Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
19. 2. 2014,
20.42

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Soči 2014 Matjaž Kopitar

Sreda, 19. 2. 2014, 20.42

2 leti, 3 mesece

V hokejskih mislih že Koreja – 2014 in 2018

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"To je bil naš daleč najboljši hokejski turnir, po rezultatih in igri," ob slovesu od Sočija poudarja hokejski selektor Matjaž Kopitar.

Pričakovana poraza ob hrabri igri proti Rusiji in ZDA, odmevni zmagi proti Slovaški in Avstriji ter četrtfinalno slovo ob spopadu z objektivno precej močnejšimi Švedi, ki pa so se kar dve tretjini tekme mučili s trdim slovenskih orehom. To je slovenski izkupiček krstnega nastopa hokejske reprezentance na olimpijskih igrah, ki je zadovoljil tudi selektorja Matjaža Kopitarja. "Ta turnir je dokaz dozorelosti in discipliniranosti te ekipe. Zdaj moramo to le še obdržati," je črto pod turnir potegnil selektor in opozoril na razpoloženega vratarja Roberta Kristana, čvrstost branilcev in učinkovitost strelcev. "Opravili smo veliko dobrega dela, zato preprosto nismo mogli ostati brez kakovostnega rezultata. Na tem moramo graditi svojo hokejsko prihodnost," poudarja Kopitar.

Prvi cilj je vrnitev med elito

Kljub zadovoljstvu pa četrtfinale olimpijskih iger vendarle ni lovorika, na kateri bi lahko Kopitarjevi izbranci zaspali. Že aprila jih namreč čaka nov izziv. V drugem razredu svetovnega hokeja, svetovnem prvenstvu divizije I v Seulu, bodo namreč iskali svojo pot vrnitve med elito.

Slovenija bo na južnokorejsko avanturo odpotovala v nekoliko oslabljeni zasedbi, saj bo zanesljivo manjkal Anže Kopitar, po vsej verjetnosti pa še kdo iz olimpijskega kadra. A to ne zmanjšuje osrednje želje. "Lahko se nam zgodi, da bomo imeli na voljo veliko večino najboljših. A s stvarmi, na katere človek nima vpliva, se nima smisla obremenjevati. Igrali bomo s tistimi, ki bodo pač na voljo," pravi Kopitar, ki bo del reprezentančnih kandidatov znova zbral že prvega aprila.

Nasvidenje čez štiri leta?

Hokejski zanesenjaki pa v zanosu olimpijske evforije upajo, da se bodo na korejski polotok vrnili tudi po aprilskem prvenstvu. Južnokorejski Pjoengčang bo namreč čez štiri leta gostil naslednje zimske olimpijske igre. Risi so zdaj že dokazali, da uvrstitev med najboljše ni čudež, temveč realnost.

Nastop na ZOI 2014 torej ostaja velika želja, precej večje pa je vprašanje, kdo bo takrat selektor. Matjaž Kopitar namreč priznava, da se je po reprezentančni pravljici znašel na seznamu želja nekaterih klubov. A po drugi strani ne skriva, da mu prednosti, ki jih prinaša reprezentančno delo, zelo dišijo. "Življenje je kratko, zato sem vesel, da imam s takšnim načinom dela dovolj časa tudi za oba sinova. No, po drugi strani me mika tudi vsakodnevno hokejsko delo. Bomo videli," je povod za ugibanja o trenerski prihodnosti ponudil Kopitar.

Ne spreglejte