Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 2. 2014,
20.38

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Soči olimpijske igre

Ponedeljek, 10. 2. 2014, 20.38

8 let, 1 mesec

Bilodeau na grbinah ubranil zlato iz Vancouvra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kanadski smučar prostega sloga Alex Bilodeau je zmagal v disciplini grbine, s čimer je na olimpijskih igrah osvojil še drugi naslov najboljšega, potem ko je zmagal že v Vancouvru 2010.

Alex Bilodeau in Mikael Kingsbury sta ponovila uspeh rojakinj iz prejšnjega dne, ko sta si zlato in srebrno kolajno na ženskih grbinah priborili kanadski sestri Justine in Chloe Dufour-Lapointe. Popolno današnje kanadsko zmagoslavje je preprečil Rus Aleksander Smišljajev, ki je razveselil domače navijače, Kanadčana Marc-Antoina Gagnona pa potisnil na četrto mesto.

Bilodeau je danes prikazal brezhibno predstavo za zlato odličje. Na grbinah je vozil suvereno, nastop pa začinil še z dvema čistima skokoma. S 87,70 točke si je 26-letni smučar prostega sloga nabral zadostno prednost in bil nedosegljiv za tekmece. Po podelitvi cvetja je objel svojega starejšega brata Frederica, ki ima motnjo v duševnem razvoju.

"Ko je bil Frederic star 12 let, so mu zdravniki postavili diagnozo, da ne bo nikoli več tekel. Teče še danes in prav on je moja največja motivacija. O veliko stvareh bi lahko tožil, a se raje zmeraj smehlja. Zaradi njega grem vsak dan na trening in treniram, ne glede na vreme," je dejal Kanadčan.

Rusi so s Smišljajevom osvojili že šesto kolajno na teh igrah, poleg ene zlate imajo še dve srebrni in tri bronaste. Rus je večkratni državni prvak na grbinah, zmagal je v letih 2009, 2010 in 2013, na olimpijskih igrah pa je Rusijo zastopal že v Torinu 2006 in Vancouvru 2010.

Predčasno pa se je današnje tekmovanje končalo za nekdanjega svetovnega prvaka v tej disciplini iz leta 2011. Francoz Guilbaut Colas se je hudo poškodoval na nedeljskem treningu, saj si je pri padcu strgal kolensko vez. Potem ko je moral zaradi poškodbe hrbta izpustiti že vso lansko sezono, je tokrat ostal tudi brez olimpijskega nastopa v Sočiju.

Ne spreglejte