Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
16. 8. 2018,
17.12

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

NK Aluminij Ibrahim Mensah

Četrtek, 16. 8. 2018, 17.12

5 let, 8 mesecev

Ibrahim Mensah se seli na Norveško

Kidričani izgubili pomembnega napadalca

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Ibrahim Mensah | Ibrahim Mensah se po dobrih dveh letih poslavlja od Slovenije in odhaja na Norveško. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Ibrahim Mensah se po dobrih dveh letih poslavlja od Slovenije in odhaja na Norveško.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovenski nogometni prvoligaš Aluminij iz Kidričevega je ostal brez svojega najboljšega strelca. Ganski napadalec Ibrahim Mensah se je preselil na Norveško, kjer je okrepil tamkajšnjega prvoligaša Start.

Ibrahim Mensah, ki je na zadnji prvenstveni tekmi Aluminija pri porazu v Domžalah z 1:3 zabil edini gol za Kidričane, v prejšnji sezoni pa je bil z devetimi prvenstvenimi goli njihov najboljši strelec, po dobrih dveh letih zapušča Slovenijo.

Ta 23-letni napadalec iz Gane je k nam prišel leta 2016, ko je bil na preizkušnji pri takratnem prvoligašu Zavrču, a so tam ocenili, da ni dovolj dober, zato je srečo poiskal drugje. Najprej je v tretji ligi igral za ljubljanski Bravo in zanj v 13 nastopih zabil kar 14 golov, kar mu je prineslo pogodbo s Krškim, za katerega je v sezoni 2016/17 zabil štiri prvenstvene gole.

Potem se je lani preselil v Aluminij in zanj odigral 30 prvenstvenih in pet pokalnih tekem, zanj v obeh tekmovanjih zabil 12 golov, s Kidričani pa se prvič v zgodovini kluba prebil do finala pokalnega tekmovanja.

Hitronogi Afričan se zdaj seli na Norveško, Slovenijo pa zapušča ob odškodnini. Po informacijah Transfermarkta naj bi Kidričani z njim zaslužili 50 tisoč evrov. V prvi slovenski ligi je v 61 nastopih zabil 14 golov.

Aluminij, ki je v prvih štirih prvenstvenih krogih zbral šest točk in je na tretjem mestu, bo v naslednjem krogu Prve lige Telekom Slovenije v soboto gostil velenjski Rudar.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Preberite še:

NK Domžale NK Aluminij
Sportal Domžale spet na zmagovalnih tirnicah #video
Sportal Navijač, kakršnega redko srečate: samo zaradi tekme je prišel z morja #video
Maribor Čikura
Sportal Strelski festival v Kidričevem in rapsodija Mešanovića #video
Ne spreglejte