Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
1. 4. 2019,
16.17

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,28

6

Natisni članek

Zoran Zekić Zlatko Zahović NK Maribor NK Maribor Darko Milanič

Ponedeljek, 1. 4. 2019, 16.17

5 let

Kakšna bo usoda Darka Milaniča

Menjava trenerja v NK Maribor? Končno se je javil Zlatko Zahović.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,28

6

Zlatko Zahović, Darko Milanič | Zlatko Zahović pravi, da v NK Maribor ni krize, a konkretno na vprašanje o prihodnosti trenerja Darka Milaniča ni odgovoril. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Zlatko Zahović pravi, da v NK Maribor ni krize, a konkretno na vprašanje o prihodnosti trenerja Darka Milaniča ni odgovoril.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Prvič, odkar je v nedeljo zvečer odjeknila novica o tem, da se v NK Maribor pripravlja trenerska menjava in namesto Darka Milaniča na vročo trenersko klop v Ljudskem vrtu prihaja Hrvat Zoran Zekić, je na to temo spregovoril športni direktor trenutno vodilnega slovenskega prvoligaša Zlatko Zahović. Povedal je, da v klubu ni krize, a ob tem usodo trofejnega slovenskega trenerja v svojem slogu pustil viseti v zraku.

Maribor vs Celje Prva Liga Telekom Slovenije
Sportal Oglasil se nam je Hrvat, ki ga selijo na klop NK Maribor

"Ni nobene panike, ni krize, na vrhu lestvice imamo osem točk naskoka. Ne moremo jih imeti zato, ker smo slabi. Že dolgo nismo izgubili, toda dejstvo je, da Maribor želi biti vedno boljši. Prav tako kot je dejstvo, da moramo kazati boljšo podobo, kot jo trenutno kažemo. Želimo si, da bi jo, hočemo, da bi jo, Moramo jo, zavedam pa se, da gremo trenutno skozi zahtevno obdobje," je v pogovoru za Ekipo24 povedal Zlatko Zahović in se odzval na govorice, da se v Ljudskem vrtu pripravlja trenerska menjava.

O tem, ali se je o prihodu v Ljudski vrt res pogovarjal z Zoranom Zekićem, podobno kot je v pogovoru za našo spletno stran povedal hrvaški trener, ki ga povezujejo s trenerskim stolčkom najbolj trofejnega slovenskega kluba, ni želel govoriti. "Brez komentarja," je odgovoril Zahović na vprašanje, ali je navezal stike z nekdanjim uspešnim trenerjem hrvaškega prvoligaša Osijeka.

Kakšna je prihodnost dolgoletnega trenerja Maribora? | Foto: Grega Valančič/Sportida Kakšna je prihodnost dolgoletnega trenerja Maribora? Foto: Grega Valančič/Sportida

Z Darkom Milaničem se mora najprej pogovoriti

"Morava se pogovoriti in se bova pogovorila, prav tako menim, da si mora znotraj strokovnega vodstva postaviti hierarhijo. Če bo koga bolelo, pač bo, a verjamem, da natanko ve, kaj imam v mislih. Trenutno je ni, on pa je šef. Mora sprejemati odločitve znotraj svojega štaba, ali pa bo imel problem. Ne morem vseh jaz, nisem ’multipratik’, a bom vedno sprejel svojo odgovornost," pa je Zahović povedal o Darku Milaniču, ki je v ponedeljek dopoldne sicer vodil trening Maribora, ki se pripravlja na sredino prvo tekmo polfinala slovenskega pokala proti Muri v Ljudskem vrtu.

Darko Milanič, Zlatko Zahović
Sportal Milanič vodi trening, Zahović se je zavil v molk #video

Športni direktor Maribora je skrivnosten. | Foto: Matjaž Vertuš Športni direktor Maribora je skrivnosten. Foto: Matjaž Vertuš "Sami smo si krivi. Letvico smo postavili visoko, zdaj jo imamo. Po mojem mnenju imamo najboljšo zasedbo v zgodovini kluba, gotovo smo sposobni veliko več. Moramo biti boljši! Mariboru manjka 11 igralcev in še vedno na igrišče priteče najboljša ekipa v Sloveniji. Trener ima torej vse možnosti za boljšo podobo. Če malce karikiram, v kakšnem drugem klubu se po drugi zamenjavi obrne proti klopi in ne ve, ali bi v igro poslal zdravnika ali fizioterapevta. Imamo tudi veliko pozitivnih zadev. Mladi dobivajo priložnost, tukaj sta Kolmanič in Žugelj, toda tisti, ki delajo razliko, niso v formi in popolnoma jasno je, da jih je treba vrniti na želeno raven," je še dodal glavni snovalec športne politike Maribora in usodo najbolj uspešnega trenerja v zgodovini Maribora, s katerim je v dveh obdobjih osvojil dve superpokalni, štiri pokalne in kar pet lovorik za naslov slovenskega prvaka, leta 2017 pa ga popeljal tudi v ligi prvakov, pustil viseti v zraku.

Zlatko Zahović, Darko Milanič
Sportal Šok v Mariboru: Milaniču šteti dnevi, Zahović se je ogrel za Hrvata?

Milanič, ki je na dobri poti, da z Mariborom osvoji še šesti naslov slovenskega prvaka in ima po 24 prvenstvenih krogih nove sezone osem točk prednosti pred najbližjo zasledovalko Olimpijo, je bil prvič trener Maribora med julijem 2008 in junijem 2013.

Drugič je v Ljudski vrt prišel marca 2016, decembra 2017 pa z vijoličastimi podaljšal sodelovanje do leta 2021.

Kdo naj bo trener NK Maribor?

  • Darko Milanič
    63,68 %
    1196 glasov
  • Kdo drug, a Slovenec
    9,58 %
    180 glasov
  • Kdo drug, a tujec
    26,73 %
    502 glasov
Oddanih 1878 glasov
Zlatko Zahović
Sportal Trenerja? Ne, Maribor ima novega igralca!

Ne spreglejte