Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
15. 2. 2014,
15.00

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Andrea Massi Tina Maze Ante Kostelić Soči 2014

Sobota, 15. 2. 2014, 15.00

2 leti, 2 meseca

Neizprosni Massi se ne bo prerekal z realnostjo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav je Andrea Massi po superveleslalomski preizkušnji natančno vedel, kje bi Tina Maze lahko našla manjkajočo desetinko, pa je tretji olimpijski tekmi vseeno pripisal visoko oceno.

V Sočiju se pri najboljši slovenski alpski smučarki Tini Maze vse vrti okrog ene desetinke. V superkombinaciji in superveleslalomu jo je namreč od odra za zmagovalke ločilo natančno deset stotink, prav tolikšno prednost pa sta imeli v smuku skupaj z Dominique Gisin pred Laro Gut. "To pomeni, da je med najboljšimi. Na tej ravni pa nato odločajo malenkosti. Pravih razlogov za razočaranje torej ni. Borila se je. Razočarani bi bili, če se ne bi," je razplet tretjega dejanja ženskih smučarskih tekem na olimpijskih igrah v Sočiju komentiral trener Mauro Pini.

S podobno umirjenim tonom je peto mesto sprejel tudi sicer skoraj pregovorno zahtevni in neizprosni Andrea Massi, ki pogosto vleče vzporednice med Tinino ekipo in hrvaško smučarsko družino Kostelić. "Strinjam se z Antejem Kostelićem, ki je večkrat spomnil, kako se je od Janice po vsaki kolajni zahtevala nova. Ne, včasih je treba biti zadovoljen tudi s petim mestom. Poznate mojo neizprosno naravo, a tokrat moram biti zadovoljen. Rezultat je dober. Ne morem se prepirati z realnostjo," je dejal Massi in ob iskanju skritih zalog opozoril na zgornji del proge, na katerem je Mazejeva pokazala malce preveč spoštovanja, kakšno desetinko pa bi najbrž lahko pridobila tudi na ciljni strmini sicer izjemno zahtevne in selektivne proge, na kateri, vsaj pri vrhu, večja presenečenja niti niso bila mogoča.

Že čez tri dni, torej 18. 2., Tino in tekmice čaka naslednja tekma – veleslalom, na katerem bo najboljša Slovenka nastopila v vlogi branilke srebrne kolajne z zadnjih iger. Čeprav je od zadnjega veleslaloma svetovnega pokala pretekel že več kot mesec in pol, za nameček pa Tina takrat še zdaleč ni blestela, je Massi prepričan o tem, da je negotovost odveč. "Tudi brez izjemnih rezultatov v tej sezoni za Tino trdim, da je veleslalomistka. Zdaj se mora osredotočiti na tekmo. Upam na dober trening v nedeljo in ponedeljek. Poleg tega pa po tem četrtem mestu računam tudi na kanček Tinine veleslalomske jeze," razmišlja glavni trener Teama to aMaze.

Ne spreglejte