Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 1. 2019,
9.20

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Rizespor Prva liga Telekom Slovenije Dario Melnjak NK Domžale

Sreda, 23. 1. 2019, 9.20

5 let, 3 mesece

Dario Melnjak v Turčijo

Hrvaški branilec zapustil Domžale in odšel v Turčijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Dario Melnjak | Dario Melnjak bo kariero nadaljeval v Turčiji. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Dario Melnjak bo kariero nadaljeval v Turčiji.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Dario Melnjak po letu in pol zapušča Domžale in odhaja v Turčijo. Njegov novi delodajalec je Caykur Rizespor, ki v turškem prvenstvu zaseda zadnje mesto. Hrvat je s turškim prvoligašem podpisal pogodbo za eno leto in pol.

26-letni levi bočni branilec po sezoni in pol zapušča rumeno družino. Po novem bo igral v Turčiji, kjer bo skušal pred izpadom reševati zadnjeuvrščeni Rizespor.

"Domžale so bile moj drugi dom, moja druga družina. Klub mi bo za vedno ostal v srcu, čas, ki sem ga preživel v tem klubu, je bilo najlepše obdobje mojega življenja. Spoznal sem veliko pravih prijateljev za vse življenje, imel sem ogromno podporo strokovnega štaba, na čelu s trenerjem Simonom Rožmanom, ki bi se mu na tem mestu iskreno zahvalil za vse, kar je storil zame. Od njega sem se naučil veliko novih nogometnih in ob-nogometnih vidikov, ki mi bodo nedvomno pomagali na nadaljnji poti. Zahvala gre tudi vsem soigralcem, brez katerih bi težko prišel do prestopa, ter seveda vsem ostalim v klubu, s katerimi smo vedno dihali kot eno," je ob slovesu dejal bočni branilec.

Turki so oznanili prestop že v torek in Hrvatu zaželeli dobrodošlico. Hrvat bo v Turčiji igral vsaj do poletja 2020. 

Oražem: Njegov odhod bo pokril Sikošek

Odškodnina za Daria Melnjaka ni bila zanemarljiva. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Odškodnina za Daria Melnjaka ni bila zanemarljiva. Foto: Žiga Zupan/Sportida "Dario je v naš klub prišel skozi majhna vrata, a nato v relativno kratkem času pustil izredno velik vtis. Ne le na zelenici, kjer je vsako tekmo dal vse od sebe, prav tako je bil tudi izven nje pravi vzor za vsakega mladega nogometaša – denimo tudi s tem, da se je naučil praktično brezhibne slovenščine. Povsem normalno je, da ga bomo pogrešali, res pa je, da smo njegov naravni položaj že poleti pokrili s prihodom Gregorja Sikoška, zato vseeno ne pričakujemo prevelikih težav v nadaljevanju prvenstva. Odškodnina je glede na preostanek trajanja pogodbe primerna, vsekakor pa ni zanemarljiva. V kolikor bomo uspeli, da v prihodnje vsak igralec v Domžalah odigra toliko kvalitetnih tekem, na koncu pa uspemo z njegovo prodajo pokriti vse pokriti stroške in ob tem še nekaj zaslužiti, bomo ob podpori domače produkcije tekmovalno in poslovno še naprej izjemno uspešni,“ je dejal športni direktor Domžale Matej Oražem.

Nekdanji nogometaš Slaven Belupa, Lokerena in Neftcija je za Domžale odigral 51 tekem in dosegel deset zadetkov. 

Preberite še:

Maribor Kairat
Sportal Konec je pripravljalnih tekem: Triglav boljši od Bleda #video
Agim Ibraimi NK Domžale
Sportal Ibraimi je našel novega delodajalca
Ne spreglejte