Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 2. 2014,
16.58

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Soči 2014 bob Jamajka

Sreda, 5. 2. 2014, 16.58

2 leti, 2 meseca

Jamajška posadka v bobu ostala brez opreme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Jamajška ekipa v bobu se bo na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju znova predstavila ljubiteljem zimskih športov, vendar se njihovo bivanje v mestu ob Črnem morju ni začelo po načrtih.

Izginila je namreč njihova oprema in prtljaga, Jamajčani pa se ne predajajo. Nastopili bodo, četudi bodo morali tekmece prosjačiti, da jim posodijo opremo. "Imeli smo slabo vreme, ko smo potovali proti New Yorku, zato smo morali najprej v Philadelphio," je pojasnil član jamajške bob ekipe Winston Watts in nadaljeval: "Skoraj cel torek smo leteli, ko smo pristali, pa smo ugotovili, da so pozabili na našo prtljago. Ničesar nimamo. Čelade, sprinterice, oblačila, vse je nekje med New Yorkom in Sočijem."

Watts kljub neljubemu dogodku ni izgubil upanja. Obljublja, da bo Jamajka nastopila na prvem treningu v torek; tudi če si bo moral izposoditi opremo. "Gledam in iščem čelade ter drugo opremo. V četrtek je uradni trening za tiste, ki še nikoli niso bili na tem ledu v Sočiju. Do jutri nam bo uspelo, obljubljam vam. Še vedno se učimo. Danes sem hodil po progi in se učil zavoje. Vendar ko si v bobu, takrat so stvari povsem drugačne."

Jamajka bo imela posadko v bobu na ZOI četrtič, prvič po 12-letni odsotnosti. Na igrah je tekmovala leta 1994, 1998 in 2002. "Zavedamo se, da nismo favoriti, toda državo bomo predstavljali s ponosom. S pomočjo naših prijateljev, pokroviteljev in jamajškega olimpijskega komiteja smo zbrali 148.000 dolarjev za stroške potovanja in priprav, denar pa bomo porabili pametno," je še sporočil Watts, ki je bil doslej prav na vseh treh ZOI, na katerih je ekipa s Karibskega otočja nastopila.

Ob tem je dodal še, da so jim ob uvrstitvi čestitali in jih podprli mnogi ljudje, tudi sprinterski superzvezdnik Usain Bolt. "Vsi nas imajo radi in nas podpirajo. Govorili smo z Boltom in nam je čestital ter nam zaželel veliko sreče na igrah," je zaključil Watts.

Ne spreglejte