. Po podaji s kota Dina Hotića se je povsem sam pred vrati Ljubljančanov znašel nekdanji član Olimije, Alexandru Cretu, a je Romun iz zares lepega položaja tako grdo zgrešil, da je njegov strel šel proti stranskemu avtu.

Neverjetno, kako se je osmešil Cretu:

10. minuta: Prvi resnejši poskus Olimpije. Poskušal je Stefan Savić, žoga pa je švignila mimo leve vratnice čuvaja mreže Maribora, Kenana Pirića.

Začetek tekme v Stožicah!

Kazni: Olimpija ne more računati na v zadnjem času izjemnega Asmirja Suljića, Maribor pa zaradi kartonov ne more računati na Denisa Klinarja.

19.30: Tekmo bo sodil najboljši slovenski sodnik Damir Skomina, ki pa je v preteklosti že znal poskrbeti za razburjenje bodisi navijačev Olimpije bodisi Maribora.

Začetni postavi:

Na klopi so Handanović, Viler, Dervišević, Vršič, Žugelj, Felipe Santos in Tavares.
Ne spreglejte