Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 7. 2024,
12.20

Osveženo pred

1 ura, 24 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30
Novak Đoković olimpijske igre Pariz 2024 Pariz 2024

Natisni članek

Nedelja, 28. 7. 2024, 12.20

1 ura, 24 minut

Đoković je odprl dušo zaradi pravil

Novak Đoković ne razume pravil, Nadal vendarle na igrišče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30
Novak Đoković | Foto Reuters

Foto: Reuters

Novak Đoković, eden najboljših teniških igralcev, je po uvodnem olimpijskem dvoboju povedal, da ne razume pravil in poteze Mednarodne teniške zveze (ITF). Na družbenih omrežjih so zapisali, da bo Rafael Nadal vendarle nastopil tudi v posamičnih dvobojih.

Novak Đoković je v prvem krogu olimpijskega turnirja igral proti Avstralcu Matthewu Ebdenu in mu prepustil le eno igro (6:0, 6:1), za zmago v prvem krogu je porabil le 53 minut. Tekma je bila zelo težka za 36-letnega Avstralca, ki je prvič po dveh letih igral posamični dvoboj. Ko pa mu je nasproti stal Novak Đoković, 24-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, mu je postalo jasno, da ga čaka misija nemogoče.

"Tega sploh ne razumem"

"Žal mi je za Matta, na mreži mi je povedal, da je bil to njegov prvi dvoboj po dveh letih in da se je uradno upokojil med posamezniki. Očitno je osredotočen na dvojice, zato je bilo zanj težka," je uvodoma povedal Srb, ki se mu ta dvoboj ni zdel smiseln. "Res ne razumem pravil. Ne zdi se mi logično, da se nekdo umakne iz igre posameznikov, potem pa pokličeš igralca dvojic, da igra posamičen dvoboj. Mislim, da to ni dobro za naš šport, če sem iskren. Veliko je igralcev, ki so imeli dovolj časa, ki bi lahko prišli. Tega sploh ne razumem. Upam, da bodo ITF in olimpijski organizatorji spremenili pravilo. Mattu je bilo res težko, saj že dve leti ne igra posamičnih dvobojev."

Rafael Nadal bo vendarle igral v posamičnih dvobojih. | Foto: Guliverimage Rafael Nadal bo vendarle igral v posamičnih dvobojih. Foto: Guliverimage

Kaj pa dvoboj z Nadalom?

Đoković bi se lahko v drugem krogu pomeril z Rafaelom Nadalom, ki se je na koncu vendarle odločil, da bo igral tudi v posamični konkurenci. Rafa bo v prvem krogu igral proti proti Madžaru Martonu Fucsovicsu.

"O tem dvoboju se veliko govori. To je eden od dogodkov, ki se ga ljudje veselijo na teh olimpijskih igrah. Veselim se tega, kar bi lahko bil naš zadnji ples na tem igrišču," je še povedal Đoković, ki lovi svojo prvo zlato olimpijsko odličje.

Preberite še:

Luke Plapp
Sportal Nočna mora za Avstralca, po grdem padcu so mu operirali trebuh
Slovenija rokomet ženske
Sportal Zgodovinski uspeh slovenskih rokometašic na olimpijskih igrah v Parizu
Francoske železnice
Novice Francoske železnice po napadih v celoti odpravile škodo
Ne spreglejte