Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 4. 2021,
15.06

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

5

Natisni članek

Marko Šuler NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije Aljoša Matko

Ponedeljek, 12. 4. 2021, 15.06

3 leta

Po sobotni prometni nesreči na cesti Metlika–Črnomelj

NK Maribor podal stališče o prometni nesreči Aljoše Matka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

5

Aljoša Matko | Aljoša Matko je eden od najboljših napadalcev in strelcev NK Maribor. | Foto Sportida

Aljoša Matko je eden od najboljših napadalcev in strelcev NK Maribor.

Foto: Sportida

Nogometni klub Maribor, delodajalec mladega slovenskega reprezentanta Aljoše Matka, vpletenega v nedavno prometno nesrečo, v kateri sta bila huje ranjena njegova sopotnika, iskreno obžaluje tragični dogodek in opozarja na nesprejemljivo početje 21-letnega nogometaša, ta se kot voznik ni resneje poškodoval. V klubu napovedujejo, da bodo ozaveščenosti v prometu v prihodnje namenili še več pozornosti.

Aljoša Matko
Sportal Slovenski reprezentant udeležen v hudi prometni nesreči

Nogometni klub Maribor je potrdil, da se je v sobotnem večeru na cesti Metlika–Črnomelj zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen njegov nogometaš Aljoša Matko. ''Aljoša v nesreči ni bil poškodovan, smo pa z velikim obžalovanjem sprejeli informacijo o tem, da so poškodbe utrpeli preostali udeleženci. Zadeve spremljamo, vsi v klubu mislimo na poškodovane in njihove družine,'' so zapisali pri 15-kratnem državnem prvaku in dodali, da se mladi slovenski reprezentant zaradi šokantnega dogodka ni pridružil moštvu ob začetku aktivnosti v ponedeljkovem dopoldnevu.

Športniki kot javne osebnosti morajo biti zgled mladim

Matko je v soboto zvečer kot voznik v ovinku izgubil oblast nad vozilom, trčil v drug avtomobil, nato še v nasip. | Foto: Vid Ponikvar Matko je v soboto zvečer kot voznik v ovinku izgubil oblast nad vozilom, trčil v drug avtomobil, nato še v nasip. Foto: Vid Ponikvar Strelec edinega zadetka za Slovenijo na skupinskem delu evropskega prvenstva do 21 let je ostal v krogu družine.

''Aljoša se zaveda, da je z vožnjo ob neprilagojeni hitrosti storil hud prekršek. Vsi, še posebej pa športniki kot javne osebnosti, morajo biti zgled mladim, vsej družbi in od vsakega svojega člana pričakujemo, da spoštuje pravila, tako zaradi lastne varnosti kot zaradi varnosti vseh udeležencev prometa. Zdaj je v ospredju predvsem skrb za zdravje vseh vpletenih v sobotno nesrečo, vsa morebitna dodatna vprašanja in informacije pa so v pristojnosti ustreznih organov,'' sporoča NK Maribor.

"Vsem poškodovanim želimo hitro, uspešno okrevanje, kot klub pa se zavedamo družbene odgovornosti," je sporočil športni direktor NK Maribor Marko Šuler. | Foto: NK Maribor "Vsem poškodovanim želimo hitro, uspešno okrevanje, kot klub pa se zavedamo družbene odgovornosti," je sporočil športni direktor NK Maribor Marko Šuler. Foto: NK Maribor

''Nesrečo, ki se je zgodila, iskreno obžalujemo. Aljoša je z nesprejemljivim početjem ogrozil sebe in druge, teže prekrška se vsi skupaj dobro zavedamo. Vsem poškodovanim želimo hitro, uspešno okrevanje, kot klub pa se zavedamo družbene odgovornosti. Naloga kluba ni le vzgoja nogometašev na igrišču, ampak tudi ob njem. Ozaveščenost v prometu je tema, ki je bila že doslej med prednostnimi, očitno pa ji bomo morali tudi v prihodnje v sodelovanju z vsemi pristojnimi organizacijami nameniti še več pozornosti. S poučnimi projekti za zdajšnje in bodoče mlade voznike, več informacij o naslednjih korakih pa bomo posredovali v prihodnjih dneh,'' je ob neprijetnem dogodku poudaril športni direktor NK Maribor Marko Šuler.

Djordje Ivanović
Sportal Ni več neznank. NZS razkrila vse, tudi usodo večnega derbija.

Mariborčani so danes začeli skupne treninge. Pripravljajo se na nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije. V petek jih čaka gostovanje v Kidričevem, kjer bo na trenerskem položaju vijolic debitiral Simon Rožman.

Ne spreglejte