Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 4. 2019,
18.06

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NK Aluminij ND Gorica Luka Štor

Četrtek, 11. 4. 2019, 18.06

5 let

Poročilo s tekme Aluminij : Gorica

Aluminij razbil Gorico in poglobil njeno krizo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
NK Aluminij ND Gorica PLTS | Gorica je v Kidričevem doživela nov poraz. | Foto Miloš Vujinović/Sportida

Gorica je v Kidričevem doživela nov poraz.

Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Nogometaši Aluminija so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico s 3:1 (1:0).

Mura, Olimpija
Sportal Maribor lahko pripravlja proslavo, Robert Pevnik že nekdanji trener Olimpije?

V dvoboju ekip sredine lestvice sta si moštvi prizadevali priti do pomembnih točk, s katerimi bi se pred tekmo šesti Aluminij približal mestom, ki vodijo v Evropo, deveta Gorica pa bi naredila korak za pobeg z mest za dodatne kvalifikacije. Na koncu so bili po učinkovitem drugem polčasu boljši domači in dosegli osmo zmago na svojem igrišču v sezoni.

Na težkem in razmočenem terenu, ki ga je namočilo deževje, je bilo težko igrati, tako da je bilo priložnosti v prvem delu malo, prav tako pa dobrega nogometa.

A že takoj na začetku je domača ekipa iz praktično prve akcije dosegla edini gol v prvem polčasu. Matic Vrbanec je z desne strani podal v kazenski prostor, kjer je Luka Štor sprejel žogo na kakšnih 14 metrih, se obrnil in nato z natančnim strelom premagal vratarja Grego Sorčana.

Etien Velikonja je zabil nov gol za Gorico, a ni mogel preprečiti poraza. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Etien Velikonja je zabil nov gol za Gorico, a ni mogel preprečiti poraza. Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Pozneje je bilo dogajanje manj razburljivo, premoč je sicer imela Gorica, toda brez prave priložnosti za izenačenje, še najbližje je bil Rok Grudina v 11. minuti, a je njegov poskus iz bližine ubranil domači vratar Luka Janžekovič.

Prosti strel Lucasa Maria Horvata za Gorico v 20. minuti ni bil preveč nevaren, domači pa so v 30. minuti protestirali, ko je v kazenskem prostoru po posredovanju domače obrambe padel Vrbanec, vendar sodnik ni pokazal na belo točko.

Precej bolj razgiban, boljši in tudi bogatejši z zadetki je bil drugi polčas. Začelo se je v 55. minuti, ko je Gorica izenačila; Andrija Filipović je prodrl v kazenski prostor domačih, kjer so ga zrušili, enajstmetrovko pa je hladnokrvno izkoristil Etien Velikonja.

A že dve minuti pozneje so domači spet vodili. Akcijo je začel Elvir Maloku, njegov strel z desne je Sorčan še ubranil, a je žogo odbil le do Štora, ki jo je s kakšnih dveh metrov poslal v mrežo.

Aluminij je na razmočenem igrišču v Kidričevem prišel do druge prvenstvene zmage v letu 2019. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Aluminij je na razmočenem igrišču v Kidričevem prišel do druge prvenstvene zmage v letu 2019. Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Domači so bili vse bolj razpoloženi, imeli pa so tudi nekaj smole, saj so do konca tekme kar trikrat stresli okvir gola. Prvič v 79. minuti, ko je meril Verbanec, odbito žogo pa bi skorajda v gol poslal Štor, toda Sorčan je bil zbran. Nato pa je prečko v 82. minuti zadel še danes najbolj razpoloženi igralec Aluminija Štor.

Vseeno pa so domači - Goričani so bili v drugem polčasu precej nenevarni, le ob strelih Roka Grudine in Žige Lipuščka se je moral domači vratar nekoliko bolj potruditi - prednost kmalu še povišali. Zadel je Sanin Muminović, ki mu je s slabim posredovanjem po strelu od daleč pomagal tudi Sorčan, žoga je gostujočemu vratarju namreč med nogama ušla v gol.

Za konec pa so domači že v sodnikovem dodatku še tretjič zadeli le okvir vrat, tokrat je bil za las nenatančen Dejan Petrović, ki je zadel vratnico.

Kidričani bodo v 27. krogu v nedeljo gostovali v Ljubljani, Novogoričani pa bodo gostili Krško.

Aluminij : Gorica 3:1 (1:0)

Športni park, sodniki: Obrenović, Kordež in Pospeh.

Strelci: 1:0 Štor (2.), 1:1 Velikonja (55., 11-m), 2:1 Štor (57.), 3:1 Muminović (85.).

