Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
8. 1. 2019,
15.37

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

4

Natisni članek

Robert Pevnik NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 8. 1. 2019, 15.37

5 let, 3 mesece

Zmaje bo vodil Robert Pevnik

Mandarić se je odločil, znan je novi trener Olimpije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

4

Robert Pevnik | Robert Pevnik je stari znanec 1. SNL. Prvi trening Olimpije bo vodil v četrtek. | Foto Vid Ponikvar

Robert Pevnik je stari znanec 1. SNL. Prvi trening Olimpije bo vodil v četrtek.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaše Olimpije bo v spomladanskem delu Prve lige Telekom Slovenije vodil Robert Pevnik. Konjičan, ki bo prihodnji mesec dopolnil 50 let, ne skriva, da je vodenje ljubljanskega kluba zanj čast, ponos in privilegij. Pred tem je v zmajevem gnezdu skrbel za razvoj mladinske zasedbe, pri tem pa tesno sodeloval z vodjo mladinskega pogona, nekdanjim hrvaškim reprezentantom Fabijanom Komljenovićem.

Dan pred začetkom priprav, nogometaši Olimpije jih bodo začeli v sredo, je vodstvo ljubljanskega kluba sporočilo, da je izbralo novega trenerja. Naslednika Zorana Barišića, ki je vroči stolček zeleno-belih zapustil po zgolj enem porazu na 16 srečanjih, a tudi devetih točkah zaostanka za jesenskim prvakom Mariborom, niso iskali drugje, ampak so ga našli v klubu.

Aris Zarifović
Sportal Aris Zarifović: Dali ste mi občutek, da sem imel še eno družino

Novi trener je namreč postal Robert Pevnik. Devetinštiridesetletni Konjičan je navezan na Olimpijo, s katero je v karieri sodeloval v različnih vlogah. Kot igralec in tudi kot trener. Nazadnje je vodil mladinsko selekcijo, Olimpija pa je odločitev predsednika Milana Mandarića, da mu zaupa trenersko paličico prvega moštva, obrazložila kot del nove strategije kluba, ki predvideva dolgoročno opredelitev za lastni kader.

Zimski prestopni rok je pri Olimpiji že prinesel nekaj sprememb. Klub so zapustili kapetan Branko Ilić, Aris Zarifović in Ivan Lendrić, v kratkem pa bi jih lahko sledilo še nekaj nogometašev, zlasti tistih, ki so pri ljubljanskem klubu deležni visokih prejemkov. Predsednik Mandarić je po sramotnem porazu v Kidričevem, ko je Olimpija proti bodočemu tekmecu v polfinalu pokala Slovenije Aluminiju izgubila kar z 2:6, napovedal številne reze.

Pevnik: Velika odgovornost in izziv

Pevnik je nazadnje vodil člansko ekipo Celja, pri Olimpiji pa je v jesenskem delu vodil mladinsko selekcijo. | Foto: Vid Ponikvar Pevnik je nazadnje vodil člansko ekipo Celja, pri Olimpiji pa je v jesenskem delu vodil mladinsko selekcijo. Foto: Vid Ponikvar V želji, da bi osrednjo moč Olimpije v prihodnje pomenili zlasti mlajši igralci iz lastnega podmladka, je na trenerski stolček povabil Pevnika. Dozdajšnji trener mladincev je tako storil velik korak naprej, saj bo imel namesto z nadarjenimi igralci v prihodnje opravka s člani Olimpije, ki na sončni strani Alp v tej sezoni branijo dvojno krono.

"Zame je velika čast, ponos in privilegij biti trener najboljšega kluba v državi, po drugi strani pa tudi velika odgovornost in izziv. Sem samozavesten in pripravljen na to nalogo. Imamo odlično ekipo in verjamem, da bomo dosegli dobre rezultate," je optimističen Pevnik.

Olimpija je tako po srbskih strategih Iliji Stolici in Aleksandru Linti, večkratnem domačem dežurnem ''gasilcu'' Safetu Hadžiću in Avstrijcu Zoranu Barišiću, ki je v tem delu Evrope deležen velikega trenerskega spoštovanja in ugleda, izbral že petega trenerja v tej sezoni. Pa čeprav se spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije sploh še ni začel …

Kdo je Robert Pevnik?

Pevnik je vodil Olimpijo že v sezoni 2009/10. | Foto: Vid Ponikvar Pevnik je vodil Olimpijo že v sezoni 2009/10. Foto: Vid Ponikvar Nekdanji branilec je stari znanec slovenskih nogometnih igrišč. Rodil se je leta 1969, prihodnji mesec pa bo dopolnil 50 let. V karieri je branil barve številnih prvoligaških klubov (Celje, Koper, Olimpija, velenjski Rudar, Korotan Prevalje in Beltinci), v drugi ligi je igral za Livar, Šentjur, Dravinjo, v tretji ligi pa za Bled in Zreče.

Skupno je v 1. SNL zbral 132 nastopov, na katerih je dosegel 11 zadetkov. Navijači Olimpije ga pomnijo v lepem spominu, saj je leta 2005, po finančnem propadu ''prejšnje'' Olimpije pomagal klubu, da se prek nižjih lig in imena NK Bežigrad postavi na lastne noge.

Trenersko kariero je začel pri 38 letih na Ptuju, ko je vodil Dravo. V nadaljevanju je vodil Domžale, Olimpijo, velenjski Rudar, Muro, Radomlje, Aluminij in Celje, v tujini pa se je preizkusil kot trener makedonskega Rabotničkega in poljskega drugoligaša Legianovia.

NK Olimpija NK Maribor
Sportal Olimpija izbrala tekmece, trenerja pa še ne, Maribor tudi s Spartakom
Sportal Milanič opozarja: Samo po sebi ne bo prišlo nič
Branko Ilić
Sportal Začelo se je veliko rezanje pri Olimpiji. Odhaja kapetan. Kaj sledi?
Ne spreglejte