Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
10. 9. 2015,
16.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

OKS Bogdan Gabrovec

Četrtek, 10. 9. 2015, 16.59

8 let

Staremu logotipu OKS je odklenkalo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski športniki se bodo po 17 letih na največjih tekmovanjih predstavili s spremenjeno grafično podobo logotipa Olimpijskega komiteja Slovenije, ki vključuje nacionalni simbol Triglav.

Čez slabo leto se bo začel večtedenski športni spektakel v Rio de Janeiru, ki bo združil največje športne zvezdnike na svetu. Po prvih ocenah bi se ga lahko udeležilo okrog sto slovenskih športnikov in športnic, vsi pa bodo na dresih nosili novo podobo Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (OKS – ZŠZ).

Sprememba je bila nujna, saj je Mednarodni olimpijski komite (MOK) izrecno zahteval, da vsak nacionalni olimpijski komite pet olimpijskih krogov loči od svojih prepoznavnih simbolov. Zahtevo je ponazoril že pred začetkom zimskih olimpijskih iger v Sočiju. Ker pa so bili slovenski dresi s "staro" podobo znakov OKS že izdelani in so na Kitajskem čakali na prejemnike, je OKS dosegel dogovor, da lahko logotip spremeni po koncu iger v Sočiju, vsekakor pa pred začetkom iger v Riu.

To je pojasnil Matic Švab, namestnik generalnega sekretarja za področji financ in marketinga OKS in dodal, da so agencijam podali usmeritev, da izbirajo med zeleno, modro in belo barvo, ki predstavljajo barve slovenskega športa in to nadgradijo z nacionalnim simbolom.

Odstranil značko s starim znakom in predstavil novega

Nov logotip je sramežljivo in neuradno predstavitev doživel že pred mesecem dni, tokrat pa ga je predsednik OKS Bogdan Gabrovec častno predstavil javnost v kongresni dvorani Kristalne palače v Ljubljani. Za začetek je z obleke simbolično odstranil značko s staro podobo, ki je slovenske športnike in športnike krasila zadnjih 17 let, nato pa ponosno poudaril, da je z novo podobo uspešno privedeno h koncu dolgoletno prizadevanje za pravilno umeščevanje barv na dresih slovenskih športnikov.

"Pokazali smo, da znamo Slovenci pri športu stopiti skupaj, " je poudaril predsednik, na platnu v njegovi bližini pa so se menjali kadri slovenskih športnih junakov, ki so se svojih podvigov na zmagovalnih odrih veselili v zeleno-modrih opremah. Takšen je tudi nov logotip. Zeleno-modra podoba Triglava, zelo prepoznavnega slovenskega simbola, ki je na sončni strani Alp prisoten že na mnogih dresih, ni presenetila. Podoba Triglava je največja čustva izžarevala v obdobju evforije nogometnih uspehov "zlate" Katančeve reprezentance.

Slovenski športniki bodo v Riu nastopili v zeleno-modrih oziroma belih dresih. Oblikovalci so želeli v prenovljenem logotipu združiti kar nekaj lastnosti. Nacionalnost, vodilnost, zdrav način življenja, povezovanje ... Želeli so ustvariti zgodbo, ki bo še bolj povezana s slovenskim športom, in predstavili nov logotip. Kmalu se bo znašel na dresih športnikov, ki se marljivo potegujejo za nastop na olimpijskih igrah.

Ne spreglejte