SiolNET. Sportal Olimpizem
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vesna Fabjan po življenjskem teku: Kolajna za nečaka

2

termometer

"Uresničile so se mi sanje," so bile prve besede smučarske tekačice Vesne Fabjan, ki bo v domovino iz Sočija prinesla lep spominek - bronasto olimpijsko kolajno.

Ko bo Vesna Fabjan v miru in daleč stran od olimpijskega vrveža v tekaško-biatlonskem središču Laura nad Rdečo Poljano "vrtela" film današnjega dne, se bo prav gotovo zadovoljno muzala. Kaj se ne bi?! Tekaški šprint v prosti tehniki, sicer njena paradna disciplina, se je razvil v pravo olimpijsko pravljico s srečnim koncem. "To mi pomeni vse. To je nagrada za 20 let trdega dela. Prava uresničitev sanj," je ustrezne besede, s katerimi bi ubesedila dogajanje v glavi, iskala 28-letna Gorenjka in razkrila enega od dodatnih virov motivacije.

"Kolajno podarjam svojemu nečaku. Danes namreč praznuje dve leti. Tekla sem zanj," je priznala druga Slovenka s tekaško olimpijsko kolajno, le da je bila njena pot do brona občutno manj dramatična kot tista, po kateri se je pred štirimi leti podala Petra Majdič.

"To kolajno sem si neizmerno želela. V zadnjem zavoju sem ji bila že tako blizu. Takrat sem si dejala, da moram iz sebe resnično iztisniti vse atome moči in uprizoriti svoj najboljši zaključek teka v življenju. Kot rezultat tega imam kolajno," se je zaključka velikega finala, v katerem je zaostala le za izjemno Norvežanko Caspersen Falla, spomnila nekdanja svetovna prvakinja med mlajšimi članicami.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin