Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 2. 2019,
18.58

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Aleš Mertelj Triglav Kranj

Ponedeljek, 4. 2. 2019, 18.58

5 let, 2 meseca

Aleš Mertelj okrepil kranjski Triglav

Nekdanji reprezentant se vrača tja, kjer se je vse skupaj začelo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Aleš Mertelj | Aleš Mertelj se je po več kot desetletju vrnil v svoj matični klub. | Foto NK Triglav Kranj

Aleš Mertelj se je po več kot desetletju vrnil v svoj matični klub.

Foto: NK Triglav Kranj

Pri Triglavu iz Kranja so naznanili novo okrepitev. H gorenjskemu nogometnemu prvoligašu se vrača nekdanji reprezentant Slovenije in dolgoletni član Maribora Aleš Mertelj.

Aleš Mertelj, ki je bil v zadnji polovici sezone član češkega prvoligaša MFK Karvine, pri katerem pa se ni naigral, se vrača v Slovenijo. Izkušeni, 31-letni vezist je produkt kranjske nogometne šole, iz katere je daljnega leta 2009 odšel v Koper, od tam pa ga je že leto pozneje pot vodila v Maribor.

V vijoličastem dresu je v devetih letih zbral kar 308 nastopov v vseh tekmovanjih, kar ga uvršča na visoko sedmo mesto lestvice števila nastopov v zgodovini kluba. Z Mariborom je osvojil kar šest naslovov državnega in štiri pokalnega prvaka, v njegovi majici pa nastopil tako v ligi prvakov kot tudi v ligi Europa. Po tem, ko je v prejšnji sezoni izpadel iz vseh načrtov trenerja Mariborčanov Darka Milaniča, se je lani poleti prvič v svoji karieri podal v tujino, a se od tam vrača po vsega šestih mesecih.

"Ob vrnitvi domov me prevevajo zgolj in samo pozitivni občutki. Verjamem v pozitivno zgodbo z ekipo, s trenerjem, športnim direktorjem, predsednikom in preostalimi. Kar najbolje se bomo pripravili na nadaljevanje sezone, da bi izpolnili cilj in si zagotovili obstanek ter tako tlakovali pot k uspehom v prihodnosti. Vračam se v klub, kjer sem igral skoraj za vse mladinske selekcije, ob tem sem bil tudi kapetan teh ekip, nastopal sem v članski konkurenci in poznam položaj kluba," je ob podpisu pogodbe s Triglavom povedal nekdanji reprezentant, ki je za Slovenijo med letoma 2012 in 2015 odigral 16 tekem.

Mertelj, ki se lahko pohvali s kar 242 nastopi v prvi slovenski ligi, bo zagotovo v veliko pomoč Triglavu v drugem delu sezone, v katerem Kranjčane čaka boj za obstanek. Po prvem delu sezone so nogometaši Triglava na predzadnjem mestu prvenstvene lestvice Prve lige Telekom Slovenije.

Ne spreglejte