Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
23. 6. 2015,
18.05

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matic Vidic

Torek, 23. 6. 2015, 18.05

4 leta, 10 mesecev

Zjutraj je moral na operacijo, nato pa so ga izbranke osrečile

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljše ulične košarkarice, kar jih premore Slovenija, so na prvem nastopu na evropskih igrah v Bakuju premagale Irke ter zmago posvetile trenerju, ki so ga pestile zdravstvene težave.

Če gre dan soditi po jutru, bo košarka tri na tri Sloveniji v Bakuju prinesla lepe uspehe. Fantje so na prvem nastopu ugnali Izrael, dekleta pa so bila boljša od Irk, s čimer so poskrbela, da je trener Matic Vidic lažje prebolel nevšečnost, s katero se je spopadal v Azerbajdžanu. Ko je prišel, je v grlu začutil tujek, ki mu je povzročal težave. Bolečine so bile tako hude, da je zjutraj zapustil športno vas in se odpravil v bolnišnico, kjer so mu z operativnim posegom ognojek odstranili.

"Danes nisem preveč mislil na tekmo, ker sem vse dopoldne preživel v bolnišnici," se je po uvodni zmagi izbrank smejalo Mateju Vidicu. Bolečine v grlu so prenehale, z zdravstvenimi storitvami gostitelja letošnjih evropskih iger pa je bil zelo zadovoljen.

"Azerbajdžanski zdravniki, ki imajo prijatelje v Sloveniji, so mi odstranili ognojek in poskrbeli, da sem zdaj bolje. Na tekmovališče sem prišel šele minuto pred začetkom srečanja in bil zelo zadovoljen. Dekleta so se držala tistega, kar smo se dogovorili. Bila je trda tekma, a so ostala zbrane tudi takrat, ko so se Irke približale (10:11). Škoda le za kakšen zgrešeni met z neposredne bližine, a bo že bolje," je slovenske reprezentantke pohvalil trener, ki je moral zjutraj pod nož, nato pa je s tribun napeto spremljal dvoboj in svojim štirim izbrankam na koncu zaploskal.

Niso verjele, da bo tako vroče

"Nismo verjele, da bo res tako vroče in da bo veter pihal tako močno. Vesele smo za zmago in zelo zadovoljne z vsem, kar nas spremlja na igrah v Bakuju," ni skrivala zadovoljstva po prvi zmagi Živa Zdolšek. Dosegla je štiri točke, tako kot tudi Urša Žibert, Ana Ljubenović in Maša Piršič pa sta dodali po tri. Irke so padle s 14:10, Slovenke pa bodo prihodnjo tekmo odigrali proti Slovakinjam.

Kako bo v prihodnje na turnirju, trener Vidic še ne ve. Želi si, da bi Slovenija zadržala zmagovalni niz, ima pa tudi posebno željo za konec turnirja. "Turnir bi radi končali z zmago," je poudaril in imel v mislih zlato oziroma bronasto medaljo, saj se bosta na koncu izločilnega dela igrali le tekmi za prvo oziroma tretje mesto. To bi bil velikanski uspeh slovenske ženske košarke tri na tri, ki si od lani lasti naslov evropskih podprvakinj.

Ne spreglejte