Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 5. 2019,
18.49

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

NK Rudar Velenje ND Gorica

Torek, 14. 5. 2019, 18.49

4 leta, 11 mesecev

Poročilo s tekme Gorica : Rudar

Nova zmaga Rudarja in nov poraz Gorice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Žiga Škoflek, Milan Tučić, NK Rudar Velenje | Foto Matic Ritonja/Sportida

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Nogometaši Gorice so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti velenjskemu Rudarju z 1:2 (0:2).

Novogoričani so se po tretjem zaporednem porazu in petem na zadnjih sedmih tekmah znašli v še večjih težavah, kar zadeva izognitev končnemu devetemu mestu, ki prinaša dodatne kvalifikacije. Rudar, ki je zmagal tretjič na zadnjih štirih tekmah, ima zdaj že devet točk prednosti pred Gorico in si je praktično že zagotovil obstanek. V medsebojnih tekmah ima sicer Gorica malce boljši izkupiček (dva remija po 2:2, eno zmago z 2:0 in današnji poraz z 1:2), tako da mora Rudar še malce počakati na "uradno" izognitev devetemu mestu.

Čeprav so imeli Novogoričani v prvem polčasu več žogo v posesti in tudi večkrat streljali, pa so se znašli v velikem zaostanku. V 16. minuti je namreč po prostem strelu Davida Hrubika z desne strani iz bližine zadel David Kašnik, v 41. pa je prav Hrubik pobegnil po levi strani v kazenski prostor in nato z diagonalnim strelom premagal Grego Sorčana.

Etien Velikonja je zabil nov gol, a ni mogel preprečiti novega poraza Gorice. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Etien Velikonja je zabil nov gol, a ni mogel preprečiti novega poraza Gorice. Foto: Miloš Vujinović/Sportida

To sta bili ob nenatančnih poskusih Milana Tučića in Žige Škofleka tudi edini pravi priložnost Rudarja, medtem ko so na drugi strani kar nekaj lepih zapravili Etien Velikonja v peti, 14. in 17. minuti, takrat je zadel prečko iz bližine, Rok Grudina v osmi in 35., Uroš Celcer v šesti in Bede Osuji v 38. minuti.

S strelom v okvir vrat so Primorci začeli tudi drugi polčas, novega pa sprožili v 69. minuti, ko je poskušal Kristijan Šipek, a od daleč za malo zgrešil cilj. Igra je bila sicer precej manj razburljiva kot v prvem delu, je pa v 78. minuti do bolj ali manj nenevarnega strela z glavo spet prišel Velikonja.

Na drugi strani je precej s strani v 81. minuti poskusil David Arap, Sorčan je žogo odbil. V 86. minuti pa je Gorici nekaj upanja vzbudil Velikonja, ki je iz bližine unovčil podajo Tineta Kavčiča in Grudine z leve strani.

V 88. minuti so imeli Velenjčani novo lepo priložnost, ko je bil Škoflek sam pred Sorčanom, ga skušal lobati, a neuspešno. Že v sodniškem dodatku je malce z leve poskusil Andrija Filipović, a je žogo poslal visoko čez gol.

Gorica : Rudar 1:2 (0:2)

Novogoričani bodo v 34. krogu v soboto gostovali v Murski Soboti, Velenjčani pa bodo gostili Ljubljančane.
Športni park, sodniki: Šmajc, Žunič in Vidali.

Strelci: 0:1 Kašnik (16.), 0:2 Hrubik (41.), 1:2 Velikonja (86.).

Gorica: Sorčan, Celcer, T. Kavčič, Tomiček, Curk (od 75. Hodžić), Osuji, Grudina, Kolenc (od 67. M. Kavčič), Filipović, Velikonja, Smajlagić (od 22. Šipek).
Rudar: Pridigar, Kašnik, Bolha, Tomašević, Pušaver, Ćosić, Hrubik, Črnčič (od 72. Arap), Tučić, Škoflek (od 90. Pišek), Kobiljar (od 60. Radić).

