Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 1. 2014,
21.55

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Soči olimpijske igre olimpijska vas Blaž Perko

Sreda, 29. 1. 2014, 21.55

5 let, 3 mesece

Stranišča v Sočiju brezhibna, težava bo sporazumevanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pomočnik vodje slovenske olimpijske reprezentance v Sočiju Blaž Perko s prizorišča iger sporoča, da je nekaj pomanjkljivosti le v zgornji olimpijski vasi, medtem ko je vse preostalo že nared.

Gostitelji pa že nestrpno pričakujejo prve športnike, ki bodo v črnomorsko letovišče začeli prihajati v četrtek. Potem ko je pred dnevi na medmrežju zaokrožila fotografija stranišč brez vmesne pregradne stene, je danes Perko potrdil, da so ta ustrezno zgrajena, da pa v nekaterih sobah še manjkajo kakšni kosi pohištva.

"Ne, ne, lahko potrdim, da je vse nared, le na biatlonskem in tekaškem prizorišču je še nekaj pomanjkljivosti, ki pa jih bodo do prihoda prvih športnikov že odpravili. Na splošno moram pohvaliti brezhibno delujoč sistem, res moram reči, da tega nisem pričakoval. Ko smo v Moskvi zamenjali terminal na letališču, nam ni bilo treba skrbeti za prtljago, oddali smo jo v Ljubljani, sami pa smo se le sprehodili do drugega terminala. Večina drugih bo sicer na prizorišče odpotovala z direktnim čarterskim poletom," je povedal Perko, ki je v Sočiju že nekaj dni.

O varnosti nima pomislekov, za zdaj se vsi počutijo varno, a terorističnih groženj nihče ne jemlje z levo roko. "Na vsakem koraku je za nas varno poskrbljeno, res nimaš občutka, da bi kdorkoli komurkoli grozil. Tudi varnostne kontrole niso pretirane, povsem običajne za velika tekmovanja. Groženj, ki so prejšnji teden precej razburile svetovno javnost, sicer nihče ni pozabil, a vseeno zaradi tega nismo prestrašeni. Z akreditacijo je mogoče priti na želena mesta, reči moram, da varnostniki niso vsiljivi," je povedal Perko.

Pomočnik vodje slovenske olimpijske reprezentance je v Sočiju skupaj s sodelavcema Borutom Kolaričem in Žigo Dobnikarjem, omenjena trojica bo imela v prihodnjih dneh še največ dela s pripravo pisarne Olimpijskega komiteja Slovenije. "Prireditelji so zelo ustrežljivi, tečaji gostoljubnosti so se očitno obrestovali. A zgodilo bi se lahko, da bo težava angleščina. Večina glavnih pomočnikov jo sicer govori, povsod pa ni tako, pomaga le ruščina. Mi kot slovanski narod se bomo že nekako znašli, a zahodnjake lahko preseneti tudi kakšen jezikovni šok," je še povedal Perko.

V slovenski reprezentanci se bodo ta četrtek prvi v Soči podali člani biatlonske reprezentance in njihova spremljevalna ekipa, z njimi bodo odpotovali tudi nekateri člani Olimpijskega komiteja Slovenije. Glavnina slovenskih športnikov bo v Soči odpotovala 4. februarja.

Ne spreglejte