Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 2. 2019,
9.53

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

Natisni članek

Stanley Amuzie Luka Štor Dejan Petrović Luka Janžeković Jure Matjašič Prva liga Telekom Slovenije Miran Lipovac Oliver Bogatinov NK Aluminij

Ponedeljek, 18. 2. 2019, 9.53

5 let, 2 meseca

Priprave NK Aluminij

Največja senzacija 1. SNL išče novo identiteto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88
Aluminij Olimpija | Nogometaši Aluminija bodo v spomladanski del vstopili v nedeljo z gostovanjem v Kranju. Dvoboj si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na Planet 2. | Foto Morgan Kristan / Sportida

Nogometaši Aluminija bodo v spomladanski del vstopili v nedeljo z gostovanjem v Kranju. Dvoboj si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na Planet 2.

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Nogometaši Aluminija vstopajo v spomladanski del prvenstva na rekordno visokem tretjem mestu, pot do Evrope pa bi jih lahko peljala tudi prek pokala, kjer so se uvrstili med štiri najboljše. Čeprav so vrste Kidričanov zapustili trije najboljši igralci, so trener Oliver Bogatinov, športni direktor Miran Lipovac in številni novinci prepričani, da lahko s prevetreno zasedbo zadržijo stik z najboljšimi.

Maribor Kairat
Sportal Konec je pripravljalnih tekem: Triglav boljši od Bleda #video

Za dobrim konjem se vedno dviga prah. Ko je Aluminij jeseni poskrbel za najlepšo jesen v zgodovini kluba, saj je prezimil na tretjem mestu, je kmalu postalo jasno, da Kidričani zaradi velikega zanimanja snubcev ne bodo mogli zadržati vseh najboljših igralcev. Odhodov je bilo kar nekaj, najbolj odmevni pa so bili prestopi prvega strelca Francesca Tahiraja k Hajduku, prvega asistenta Erika Glihe v Belgijo in drugega strelca Roka Kidriča k Olimpiji.

Bogatinov verjame fantom, ki jih ima na razpolago

''Ne bo enostavno zapolniti takšne vrzeli. Poskušali jo bomo zapolniti z mladimi, obetavnimi igralci. Nadejamo se, da bomo ostali aktualni še naprej. To je ena izmed začrtanih poti,'' sporoča športni direktor Miran Lipovac, ki je v sodelovanju s strokovnim vodstvom pripeljal v Kidričevo kar nekaj zimskih novincev.

Priprave NK Aluminij v Umagu, prispevek Planet TV:

''Verjamemo, da imajo fantje, ki so z nami, perspektivo. Koliko pa se bo to poznalo rezultatsko, pa bo pokazal čas. Ena izmed filozofij mojega dela je ta, da moraš biti odprt za presenečenja. Znajo pa presenetiti tudi tekmeci na igrišču,'' opozarja trener Oliver Bogatinov, ki obožuje delo z mladimi igralci. ''Poskušali bomo najti neko novo identiteto z 10 do 14 igralci, ki bodo na voljo,'' si je zadal cilj Gorenjec, ki bo v spomladanski del vstopil na srečanju proti kranjskemu Triglavu.

Matjašič iz ZDA nazaj v domovino

Jure Matjašič je v 1. SNL nazadnje igral za Domžale. | Foto: Planet TV Jure Matjašič je v 1. SNL nazadnje igral za Domžale. Foto: Planet TV Pozimi je prag kidriškega kluba prestopil tudi 26-letni Jure Matjašič, stari znanec 1. SNL, saj je v Sloveniji igral že za Dravo, Zavrč in Domžale, enkrat pa oblekel tudi dres slovenske izbrane vrste. Srečko Katanec mu je ponudil priložnost proti Turčiji.

Matjašič se vrača iz ZDA, kjer je igral za Sacramento. Ne v ligi MLS, ampak v drugem najbolj kakovostnem tekmovanju, zdaj pa se vrača v domovino. ''Slovenska liga, če izvzamemo Olimpijo in Maribor, je liga priložnosti za mlade igralce,'' se veseli sodelovanja z mlajšimi soigralci, s katerimi želi zadržati visok položaj na lestvici.

Pridružil se je tudi Nigerijec

V spomladanskem delu bo član Aluminija tudi 22-letni Nigerijec Stanley Amuzie. Jeseni je igral v Švici pri prvoligašu Luganu, kjer se je družil tudi s slovenskim reprezentantom Domnom Črnigojem. Branilec ni igral veliko, zato se je odločil za selitev v Slovenijo, kjer bo branil barve Aluminija. Afričan je v mlajših kategorijah nabiral izkušnje v Italiji, zlasti pri Parmi in Sampdorii, pot pa ga je vodila tudi na Portugalsko.

Ogromno možnosti za napredek

Dejan Petrović verjame, da lahko v dresu Aluminija še zelo napreduje. | Foto: Planet TV Dejan Petrović verjame, da lahko v dresu Aluminija še zelo napreduje. Foto: Planet TV Med vratnicama bo vlogo prvega čuvaja mreže še naprej opravljal Luka Janžeković, ki ga je selektor Matjaž Kek prejšnji mesec popeljal na reprezentančno akcijo v Španijo. ''Moja prvotna naloga je ohraniti mrežo nedotaknjeno in pomagati ekipi. Veliko smo delali, veliko smo si razbijali glavo na treningih, da smo prišli do tretjega mesta,'' je poudaril mladi vratar, ki je v Španijo odpotoval v družbi klubskega soigralca Dejana Petrovića. ''Možnosti za napredek je še ogromno. Tako mene kot ekipe. Vsi smo še relativno mladi, lahko napredujemo na vseh področjih in gremo po stopinjah teh, ki so odšli. Na boljše,'' je ambiciozen 21-letni zvezni igralec, ki je jeseni prispeval pet podaj.

Med zimskimi prišleki izstopata soimenjaka iz Maribora. Luka Štor že dobro pozna Aluminij, saj je v preteklosti že nosil barve Kidričanov, slačilnico pa si bo delil tudi z 19-letnim branilcem Luko Koblarjem, nekdanjim kapetanom mladinskega pogona vijolic.

Aluminij se je med zimskimi pripravami odpravil tudi na Hrvaško v Umag. | Foto: Planet TV Aluminij se je med zimskimi pripravami odpravil tudi na Hrvaško v Umag. Foto: Planet TV

Aluminij je generalko pred srečanjem s Triglavom opravil v soboto, ko je izgubil proti velenjskemu Rudarju (0:2). Trener Bogatinov je poslal v ogenj 20 igralcev. Zaigrali so Janžekovič, Vrbanec, Matjašič, Maloku, Horvat, Muminović, Petrović, Krajnc, Kontek, Martinović, Jakšić, Štor, Jauk, Marinšek, Leko, Koblar, Petek, Grgić, Čermak in Kovačič.

Aluminij v zimskem prestopnem roku:

Prihodi: Jure Matjašič (Sacramento, ZDA), Luka Štor (Maribor), Luka Petek (Drava), Stanley Amuzie/Nig (Lugano, Švi), Marcel Čermak/Češ (Slavia Praga, Češ), Luka Koblar (Maribor – posoja)

Odhodi: Francesco Tahiraj/Alb (Hajduk Split, Hrv), Rok Kidrič (Olimpija), Erik Gliha (St. Truiden, Bel), Edi Horvat (Brežice), Anton Rogina (Drava – posoja)

Ne spreglejte