Rumeni kartoni: Smajlagić, Kolenc, Grudina, M. Kavčič; Kašnik, Hrubik, Bolha, Ćosić.

Spremljanje tekme v živo:

Konec tekme! Rudar se je veselil tretje zmage v zadnjih štirih prvenstvenih tekmah, medtem ko je Gorica še tretjič v nizu izgubila in je vse bližje temu, da se bo morala za obstanek potegovati v dodatnih kvalifikcijah.

88. minuta: zdaj pa velika priložnost za Rudar, po lepi podaji Milana Tučića je pred vrata Gorice prišel Žiga Škoflek, a se je Gregor Sorčan med vratnicama Gorice izkazal z izjemno obrambo.

GOOOL! Po podaji Tineta Kavčiča je zadel Etien Velikonja in z osmim prvenstvenim golom sezone v 85. minuti le zadel in zaostanek Gorice zmanjšal na 1:2.

81. minuta: zdaj je bilo vroče na drugi strani. Po protinapadu je pred gol Gorice prišel Hrvat David Arap, a se je tokrat z obrambo izkazal vratar domačih Gregor Sorčan.

VIDEO: priložnost Matije Kavčiča:



80. minuta: spet je bila nevarna Gorica, pred gol Rudarja je prišel Matija Kavčič, a se je z novo obrambo izkazal Marko Pridigar.

75. minuta:
po prvem polčasu, ki je bil precej razburljiv, v Novi Gorici v drugem delu igre še naprej precej nezanimivo dogajanje, ki Gorici ne obeta nič dobrega.

60. minuta: v prvih 15 minutah drugega polčasa brez spremembe rezultata in tudi velikih priložnosti.

Začetek drugega polčasa! Lahko Gorica pride do preobrata?

Polčas! Za nami je prvih 45 minut, v katerih je bila boljša Gorica, a gostje vodijo z 2:0. Novogoričanom v tej sezoni res nič ne gre tako, kot si želijo.

VIDEO: gol Davida Hrubika:


GOOOL! Rudar je v 41. minuti povišal vodstvo. V polno je zadel srbski branilec David Hrubik in Gorico spravil v velike težave.

35. minuta: spet je bila nevarna Gorica, po kotu je do strela z glavo prišel Rok Grudina, a se je tudi tokrat izkazal Marko Pridigar.

30. minuta:
nova priložnost za Gorico, ki pa je Primorci spet niso izkoristili.

VIDEO: priložnost in vratnica Etiena Velikonje:


17. minuta: nova velika priložnost za Gorico, spet je bil v akciji Etien Velikonja, ki pa mu je spet zmanjkalo malo sreče. Zadel je okvir vrat.

VIDEO: gol Davida Kašnika:



GOOOL! Kdor ne da, dobi. Rudar je kaznoval dve neizkoriščeni priložnosti Gorice in v 16. minuti je David Kašnik zabil za vodstvo gostov z 1:0.

14. minuta: velika priložnost Gorice. Pred golom se je znašel Etien Velikonja, a se je z novo obrambo spet izkazal vratar gostov Marko Pridigar.

VIDEO: priložnost Gorice v peti minuti:


5. minuta: prva priložnost je pripadla Gorici, a se je z obrambo izkazal vratar Rudarja Marko Pridigar.

Začetek tekme!
Kdo bo boljši, Gorica ali Rudar?

Kakšni sta postavi obeh ekip? Tule sta začetni enajsterici:


Pozdrav iz Nove Gorice, kjer bo Gorica, ki še nikoli ni izpadla iz prve slovenske nogometne lige, poteguje za nujno potrebne točke v boju za obstanek. Trenutno je na devetem mestu. Rudar je sedmi in ima šest točk več, pod vodstvom novega trenerja Almirja Sulejmanovića pa kaže spodbudne igre.
Ne spreglejte