Aluminij: Janžekovič, Amuzie, Koblar, Martinovič, Horvat (od 87. Leko), Krajnc, Muminović, Petrovič, Vrbanec (od 89. Čermak), Maloku (od 67. Matjašič), Štor.
Gorica: Sorčan, Halilović, Kavčič (od 75. Kolenc), Lipušček, Tomiček, Grudina, Filipović, Osuji, Smailagić (od 86. Gulič), Velikonja, Šipek (od 83. Jermol).

Rumeni kartoni: Vrbanec, Martinović, Maloku; Tomiček, Grudina, Lipušček, Filipović.

Potek tekme v živo:

KONEC TEKME! Aluminij je zasluženo prišel do novih točk, medtem ko je Gorica lahko po novem porazu pošteno zaskrbljena.

91. minuta: Malo je manjkalo in Aluminij bi zadel še četrtič. Evrogol je Dejanu Petroviću preprečil okvir vrat.

VIDEO: gol Sanina Muminovića:


GOOOL! V Kidričevem ni več dvoma o tem, kdo bo zmagovalec. S prostega strela je za vodstvo Aluminija s 3:1 zadel Sanin Muminović.

VIDEO: vratnica Luke Štora:

82. minuta: spet velika priložnost za Luko Štora, da pride do prvega hat-tricka v slovenski prvi ligi. Prišel je sam pred vrata Gorice, že premagal njenega vratarja, a zadel okvir vrat.

VIDEO: vratnica Matica Vrbanca:


79. minuta: Aluminij bi kmalu zadel za 3:1. Po strelu Matica Vrbanca je Gorico rešil okvir vrat. Do odbite žoge je prišel Luka Štor, ki je imel stoodstotno priložnost za hat-trick, a jo je zapravil.

64. minuta: nova priložnost Aluminija. Z leve strani je pred vrata Gorice prišel kapetan domačih Matic Vrbanec, a se je z lepo obrambo izkazal vratar gostov Gregor Sorčan in žogo odbil v kot.

VIDEO: drugi gol Luke Štora:


GOOOL! No, rezultat na semaforju v Kidričevem ni zdržal prav dolgo. Že v naslednjem napadu po prejetem zadetku so domači spet prišli do vodstva. V 55. minuti je spet zadel Luka Štor, ki je žogo v mrežo spravil po odbitem strelu Elvirja Malokuja.

VIDEO: prekršek za enajstmetrovko in gol Etiena Velikonje:


GOOOL! V 55. minuti je Etien Velikonja z enajstih metrov zabil nov gol za Gorico po povratku v Slovenijo in poskrbel za izenačenje.

53. minuta: enajstmetrovka za Gorico. Na desni strani kazenskega prostora domačih je po dvoboju z Luko Koblerjem padel Andrija Filipović in sodnik je pokazal na najstrožjo kazen.

Začetek drugega polčasa! V Kidričevem nas na razmočenem igrišču, ki ne dopušča prav veliko dobre igre, čaka drugih 45 minut. V prvih smo videli en gol, na strani domačih. Kako bo v drugem?

Polčas! V Kidričevem po prvih 45 minutah vodijo domači, ki so na zelo razmočenem igrišču pokazali veliko več kot gostje. Se bo v drugem delu igre razmerje sil na igrišču spremenilo?

30. minuta: pol ure igre na razmočenem igrišču v Kidričevem je za nami. Po statistiki sodeč je vodstvo domačih zasluženo. Tole je statistika po prvi tretjini igre na tekmi med Aluminijem in Gorico:

VIDEO: padec Luke Štora v kazenskem prostoru Gorice:



22. minuta: nova priložnost za Luko Štora. Prišel je v kazenski prostor Gorice, ob posredovanju Žige Lipuščka pa padel. Gledalci so obnemeli in počakali, ali bo sodnik pokazal na enajstmetrovko, a se to ni zgodilo. Ostaja pri izidu 1:0.

VIDEO: gol Luke Štora:

GOOOL! V Kidričevem smo že dočakali prvi gol. Po podaji Matica Vrbanca je v 2. minuti zadel član Maribora, ki je posojen v Aluminij, Luka Štor.

Začetek tekme!
S sredine igrišča so krenili nogometaši Gorice.

S kakšnima ekipama se bosta današnjega izziva lotila trenerja Aluminija Oliver Bogatinov in Gorice Nermin Hasić. Tule sta začetni postavi obeh ekip:


Pozdrav iz Kidričevega! Čaka nas tekma moštev, ki sta v drugem delu sezone zmagala vsak le enkrat. Aluminij je trenutno na šestem mestu, Gorica pa je osma in ji grozi celo upad. Bo v Kidričevem, kjer je bila današnja tekma nekaj časa celo pod vprašajem zaradi neugodnih vremenskih razmer, prišla do tako potrebnih točk.
Ne spreglejte