Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 2. 2014,
6.57

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Soči 2014 olimpijske igre slovenska hokejska reprezentanca Rusija

Četrtek, 13. 2. 2014, 6.57

2 leti, 3 mesece

Kapetan Razingar: Smo skromni, zavedamo se moči Rusije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Napočil je zgodovinski dan za slovenski hokej. Ob 13.30 se bodo varovanci Matjaža Kopitarja v razprodani Ledeni dvorani Bolšoj pomerili z gostitelji, ki imajo pred seboj le en cilj - olimpijsko zlato.

Pa smo ga le dočakali. Dan, ko bo tudi mala državica okusila draž olimpijskih iger, dan, o katerem so sanjale generacije. Slovenska olimpijska premiera ima prav poseben čar, saj bodo naši hokejisti zaigrali proti domačinom, in to v nabito polni Ledeni dvorani Bolšoj, ki sprejme 12 tisoč gledalcev.

To bo z naskokom najtežja tekma risov do zdaj, kar je po sredinem treningu potrdil tudi selektor Matjaž Kopitar. Slovenija se je sicer z Rusi srečala sedemkrat, dvakrat na svetovnem prvenstvu elitne divizije in petkrat na prijateljskih tekmah ali turnirjih. Izkupiček? Šest porazov in ena zmaga. Ta sega v december leta 2011, ko so Rusi, ki so igrali v precej oslabljeni postavi, na prijateljskem turnirju v Ljubljani padli s 3:2. Za Slovenijo so v Tivoliju zadeli Robert Sabolič, Aleš Mušič in Andrej Hebar.

Zadnjič sta se reprezentanci na tekmah svetovnega prvenstva srečali maja leta 2011 v Bratislavi. Zbornaja komanda je takrat led zapuščala z zmago s 6:4, ki si jo je priborila v zadnjih petih minutah. Slovenijo sta po zaostanku z 2:4 v igro vrnila Boštjan Goličič in Rok Pajič, ki sta izenačila na 4:4, nato pa sta Aleksander Radulov in Sergej Zinoviev razrešila vse dvome o zmagovalcu. Velja omeniti še, da so na tej tekmi Kopitarjev izbranci nastreljali Ruse – proti Jevgeniju Nabokovu je zletelo kar 35 strelov, proti Andreju Hočevarju deset manj.

Četrtkov obračun, ki ga bo v živo spremljajo več kot deset tisoč visoke zmage željnih Rusov, bo med vratnicama začel Robert Kristan, medtem ko bodo udarno slovensko peterko sestavljali branilca Aleš Kranjc, Sabahudin Kovačevič ter napadalci David Rodman, Anže Kopitar in Jan Muršak. Zadnjima bosta nasproti stala klubska soigralca Vjačeslav Vojnov (LA Kings) in Aleksander Radulov (CSKA Moskva).

Ne spreglejte