Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 8. 2024,
20.32

Osveženo pred

4 ure, 54 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
doping atletika olimpijske igre Pariz 2024 Pariz 2024

Natisni članek

Torek, 6. 8. 2024, 20.32

4 ure, 54 minut

Pariz 2024, doping

Za četrti dopinški primer na OI poskrbela grška atletinja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Eleni-Klaoudia Polak, Pariz 2024 | Eleni-Klaoudia Polak se kljub nedovoljeni pomoči ni uvrstila v finale skoka ob palici. | Foto Reuters

Eleni-Klaoudia Polak se kljub nedovoljeni pomoči ni uvrstila v finale skoka ob palici.

Foto: Reuters

Grški olimpijski komite je dopoldan sporočil, da je bil eden od grških športnikov pozitiven na prepovedane snovi in je moral zapustiti olimpijsko vas v Parizu. Zdaj so iz organizacijskega odbora olimpijskih iger sporočili, da je protidopinšpka pravila kršila skakalka s palico Eleni-Klaoudia Polak, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Polak, ki se ji ni uspelo prebiti čez kvalifikacije omenjene discipline, je posledično ostala brez dosežka na teh igrah. Druga grška skakalka s palico Ariadni Adamopulu pa je odpovedala sredin finale zaradi poškodbe.

O pozitivnem primeru dopinga je grška protidopinška agencija obvestila grško olimpijsko odpravo v Parizu v ponedeljek popoldne. To je četrti primer dopinga na igrah v Parizu.

Afganistanski judoist Mohamed Samin Faizad je bil po porazu v dvoboju osmine finala v kategoriji do 81 kilogramov pozitiven na stanozolol, anabolični steroid. Že pred tem je na dopinški kontroli padel judoist iz Iraka Sadžad Sehen, ki je bil pozitiven na prepovedani substanci metandienon in boldenon.

V telesu afriške boksarke v kategoriji do 60 kilogramov Temitayo Ogunsemilore pa so še pred njenim prvim nastopom v Parizu našli sledi prepovedanega furosemida.

Preberite še:

Armand Duplantis
Sportal V skoku s palico je padel svetovni rekord, Čeh v finale kot deveti
Tina Šutej
Sportal Vprašaj pri Tini Šutej
Ne spreglejte